همه ایران قطب تئاتر میشود
به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری آنا، قطار چهل و یکمین جشنواره تئاتر فجر امسال مدتی است که از ایستگاه ابتدایی به راه افتاده تا درابتدای بهمن ماه مسافران اصلی خود را سوار کند و مخاطبان علاقهمند را به تماشای کارهای با کیفیت و ارزشمند بنشاند. عدهای از به اصطلاح هنرمندان امسال در عرصههای مختلف هنری و فرهنگی، تصمیم گرفتند که جشنوارههای فجر را تحریم کنند، اما خوشبختانه این جشنواره به واسطه فعالیت سایر هنرمندان و پویایی ذاتی که دارد، در مسیر اصلی خود به حرکت ادامه میدهد تا به مقصد برسد.
یکی از اتفاقات مبارک این دوره جشنواره راه افتادن جشنواره منطقهای فجر پس از هفت سال است که کوروش زارعی دبیر این دوره جشنواره آن را یک اتفاقا خوب برای جشنواره میداند که باعث پویایی بیشتر هنرمندان تئاتر استانها و حضورشان در فجر شده است و به حق زارعی توانسته مدیریت خوبی در این دوره از جشنواره داشته باشد. سالهای گذشته از جشنواره استانی، آثار برای بازبینی مستقیم به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر میرفتند، اما رقابت در جشنواره تئاتر منطقهای که امسال پس از هفت سال به راه افتاده، باعث تبادل تجربه و رقابتی سالم بین هنرمندان برای راهیابی به جشنواره تئاتر فجر میشود.
براساس آمار ارائه شده از سوی دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر، آثار بخش اصلی ۵۸۴ اثر، بخش خیابانی ۱۱۵ اثر، بخش رادیو تئاتر ۸۲ اثر، نمایشنامه خوانی ۳۲۰ اثر، بخش بین الملل ۱۸۰ اثر و بخش استانی ۷۶۳ اثر هستند.
جشنوارههای منطقهای نخست از استان کرمانشاه کلید خورد و طبق آمار ۱۷ اثر نمایشی با همراهی ۲۲۹ هنرمند در استان کرمانشاه از هفتم دی ماه فعالیتشان را آغاز کردند که این هنرمندان از استانهای مختلف آذربایجان شرقی، اردبیل، زنجان، کردستان، قزوین، همدان، خوزستان و کرمانشاه بودند. از این جشنواره در منطقه یک ،۴ اثر به فجر راه پیدا کرد.
*روشنایی چراغ تئاتر در تهران و استانها
«احمد جولایی» داور جشنواره تئاتر منطقه یک (کرمانشاه) معتقد است که برپایی جشنوارههای منطقهای بهترین فرصت برای تجهیز و رفع نواقص و مشکلات سالنهای میزبان آثار هنری به شمار میآید. روشن ماندن چراغ تئاتر حتی در تهران هم به حضور و فعالیت هنرمندان استانها شهرستانها وابسته است.
«کوروش زارعی» دبیر جشنواره نیز معتقد است که هنرمندان جشنواره تئاتر منطقهای فجر تلاش کردند تا پایتخت نشینان بدانند دراستانهای کشور چه استعدادهای درخشانی وجود دارد و تهران تنها پایتخت تئاتر کشور نیست و آثاری که خلق شده در یاد همه خواهد ماند.
اما در منطقه دو جشنوارههای تئاتر به میزبانی استان بوشهر برپا شد و در این استان ۱۶ گروه نمایشی با حضور ۲۰۳ هنرمند از استانهای فارس، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، هرمزگان و مناطق آزاد قشم و اروند فعال شدند. نکته جالب میزان مخاطبان اجراهای جشنواره تئاتر منطقهای است به طور مثال در استان بوشهر ۳۵۶۰ تماشاگر به اجرای کارها نشستند و در نهایت هم ۵ اثر به فجر راه پیدا کرد.
پس از این استان نوبت به مازندران در منطقه ۳ رسید که ۱۸ گروه نمایشی با حضور ۲۳۵ هنرمند فعال شدند و بیست و یکم دی ماه این منطقه نیز به کار خود پایان داد، درحالیکه چهار اثر نمایشی برای حضور در چهل و یکمین جشنواره بینالمللی فجر انتخاب شدند.
** کل کشور قطب تئاتر شد
«حسینعلی شوندی» داور جشنواره تئاتر منطقهای نیز تأکید میکند که در گذشته قطب تئاتر ایران تهران بود، اما در حال حاضر نمونههای زیادی را در استانها میبینیم که بسیار فوق العاده و با کیفیتتر از نمایشهای پایتخت هستند.
در ادامه اجراهای جشنواره تئاتر فجر مناطق کشور به منطقه چهارم (استان فارس) رسید که ۱۵ گروه نمایشی با حضور ۲۰۰ هنرمند از استانهای اصفهان، کرمان، قم، سیستان بلوچستان، بوشهر، مازندران و یزد در این منطقه حضور یافتند و آیین اختتامیه آن فردا، ۲۵ دی ماه برگزار میشود.
نکته ارزشمند برپایی جشنوارههای مناطق این است که هم هنرمندان در استانها با هم رقابت میکنند و برگزیدگانشان شناخته میشوند و هم اینکه برخی آثار در بهمن ماه و در جشنواره اصلی فجر در تهران حضور پیدا میکنند.
چهل و یکمین جشنواره تئاتر بینالمللی فجر اول بهمن ماه اجراهایش در سالنهای نمایشی تهران آغاز میشود.
انتهای پیام/