دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

رقم واقعی کسری بودجه امسال؛ ۲۰۰ یا ۳۶۰ هزار میلیارد تومان؟

رقم واقعی کسری بودجه امسال؛ ۲۰۰ یا ۳۶۰ هزار میلیارد تومان؟
در حالی که درنیمه آبان امسال رئیس سازمان برنامه و بودجه در صحن علنی مجلس از کسری بودجه ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی خبر داده بود، اما مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی مجموع کسری بودجه سال جاری ۳۶۰ هزار میلیارد تومان عنوان کرد.
کد خبر : 824059

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، بسیاری از کارشناسان اصلی‌ترین مؤلفه تورم موجود را کسری بودجه سال جاری و بزرگتر بودن سهم این عامل از سایر فاکتور‌های مؤثر در تورم از جمله رشد نقدینگی، نوسانات ارزی اخیر و همچنین تورم انتظاری می‌دانند. این در حالی است که رقم دقیقی از کسری بودجه امسال ذکر نشده است.

میرکاظمی: ۲۰۰ هزار میلیارد تومان عدم تحقق منابع بودجه

سید مسعود میرکاظمی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ۱۷ آبان امسال در جریان نشست جلسه علنی مجلس شورای اسلامی که با موضوع بررسی «بند الف تبصره ۱۸ قوانین بودجه ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ و اینکه چرا علی رغم تحقق ۱۰۰ درصدی منابع این بخش از بودجه، این منابع طبق قانون به سمت اشتغال نرفت و اشتغال مد نظر قانون نرفته؟» از کسری ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی بودجه سال جاری خبر داد.

رئیس سازمان برنامه و بوجه در این جلسه در میان اظهارات خود درباره تبصره ۱۴ قانون بودجه (تبصره محل تأمین منابع یارانه ها) و علت عدم تحقق منابع اشتغال گفت: «تا جایی که وُسع ما رسید، کمیته امداد و بهزیستی را مورد حمایت قرار دادیم، اما وقتی ۲۰۰ همت (هزار میلیارد تومان) عدم تحقق داریم، باید مقداری مدارا کرد.»

برداشت از صندوق توسعه ملی برای جبران کسری بودجه

این برای نخستین بار بود که عالی‌ترین مقام مدیریت بودجه و اعتبارات دولت رسما از عدم تحقق ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی منابع بودجه سال جاری خبر داد؛ به گونه‌ای که رییس‌جمهور از رهبر معظم انقلاب در خواست مجوز استفاده از برخی منابع صندوق توسعه ملی را ارائه داده است.

سید احسان خاندوزی وزیراقتصاد نیز آذر ماه امسال در نشست خبری سخنگوی اقتصادی دولت از موافقت رهبر معظم انقلاب با درخواست رئیس دولت مبنی بر تغییر واریز ۲۰ درصد از درآمدهای نفتی به صندوق توسعه ملی به جای ۴۰ درصد خبر داده بود.

مرکز پژوهشها: ۳۶۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه ۱۴۰۱

این در حالی است که اواخر آذر ماه امسال مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی اعلام کرد: با فرض پرداخت همه هزینه‌های عمومی پیش بینی می‌شود دولت تا پایان سال ۱۴۰۱ برای تامین بودجه عمومی به حدود ۳۰۰ هزارمیلیارد تومان نیاز خواهد داشت که با لحاظ بار مالی انتقال یافته از سال ۱۴۰۰ این رقم به حدود ۳۶۰ هزارمیلیارد تومان می‌رسد.

بازوی پژوهشی مجلس در گزارش خود پیشنهاد داده: این کسری با عدم تخصیص برخی هزینه‌ها مطابق با روال سال‌های گذشته کاهش خواهد یافت.

ماجرای انتقال کسری بودجه سال قبل به امسال چیست؟

اسفند ماه سال گذشته (۱۴۰۰) دولت برای تسویه برداشت از تنخواه بانک مرکزی، ۲۰ هزار میلیارد تومان از مانده حساب سازمان هدفمندی یارانه‌ها برداشت و به حساب بانک مرکزی واریز کرد.

همچنین ۳۶ هزار میلیارد تومان هم از منابع موجود در حساب شرکت‌های دولتی با مجوز هیئت وزیران برداشت شد؛ لذا این ۵۶ هزار میلیارد تومان به جه سال جاری منتقل و مقرر شد دولت آن را از منابع بودجه امسال جبران کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب