مقاومت تا شهادت سردار سلیمانی در قاب تصویر
به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری آنا، نمایشگاه منتخبی از آثار نقاشی، گرافیک و نگارگری «سردار دلها» و همچنین نمایشگاه کارام جانم میرود؛ عکسهایی از تشییع پیکر پاک سردار شهید حاج قاسم سلیمانی به مناسبت سومین سالگرد درگذشت ایشان در حوزه هنری امروز، ۱۳ دی ماه افتتاح شد.
نمایشگاه «سردار دلها» شامل آثار نقاشی، پوستر و نگارگری هنرمندان شناخته شده و صاحب نامی، چون کاظم چلیپا، عبدالحمید قدیریان، غلامعلی طاهری، کامیار صادقی، علی اسلامی مقدم، ناصر سیفی، علی محمد شیخی، سیدحمید شریفی، علی وزیریان، احمد آقاقلی زاده، صابرشیخ رضایی و جمعی دیگر از هنرمندان است.
** مقاومت شهید سلیمانی بدون شکست بود
«ناصر سیفی»، هنرمند شرکت کننده در این نمایشگاه و از اعضای مرکز هنرهای تجسمی که بیش از سی سال سابقه فعالیت در عرصههای تجسمی را دارد، در مراسم افتتاحیه عنوا نکرد: این نمایشگاه مجموعهای از آثار هنرمندان در رشته نقاشی و نگارگری است. بهرحال هر آمدی رفتی دارد ما هم با افتتاح این نمایشگاه خواستیم بگوییم که از شهید سلیمانی چه آموختیم و به همان نسبت او از ما چه میخواهد.
وی در ادامه افزود: درباره سردار حرف زیاد زده شده، کار زیاد تولید شده، متنها باید درک کنیم، شهید سلیمانی شاگرد چه مکتبی بود که مقام ولایت او را مکتب سلیمانی نام برده است. او ابتدا شاگرد مکتب مجاهدان فی سبیل الله است و نسبت به آنها احساس تکلیف کرده و خود را سرباز شهدا میدانست.
سیفی با تأکید بر اینکه با ابزار مادی نمیتوان به جنگ دنیای ظلم رفت و نیاز به ایمان به غیب دارد تا منشأ اثر شوی، توضیح داد: شهید سلیمانی با چشم دل هدف بلند شهدا را درک کرد و خود را بدهکار انقلاب و شهدا میدانست. اگر از شهید سلیمانی درس بگیریم، سلسله مراتب را رعایت کنیم و شاگردی مجاهدان خدا و سربازان انقلاب را کنیم، با تمام وجود ارتقا پیدا میکنیم، به گونهای که در دنیا منشأ اثر میشویم.
وی در ادامه توضیح داد: قاسم سلیمانی با اخلاص و ارادت به شهدا کار کرد، چون ارادهاش به اراده خدا گره خورد و این باعث شد که همه اقشار جهان به وجد بیایند چرا که او به تمام مردم سرزمینهای تحت ظلم ارادت داشت. هر جایی مبارزه بود نام شهید سلیمانی میدرخشید، چون ایشان الگوی مقاومت بود و این همان راه رضایت خدا و اهل بیتش است که شکست ندارد، حتی اگر بدن مادی از بین برود.
** راه شهید با شهادتش برندهتر میشود
همچنین علیمحمد شیخی از دیگر هنرمندان شرکت کننده در این نمایشگاه نیز در گفتگو با آنا عنوان کرد: من دو کار در این نمایشگاه عرضه کردم . سه سال پیش این کارها تولید شده همان اوایلی که سردار شهید شدند، زمانی که کار آماده شد تصمیم گرفتم شیشه آن را تیز و برنده کنم یعنی بی نقص و اشکال نباشد، بهرحال شهید حرف و راهش با شهادتش برندهتر میشود. پس شیشه را شکاندیم و با قطرات خون لبههای آن را پوشاندیم تا حس شهادت را به مخاطب نشان دهیم.
** از ایده تا ساخت سردیس سردار دلها
همچنین در این نمایشگاه دو سردیس نیز از حاج قاسم سلیمانی به نمایش درآمده بود که دکتر حسین عصمتی یکی از هنرمندانی بودند که سردیس سردار را کار کرد. دکتر عصمتی در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: ما در برابر شهدایی که جانشان را برای امنیت ما نثار کردند، وظایفی داریم برای اینکه یادشان را زنده نگه داریم، این نمایشگاه هم دقیقا به همین خاطر به راه افتاده است.
وی درباره مراحل ساخت سردیس و انگیزه اولیهاش گفت: سال ۹۹ بود پس از اینکه کارهای ضعیفی در قالب سردیس از شهید سلیمانی تولید شد، همین انگیزهای شد که بخواهم با مشارکت همسرم خانم صدری سردیسی کار کنیم.
دکتر عصمتی اظهار داشت: برای ساخت این سردیس عکسهای زیادی از جاهای مختلف گرفتیم که البته عمومشان کم کیفیت بودند، خلاصه روزها گشتیم تا یک تصویر با کیفیت از زوایای مختلف از او پیدا کنیم که همه حالتهای چهرهاش را با ویژگیهای خاص خود نشان دهد. به هرحال در کار هنری محتوا و تکنیک اجرا خیلی مهم است. به همین خاطر تلاش کردیم شباهتها را حذف کنیم، در عین حال حال و هوای خود سردار هم در کار باشد. ما سردار سلیمانی را، چون رستم زمان میدانیم با همان روحیات جنگاوری، اما در عین حال لطافت و حماسی، به وجود آوردن این تصویر قدری سخت است به همین خاطر تلاش زیادی کردیم حتی از روی چهرهها با مداد تکنیکهای مختلف کار کردیم تا وقتی که بخواهیم کار را بسازیم و کارقابل قبولی بشود، خوشبختانه بازخوردها هم از آن خیلی خوب بوده است.
نمایشگاه سردار دلها شامل آثار نقاشی، پوستر و نگارگری در گالری ابوالفضل عالی و نمایشگاه کارام جانم میرود شامل عکسهایی از تشییع پیکر سردار شهید سلیمانی در گالری شماره یک خانه عکاسان حوزه هنری تا پنجم بهمن ماه به جز پنجشنبهها و جمعهها ساعت ۹ الی ۱۸ به روی عموم باز است.
محمدعلی مقدسیان
انتهای پیام/