دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
لایحه بودجه ۱۴۰۲ زیر ذره‌بین| ۷

نگاهی به آمار‌های کلان بودجه ۱۴۰۲/ سال آینده چه قدر کسری بودجه داریم؟

نگاهی به آمار‌های کلان بودجه ۱۴۰۲  سال آینده چه قدر کسری بودجه داریم؟
نگاهی به شاخص‌های اصلی بودجه نشان می‌دهد که لایحه سال جاری با سقف بودجه ۱۳۹۴.۱ هزار میلیارد تومانی تقدیم مجلس شد، ولی امسال با رشدی ۴۲.۳ درصدی به ۱۹۸۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.
کد خبر : 825735

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، دیروز چهارشنبه ۲۱ دی ماه با حضور رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی، لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ تقدیم نمایندگان مجلس شد.

برخی اعداد و آمار‌های مهم در این لایحه دیده می‌شود که به شرح زیر است:

۱. سقف بودجه ۱۴۰۲ رقم ۱۹۸۴ هزار میلیارد تومان است این در حالی است که در سال جاری (۱۴۰۲) سقف بودجه ۱۳۹۴.۱ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شود که نشان دهنده رشد ۴۲.۳ درصدی سقف بودجه سال آتی است.

۲. شاخص مذکور (سقف بودجه) در سال ۱۴۰۰ رقم ۱۲۷۷.۹ تعیین شده بود لذا امسال این سقف نسبت به سال گذشته تنها ۹.۱ درصد رشد داشته است.

سال ۱۴۰۰ نخستین سالی بود که سقف بودجه وارد کانال «میلیون میلیارد تومان» شد و تا پیش از آن ارقام سقف بودجه‌های سنواتی «هزار میلیارد تومانی» بودند.

۳. پیش بینی‌ها حاکی است کسری تراز عملیاتی بودجه سال آینده ۴۷۶ هزار میلیارد تومان باشد امسال این متغیر به ۲۹۹ هزار میلیارد تومان رسیده بودکه نشان دهنده افزایش ۳۲. کسرای تراز عملیاتی بودجه سال آتی است.

این در حالی است که کسری تراز عملیاتی بودجه ۱۴۰۰ معادل ۴۶۴ هزار میلیارد تومان بود و امسال دولت توانسته بود کسری عملیاتی بودجه را نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کاهش دهد.

۴. درآمد‌های پیش بینی شده در بودجه سال آینده ۹۷۸ هزار میلیارد تومان است که در مقایسه با درآمد‌های بودجه سال جاری که ۶۹۹.۶ هزار میلیارد تومان بود، رشد ۴۹.۳ درصدی (در صورت تحقق) برای دولت در سال آتی پیش بینی شده است.

این متغیر (درآمد‌های دولت در بوجه) در سال ۱۴۰۰ رقم ۴۵۴.۹ هزار میلیارد تومان بود و امسال دولت توانست نسبت به سال قبل رشد ۵۰.۲ درصدی در درآمد‌ها داشته باشد.

۵. هزینه‌های دولت در بودجه سال آینده ۱۴۵۴ هزار میلیارد تومان است که در مقایسه با هزینه‌های ۹۸۹.۹ هزار میلیارد تومانی بودجه امسال، رشد ۷۳.۳ درصدی دیده می‌شود.

در بودجه امسال که هزینه‌ها ۹۸۹.۹ هزار میلیارد تومان بود، رشد چندانی نسبت به سال قبل (۱۴۰۰) که هزینه‌های دولت ۹۱۸.۹ هزار میلیارد تومان بود به چشم نمی‌خورد، ولی هزینه‌های بودجه ۱۴۰۰ نسبت به ۱۳۹۹ تقریبا دو برابر شده بود.

۶. دولت سعی دارد سال آینده از محل واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای (فروش املاک یا سهام شکت‌های دولتی) ۷۱۲ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند امسال این رقم ۵۱۷.۶ هزار میلیارد تومان بود که بخشی از آن محقق نشده است.

به گفته خاندوزی وزیر اقتصاد تا کنون ۸۸ درصد درآمد‌های مصوب بودجه سال جاری محقق شده است.

۷. سال آینده دولت برنامه دارد تا ۶۰۴ هزار میلیارد تومان نفت بفروشد امسال پیش بینی دولت ۴۸۴.۴ هزار میلیارد تومان بود که نشان دهنده رشد ۳۰.۴ درصدی درآمد‌های پیش بینی شده نفتی در سال آتی در مقایسه با سال جاری است.

۸. بودجه عمرانی سال آینده (تملک دارایی‌های سرمایه ای) ۳۲۸ هزار میلیارد تومان است این در حالی است که امسال بودجه عمرانی ۲۶۰.۱ هزار میلیارد تومان بود که به معنی رشد ۱۶.۵ درصدی بودجه این بخش است.

شنیده‌ها حاکی است امسال بخشی از بودجه عمرانی به بودجه جاری منتقل شده بود، ولی خاندوزی سخنگوی اقتصادی دولت و همچنین میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه این موضوع را تکذیب کردند.

۹. برنامه دولت در سال آینده برای بخش فروش اوراق مالی اسلامی، کسب درآمد ۱۸۵ هزار میلیارد تومانی است، اما امسال این درآمد (فروش اوراق مالی اسلامی) ۶۷ هزار میلیارد تومان مصبو شده بود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب