اهرمهای «قدرت بازدارندگی ایران» در برابر تهدیدات دشمن چیست؟
گروه سیاست خبرگزاری آنا- مهدی شهرودی: دشمنان قسم خورده جمهوری اسلامی مدتهاست که با لفاظی علیه ایران اسلامی تهدیداتی را بیان میکنند که این تهدیدات دارای نکات قابل تاملی است.
اخیرا وزیر جنگ کابینه سابق رژیم صهیونیستی در یک لفاظی جدید مدعی شد: ارتش این رژیم ظرف دو تا سه سال آینده به ایران حمله خواهد کرد.
«بنی گانتز» در سخنرانی خود در مراسم فارغ التحصیلی خلبانان نیروی هوایی رژیم جعلی صهیونیستی خطاب به آنها گفته بود: «در دو تا سه سال دیگر، شما ممکن است در آسمان به سمت شرق پرواز و در حمله به سایتهای هستهای در ایران شرکت کنید.»
این لفاظیها در حالی مطرح میشود که ارتش رژیم صهیونیستی از ماه جولای و آگوست سال ۲۰۰۶ بارها از محور مقاومت (حزب الله، حماس و جهاد اسلامی) شکست خورده و مهمترین شکست آنها به جنگ با رزمندگان حزب الله باز میگردد که در آن، ارتش رژیم صهیونیستی دهها دستگاه تانک خود را در دشت خیام، مرجعیون و مارون الراس از دست داد و رزمندگان حزب الله در مدت ۳۳ روز بیش از ۴ هزار موشک و راکت به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک کردند.
البته تهدیدات و لفاظیهای وزیر کابینه سابق جنگ آن رژیم بی پاسخ نماند و مسئولان ارشد نیروهای مسلح به این تهدیدات پاسخ دادند.
نیروهای مسلح به تهدیدات رژیم صهیونیستی با قاطعیت پاسخ میدهند
«سرلشکر غلامعلی رشید» فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا ستاد کل نیروهای مسلح در واکنش به تهدیدات این رژیم جعلی میگوید: «اقدامات تهدیدآمیز رژیم صهیونیستی علیه منافع و امنیت ملی ایران با فرض اطلاع، هماهنگی و حمایت آمریکا ارزیابی میشود و پاسخ نیروهای مسلح ایران قطعی خواهد بود. هر کشوری که با رژیم جعلی صهیونیستی برای تهدید امنیت ملی ایران همکاری کند و پایگاه و امکانی در اختیار رژیم صهیونیستی قرار دهد، آن پایگاهها، نقاط و مبدا تجاوز و حمله به ایران که رژیم اشغالگر قدس است، آماج حمله نیروهای مسلح ما قرار خواهد گرفت.»
نیروهای مسلح در صورتی که تهدیدی از رژیم صهیونیستی متوجه هر یک از نقاط ما شود بهطور قاطعانه و با پاسخ چند برابری آن را جواب خواهند داد
فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء (ع) بیان کرد: نیروهای مسلح ما در میدان رزمایش بسیار جدی هستند؛ ما رزمایش را نیمی از جنگ و بلکه جنگِ ماقبلِ جنگ میدانیم. به همین دلیل، فرماندهان ما دقت، جدیت و خلاقیت را در طرحریزی و اجرای رزمایش به شدت رعایت میکنند. میخواهیم دشمنان ما بدانند که آمادهایم و در صورت خطا در محاسبه حتماً هزینهای بیش از دستاوردها بر آنها تحمیل میکنیم و اقدامات تاکتیکی اولیه آنها را به شکست راهبردی تبدیل خواهیم کرد.
سرلشکر رشید تصریح کرد: ما نسل جنگ هستیم و جنگ را با جنگ آموختهایم، امیدواریم که دشمن به دنبال آزمون اراده و قدرت نیروهای مسلح نباشد؛ زیرا قطعاً تحمل هزینههای آن را نخواهد داشت. قطعاً باور قدرت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای دشمن هزینه کمتری خواهد داشت.
«سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی» فرمانده کل ارتش هم در پایان رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۱ ارتش در جمع خبرنگاران گفت: گاهی یاوهگوییهایی را از رژیم صهیونیستی و بعضی مسئولان آنها میشنویم؛ از اینجا به آنها پاسخ میدهیم که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در صورتی که تهدیدی از رژیم صهیونیستی متوجه هر یک از نقاط جمهوری اسلامی ایران شود بهطور قاطعانه و با پاسخ چند برابری آن را جواب خواهند داد.
البته برخی تحلیلگران و کارشناسان نظامی معتقدند که ادعاهای صهیونیستها بیشتر مصرف داخلی دارد و آنها توانایی انجام عملیات گسترده علیه تاسیسات هستهای ایران را ندارند.
به نظر می آید که دشمنان با طرح چنین ادعاهایی به دنبال پیگیری سناریوهای «ناامید سازی داخلی» و «بزرگنمایی قدرت پوشالی» خود هستند.
رجز خوانی صهونیستها مصرف داخلی دارد
همچنین، امیر «سرتیپ علیرضا شیخ» از مسئولان ارشد ارتش جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با خبرنگار سیاست «خبرگزاری آنا» میگوید: نیروهای مسلح به عنوانابزار قدرت ملت باید بتوانند اقتدار ملت را که نتیجه قدرت است را به دشمن نشان دهند تا آنها در محاسبات شان خطا نکنند.
وی در واکنش به رجزخوانی وزیر دفاع رژیم صهیونیستی، تاکید کرد: آن چیزی که در صحنه کار در حال انجام است؛ توانمندی بالای نیروهای مسلح در موازنه قدرت و نفوذ منطقهای ایران است و این گونه رجز خوانیها بخاطر بهم ریختگی رژیم پوشالی و جعلی صهیونیستی مصرف داخلی برای خودشان دارد تا اعتبار داخلی خودشان را کسب کنند. همه دنیا میداند که آنها قدرت اقدام و توان رویایی بیرون از مرز خودشان را ندارند و بیشتر با دست و پا زدن عاجزانه، مبادرت به کارهای ترور و جاسوسی میکنند، اما در صحنه و آوردگاه واقعی خودشان میدانند که حساب و کتاب «چند چند» است.
مثلث سه گانه نیروی انسانی، موشکهای بالستیک و توان منطقهای جمهوری اسلامی میتواند «اهرم پاسخ کوبنده» به دشمن صهیونیستی باشد
آنطور که مشخص است مثلث سه گانه نیروی انسانی، موشکهای بالستیک و توان منطقهای جمهوری اسلامی میتواند «اهرم پاسخ کوبنده» به دشمن صهیونیستی باشد.
در عرصه «موشکهای بالستیک» که اهرم بزرگ قدرت بازدارندگی نیروهای مسلح ایران است موشکهای بالستیک سجیل، شهاب و سومار با قدرتی فرای تصور میتوانند پایگاههای نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی را هدف قرار دهند.
برای مثال یک فروند از «موشک سجیل» با برد حدود ۲ هزار کیلومتر، میتواند درمدت کمتر از ۷ دقیقه سرزمینهای اشغالی را هدف قرار دهد و قدرت تخریبی حدود ۱.۵ مایل داشته باشد.
وبگاه میلیتاری ناولِج درباره موشک سجیل مینویسد: موشک بالستیک سجیل با وزن بیش از ۲۳ تن، سرجنگی ۵۰۰ کیلوگرم و برد بین ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ کیلومتر دارای سوخت دو مرحله است و میتواند اهداف را با دقت حدود ۱۰ متر مورد اصابت قرار دهد.
البته تنها موشک سجیل نیست که چنین قابلیتی دارد و «موشکهای عماد، قدر و خرمشهر» نیز چنین تواناییهای منحصر به فردی را در اختیار دارند.
دیگر اهرم قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی «نیروهای محور مقاومت» همچون حماس و جهاد اسلامی و حزب الله هستند که در حال حاضر دهها هزار موشک در اختیار دارند و میتوانند به طور منسجم به شهرها و شهرکهای صهیونیست نشین از جمله صفد، نهاریا، طبریا، کرمئیل، کریات شمونه، عفوله و حیفا، تل آویو، مرون و ... حمله کنند.
دیگر اهرم قدرت بازدارندگی ایران «نیروهای محور مقاومت» هستند که در حال حاضر دهها هزار موشک در اختیار دارند و میتوانند به طور منسجم به شهرها و شهرکهای صهیونیست نشین حمله کنند.
روزنامه «جروزالم پست» در گزارشی به قلم «ایلی بار-اون»، سرهنگ بازنشستۀ ارتش رژیم صهیونیستی، نوشت که حزبالله در هر جنگ پیش رو با رژیم صهیونیستی، توانایی شلیک ۴۰۰۰ موشک و راکت دارد. در حالیکه در جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ حدود ۴۰۰۰ پرتابه شلیک کرد و قدرت آتش بار زمین به زمین حزب الله از ۹۵ درصد ارتشهای دنیا بیشتر است.
طبق این گزارش، کارشناسان نظامی رژیم صهیونیستی میگویند که حزبالله در حال حاضر دهها موشک با دقت اصابت بالا در اختیار دارد که به این گروه مقاومت این امکان را میدهد تا حملات دقیقی علیه مواضع ارتش صهیونیستی یا نقاط راهبردی انجام دهد.
«ایلی بار-اون» میافزاید: ««سیدحسن نصرالله»، دبیر کل حزبالله لبنان، بارها تهدید کرده است که از موشکهای دوربرد برای هدف قرار دادن نیروگاه اتمی رژیم صهیونیستی دیمونا استفاده خواهد کرد و از میان بردن این تهدید بالاترین اولویت رژیم صهیونیستی است. ایران و حزبالله تلاش بسیاری برای ایجاد انبار موشکهای نقطهزن انجام دادهاند.
این سرهنگ بازنشستۀ صهیونیستی همچنین نوشت که در جنگ سال ۲۰۰۶، موشکهای حزب الله موجب آوارگی ۳۰۰ هزار ساکن سرزمین اشغالی و کشته شدن ۴۳ تن و ۱۲ نیروی نظامی شد و هزاران نفر زخمی شده و خسارات شدیدی به اماکن مختلف وارد آمد. اما اکنون طبق برخی تخمینها، حزب الله بیش از ۱۷۰ هزار موشک و راکت در اختیار دارد که برخی از آنها تا ۳۰۰ کیلومتر بُرد دارند و علاوه بر این صدها پهپاد تهاجمی نیز در اختیار حزب الله است.
علاوه بر این «نیروگاه اتمی دیمونا» هم میتواند هدفی در دسترس برای حمله موشکی ایران و محور مقاومت باشد که صهیونیستها هم به خوبی این موضوع را میدانند و بارها تمرینات نظامی خود را در صحرای نقب برای دفاع از این نیروگاه شبیه سازی کرده اند.
اعتراف به قدرت بازدارندگی ایران
البته مسئولان پیشین سیاسی رژیم صهیونیستی نیز در توان هوایی ارتش خود در حمله به ایران تشکیک دارند و آن را زیر سوال میبرند.
«ایهود اولمرت» نخست وزیر پیشین رژیم صهیونیستی در این زمینه میگوید: توانمندی این رژیم برای حمله به تاسیسات هستهای ایران بسیار محدود است و اسراییل توان حمله به تاسیسات اتمی ایران را ندارد.
وی افزود: تلآویو قادر نیست به همان روشی که به تاسیسات هستهای سوریه آسیب زد، به طور موفقیتآمیزی برنامه هستهای ایران را هدف قرار دهد.
اولمرت تصریح کرد: «ما آنچه در سوریه انجام دادیم را در ایران نمیتوانیم انجام دهیم. سوریه نسبتا نزدیک است و تمام تاسیسات هستهای آن تنها در یک سازه خلاصه شده بود. بنابراین، وقتی این سازه نابود شد، تمام توانمندی هستهای این کشور نابود شد؛ البته تا زمانی که آنها (سوریها) تصمیم بگیرند دوباره یک راکتور جدید بسازند.»
با همه این تفاسیر توان رزمی صهیونیستها برای چنین حملهای محدود است؛ اما طبق قانون سوم نیوتن «هر عملی را عکس العملی است» و اگر دشمن صهیونیستی این موضوع را امتحان کند به گفته فرماندهان نظامی ایران عقوبت سختی در انتظارش خواهد بود.
انتهای پیام/