دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دادگاهی در آمریکا حکم داد؛

محکومیت یک ایتالیایی برای کلاهبرداری از نویسندگان

محکومیت یک ایتالیایی برای کلاهبرداری از نویسندگان
دادگاهی در امریکا یک مرد ایتالیایی را به جرم کلاهبرداری از نویسندگان با ترفندهای مختلف گناهکار شناخت.
کد خبر : 825530

به گزارش خبرنگار ادبیات گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، یک مرد ایتالیایی به نام «فیلیپو برناردینی» به کلاهبرداری و دریافت غیرقانونی بیش از ۱۰۰۰ کتاب نسخه مادر قبل از انتشار در دادگاهی در آمریکا متهم شد.

فیلیپو برناردینی، یک کارگر سی ساله صنعت نشر که قبلاً در لندن زندگی می‌کرد، به جرم کلاهبرداری و اجرای یک نقشه چند ساله برای به دست آوردن آثار نویسنده‌های تازه کار و نویسنده‌های بزرگی مانند مارگارت آتوود، نویسنده «داستان ندیمه» محکوم شد.

او برای ارتکاب این جرم به بیست سال زندان محکوم شد. در این جلسه، همچنین مقرر شد که برناردینی ۸۸۰۰۰ دلار غرامت بپردازد.

** ترفندهایی برای کلاهبرداری ادبی

مایکل دریسکول، معاون رئیس اداره اف بی آی نیویورک گفت: «دستنوشته‌های منتشرنشده آثار هنری نویسندگانی هستند که وقت و انرژی زیادی را صرف خلق آن‌ها کرده اند. آقای برناردینی تلاش می‌کرد تا ایده‌های ادبی دیگران را برایخود سرقت کند، اما در نهایت او به اندازه کافی برای این که بتواند از این ایده‌ها به نفع خود استفاده کند و یک داستان خلق کند خلاق نبوده است.»

برناردینی در فرودگاه بین المللی جان اف کندی شهر نیویورک در ژانویه ۲۰۲۲ دستگیر شد. مقامات وزارت دادگستری امریکا او را به جعل هویت ویراستار، کارشناس استعدادیاب و افراد دیگر برای به دست آوردن نسخه‌های منتشر نشده کتاب‌های نویسنده‌های مختلف متهم کردند.

اف بی آی می‌گوید او نقشه خود را از حوالی اوت سال ۲۰۱۶ شروع کرد. با استفاده از دانشش درباره صنعت نشر، برناردینی شروع کرد به ثبت بیش از ۱۶۰ دامین اینترنتی که دارای اسامی مشابه به ناشر‌ها و آژانس‌های ادبی موجود داشتند.

با این حال،‌ این دامین‌ها فرق‌های جزئی با دامین‌های اصلی داشتند. مثلاً وقتی که در اسم اصلی یک حرف m وجود داشت، برناردینی به جایش از r و n که شباهت زیادی به حرف m دارند استفاده می‌کرد.

در یک مورد، او از یکی از این آدرس‌های ایمیل جعلی برای ارتباط برقرار کردن با یک برنده جایزه پولیتزر استفاده کرد. آن نویسنده که باور کرده بود برناردینی ویراستار آن ناشر است، یک نسخه از کتاب جدید خود را برای او فرستاده بود.

یکی دیگر از ترفند‌های برناردینی استفاده از تکنیک فیشینگ بود. او یک وب سایت با ظاهر واقعی درست کرده بود که کاربران را تشویق می‌کرد ایمیل و رمز عبور خود را در آن بنویسند. اوکه خود را عضو یک شرکت استعدادیابی جا زده بود، لینک‌های این وب سایت را برای دو تن از کارکنان صنعت نشر فرستاده بود.

این صفحه طور طراحی شده بود که اطلاعات محرمانه افراد را به حساب ایمیل برناردینی ارسال می‌کرد.

برناردینی در این دادگاه به انگیزه خود برای انجام این اقدامات اشاره‌ای نکرد، او همچنین تلاشی هم برای فروختن این نسخه‌های دستنویس نکرده بود. از جمله افراد سرشناسی که به دام او افتاده بودند می‌توان به اتان هاوک و یان مک ایوان اشاره کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب