دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سجاد امینی طراح پوستر جشنواره:

معماری، نور و نوازنده عناصر اصلی پوستر جشنواره موسیقی نواحی هستند

پوستر جشنواره موسیقی نواحی با توجه به رویکرد جشنواره، بر اساس سه عنصر معماری، نور و نوازنده طراحی شده است.
کد خبر : 82422

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ستاد خبری نهمین جشنواره موسیقی نواحی، سجاد امینی طراح پوستر نهمین جشنواره موسیقی نواحی و مناطق ایران با بیان اینکه پوستر جشنواره موسیقی نواحی را با توجه به رویکرد جشنواره، بر پایه سه عنصر معماری، نور و نوازنده طراحی کرده، گفت: امسال بر اساس برنامه جشنواره، مهم‌ترین بناهای تاریخی و باغ‌های قدیمی شهر کرمان میزبان گروه‌ها و هنرمندان موسیقی نواحی هستند و به نظر من کسانی‌که در جشنواره شرکت می‌کنند علاوه بر دیدن اجراها، انگار در یک تور معماری شهر کرمان شرکت کردند.


امینی با اشاره به وجود نوعی نزدیکی بین مکاتب هنری مختلف با یکدیگر، ادامه داد: روح معماری در هر شهر ایران منحصربفرد است و معماری شهر کرمان نیز از این مقوله مستثنی نیست. دیگر اینکه نقطه مشترک بناهای معماری در ایران خاک است، در واقع در معماری ایرانی کمتر از سنگ استفاده شده و علاوه بر خشت و گل در حالت جدید آن هم به آجر می‌رسیم که پایه‌اش همان خاک است. به همین خاطر رنگ غالب پوستر را از خاک گرفتم و بقیه عناصر از جمله معماری را به آن اضافه کردم.


او درباره دیگر عناصر و اِلمان‌های پوستر جشنواره موسیقی نواحی توضیح داد: نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم نوری است که در پشت نوازنده دیده می‌شود. همانطور که می‌دانید ساز برای نوازندگان موسیقی نواحی یک فقط ساز نیست و یک نوع تقدس برای آن قائل هستند. ضمن اینکه اصولا این نوازنده‌‌ها برای مخاطب ساز نمی‌زنند بلکه موسیقی برای آنها یک ارتباط متافیزیکی با خالق است. به شکلی که انگار زمانی‌که شروع به نواختن می‌کنند ارتباط مستقیم و فیزیکی با مخاطب برقرار نمی‌کند و فرم نشستن و دست گرفتن سازشان به شکلی است که هنگام نواختن از فضایی که در آن هستند خارج شده و در یک فضای مخصوص به خودشان سیر می‌کند. به همین خاطر تنها یک نوازنده در پوستر هست و اگر دقت کنیم آن نوازنده‌ به صورت مستقیم به بیننده نگاه نمی‌کند.


این طراح پوستر همچنین درباره استفاده از نور افزود: در فرهنگ شرق چیزهای مقدس را از جنس نور می‌دانند و این نور، تداعی همان تقدسی است که نوازندگان برای ساز و خالق خود قائل هستند. در طراحی پوستر مقوله نور به شکلی است که اگر دقت کنیم از دل یک معماری تاریک به سمت نوازنده می‌آید و شکل نور نیز مانند همان گلی هست که نوازندگان ایرانی روی سازهایشان ایجاد می‌کنند. بعبارتی این همان نوری است که از دل ساز بیرون می‌آید.


امینی با بیان اینکه سعی کردم در این پوستر، دیالکتیکی که بین این سه عنصر ایجاد می‌شود را با توجه به فرهنگ کشورمان و ویژگی‌های خاص موسیقی نواحی و خود هنرمندان نشان بدهم، خاطر نشان کرد: رنگ‌هایی که در بالای پوستر دیده می‌شود یکی برای تداعی کردن شال‌ها، دستارها، کلاه‌ها و از ایندست پوشش‌هایی است که معمولا در بین نوازنده‌های مختلف موسیقی نواحی هر یک به شکلی از آنها استفاده می‌شود. دیگر اینکه استفاده از رنگ‌های مختلف در جشنواره‌ها معمولا برای اینست که نشان داده شود که آثار و فرهنگ‌های متنوعی حضور دارند. برهمین اساس این رنگ‌ها علاوه بر اینکه نشان از شادی و انرژی موجود در موسیقی نواحی دارد یادآور تنوع موسیقی نواحی در کشور ما نیز است.



نهمین جشنواره موسیقی نوحی ایران با دبیری ایرج نعیمایی از روز 17 تا 21 اردیبهشت‌ماه در شهر کرمان برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب