دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام ادیب یزدی در گفت‌وگو با آنا:

«آقامجتبی» مرجع بود، اما نمی‌خواست خودش را مطرح کند

«آقامجتبی» مرجع بود، اما نمی‌خواست خودش را مطرح کند
یکی از شاگردان مرحوم آقا مجتبی تهرانی با بیان اینکه ایشان مرجع تقلید بودند؛ ولی به جهات اخلاقی و زهد شدیدی که در وجود نازنینشان بود خیلی توجه به این مسند‌های پرسروصدا و این حرف‌ها نداشتند، گفت: اگر ایشان اجازه می‌دادند، قطعاً در سرتاسر ایران بلکه جهان تشیع ظرفیت عالی مرجعیت را داشتند.
کد خبر : 824578

به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری آنا، آیت‌الله مجتبی تهرانی از جمله عرفا و مجتهدین مبارز شهر تهران بود که دی‌ماه سال ۹۱ پس از طی یک دوره بیماری دارفانی را وداع گفت و آیت الله خامنه‌ای بر پیکر او نماز خواند.

به مناسبت سالروز درگذشت او، مصاحبه‌ای با «حجت‌الاسلام ادیب یزدی» یکی از شاگردان وی انجام دادیم که در ادامه می‌خوانیم.

حجت‌الاسلام ادیب یزدی در خصوص دوران طلبگی حاج آقا مجتبی تهرانی و بازگشت وی به تهران گفت: معظم‌له در راه تحصیل علم واقعاً متحمل زحمات طاقت‌فرسایی شدند و از ابتدای دوران طلبگی ایشان در تهران و بعد‌ها در تشریف‌فرمایی به قم و بهره‌بردن از حضرت آیت‌الله‌العظمی بروجردی و امام خمینی و سایر فضلای بزرگوار حوزه باحوصله‌ای مثال‌زدنی و ذهن جوال توانستند درجات عالی اجتهاد را طی کنند و به اجتهاد نائل شوند.

وی ادامه داد: ایشان اهل تهران و بزرگ شده تهران بودند، بنابراین طبق دستور قرآن کریم که می‌فرماید آن‌هایی که در مراحل فقاهت به جایگاه بالایی می‌رسند به وطن خودشان برگردند و موطن اولیه خودشان را آباد کنند؛ لذا حضرت استاد به تهران تشریف‌فرما شدند. در اینجا مورد استفاده علمای بزرگوار و طلاب فاضل قرار گرفتند.

شاگرد آیت الله تهرانی پیرامون بحث مرجعیت آیت‌الله مجتبی تهران با بیان اینکه ایشان درجات عالیه فقه را طی کرده بودند و بحث مرجعیت ایشان نیز در تهران مطرح شد، بیان کرد: ایشان مرجع تقلید بودند؛ ولی به جهات اخلاقی و زهد شدیدی که در وجود نازنین خودشان و اخوی بزرگوارشان و پدر ارجمندشان بود خیلی توجه به این مسند‌های پرسروصدا و این حرف‌ها نداشتند. اگر ایشان یک مقداری اجازه داده بودند که روی مرجعیتشان کار شود، قطعاً در سرتاسر ایران بلکه جهان تشیع ظرفیت عالی مرجعیت را داشتند؛ ولی خودشان دنبال این مسند‌ها و امور این‌چنینی نبودند.

ادیب یزدی با اشاره به مراتب تقوا و اخلاق آیت‌الله آقامجتبی تهرانی ادامه داد: ایشان شدیداً تحت‌تأثیر نفس امام امت قرار داشتند. در درس‌های اخلاقی که حضرت امام در مسجد سلماسی قم داشتند، عموم شاگردانشان به‌شدت تحت‌تأثیر نفس امام بودند؛ لذا با اینکه حاج آقای مجتبی تهرانی مجتهد عالی‌مقام و در حد مرجعیت بودند، اما به برکت جوار با امام بزرگوار و با استفاده بردن از نفس نفیس ایشان خیلی دنبال این جلال و جبروت ظاهری نبودند.

او زندگی شخصی آقامجتبی تهرانی را ساده و در سطح عموم جامعه و حتی پایین‌تر دانسته و گفت: ایشان یک زندگی خیلی زاهدانه و حتی زیر حد معمولی در تهران داشتند و بیشتر دنبال احیای مراتب اخلاق و احیای نماز و نماز جماعت و اشاعه جایگاه یک روحانی واقعی در میان مردم بودند؛ لذا مردم تهران به‌شدت به ایشان ارادت داشتند و کلاس‌های اخلاق ایشان بسیار، بسیار مؤثر و پرجمعیت بود و هنوز که هنوز است شاگردان ایشان تحت‌تأثیر کلاس‌های اخلاق حضرت آیت‌الله‌العظمی‌ها حاج آقا مجتبی تهرانی هستند و خودمان در این‌طرف و آن طرف می‌بینیم شاگردانشان برای ایشان احترام ویژه‌ای قائل هستند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته