اجرای «قانون رونالدو» وقتی در منچستر نیست؛ این رقم را بگیر یا از الدترافورد بگذار و برو!
به گزارش خبرنگار گروه ورزشی خبرگزاری آنا، از حضور کریستیانو رونالدو در الدترافورد چندین هفته گذشته است. ستاره ایی که ۲۰ سال قبل توسط «سرآلکس فرگوسن» کبیر از اسپورتینگ لیسبون کشف شد، در سال ۲۰۰۳ با کلی اشتیاق و آرزو به منچستریونایتد آمد. «جوانک» آن روزها زیر نظر مربی پرآوازه تاریخ شیاطین سرخ، مدارج ترقی را طی کرد و به فوق ستارهای گران قیمت تبدیل شد. او سالهای بیشماری را با تیم، به خوبی و خوشی سپری کرد و به افتخارات بیشمار رسید. بعد ماجراجویی در رئال مادرید و سپس یوونتوس را آغاز کرد.
در تابستان ۲۰۲۲ به منچستریونایتد، «خانه خود» در انگلیس بازگشت. او میخواست با این تیم چند سال باقی مانده دوران فوتبالش را به پایان ببرد.
اما این میل باطنی، چند روز قبل از شروع مسابقات جام جهانی قطر، از بین رفت. به خاطر یک مصاحبه جنجالی و اظهارات کاملا تند علیه همه بخشهای «خانه اش» (منچستریونایتد) قراردادش فسخ شد.
کریس بدون تیم باشگاهی جام جهانی را پشت سرگذاشت؛ اما چند روز قبل قرارداد بسیار گران قیمت با النصر عربستان بست. او الدترافورد را کاملا ترک کرد، اما اکنون به نظر میرسد همچنان آثار و حتی شاید بهتر باشد بگوییم «روحش» در باشگاه لیگ برتری حاضر است.
**رسیدگی به امور دستمزدها
منچستریها بعد از پایان دادن به همکاری با رونالدو، میخواهند در کنار رسیدن به روزهای بهتر در فوتبال انگلیس، «سر و سامانی» هم به اوضاع و احوال قراردادها ودستمزدها بدهند. هدف شان این است که رویه «محدودسازی» را در پیش گیرند. بر این اساس با بازیکنان مذاکره و شرایط جدید خود را مطرح میکنند. اگر بازیکنان راضی شدند که چه بهتر، اما اگر نه، راه را برای رفتن شان باز گذارند.
سران باشگاه با اعمال این رویه و اجرای آن از طریق «اریک تن هاخ»، سرمربی تیم و مسئول نقل و انتقالات، میخواهند کاری کنند «دخل و خرج» باشگاه را ثبات ببخشند؛ و به آنچه در گذشته و تا زمان حضور کریس رونالدو وجود داشته خاتمه دهند. اما رونالدو بازهم به نظر میآید که حداقل در این بخش با یونایتدها باشد! طبق نوشته روزنامه دیلی میل، هدف باشگاه این است که حقوقها را حداکثر تا ۲۰۰ هزار پوند در هفته محدود کند.هدف باشگاه و به خصوص تن هاخ این است که فرهنگ حسادت در رختکن، از تیم قدیمی برچیده شود.
او و مدیرانش به این ترتیب «قانون رونالدو» را وضع کرده اند و میخواهند نفرات کادر بازیکنان را بر اساس همین قانون، از نظر حقوق ودستمزد «سازماندهی» کنند. «قانون موسوم به رونالدو» نخست «داوید دخه آ» را تحت تاثیر قرار میدهد. او که مطابق مفاد قراردادش هفتهای ۳۷۵ هزار پوند دستمزد میگیرد، تا تابستان قرارداد دارد و بعد به اتمام میرسد. باشگاه به او برای تمدید پیشنهاد بسیار کمتری (حداکثر ۲۰۰ هزار پوند!) میدهد و به او خواهد گفت: «یا این را رقم بگیر و یا بگذار برو!»
**واران و مگوایر در ردیف بعدی
بعد از تعیین تکلیف دروازه بان اسپانیایی، بحث دستمزدهای بازیکنان شاخصی مثل رافائل واران، هری مگوایر و فرناندز که همگی در یک طیف دستمزدی از هفتهای ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار پوند قراردارند مطرح خواهد شد؛ چهرههای که اگر نتوانند به لیگ قهرمانان اروپا راه پیداکنند، تنیبه مالی میشوند. ایده باشگاه این است که به جای پرداخت چیزی حدود ۵۰۰ هزار پوند به این ۳ نفر، با همین پول بازیکنان بیشتری بتوانند دستمزد بگیرند.
**خوشبینی یا بدبینی؟
دخه آ که از سال ۲۰۱۱ در یونایتد حضور دارد، هفته گذشته گفت مطمئن است مذاکرات برای ماندنش در باشگاه، به خوبی به پایان میرسد، اما بدون شک نمیتواند انتظارداشته باشد درآمدش تنزل وحشتناکی پیدا کند. در آینده همچنین بحث قرارداد راشفورد و کاسمیرو هم داغ خواهد شد. راشفورد که میداند پاری سن ژرمن بابتش حقوق کلانی میدهد، بعید است خودش را با «قانون رونالدو» وفق دهد. همینطور علامت سوالی در ارتباط با آینده کاسمیرو نیز وجود خواهد داشت اما به نظر میرسد سران باشگاه و شخص تن هاخ، در اجرای این قانون سخت گیری میکنند و به همه این پیام را خواهند داد یا این رقم را بگیر و بمان یا بگذار و برو!
انتهای پیام/