دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 ارديبهشت 1395 - 17:16

دکتر الهی قمشه‌ای در واحد تهران جنوب: انبیا آمپلی فایر فطرت هستند

رئیس واحد تهران جنوب با بیان این که موفقیت نسل‌های کنونی و آینده ما در گرو تلاش خستگی ناپذیر آموزگاران فداکار این مرز و بوم است، توفیق همه تلاشگران عرصه تعلیم و تربیت را از خداوند بزرگ مسئلت کرد.
کد خبر : 82343

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، احمد شمس در مراسم نکوداشت مقام استاد و بزرگداشت روز معلم، با حضور مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در واحد تهران جنوب ، معاونین و استادان و دانشجویان برگزار شد، با عرض خیر مقدم و گرامیداشت یاد و خاطره استاد شهید آیت‌الله مرتضی مطهری و آرزوی عمر پر مایه برای معلمان حاضر، اظهار کرد: «خداوند نخستین معلم خلقت است همچنانکه در عروس صحیفه‌اش می‌فرماید: «الرحمن، علم القرآن، خلق الانسان، علمه البیان»، او که قرآن را تعلیم داد، انسان را آفرید و به او سخن گفتن آموخت.»


دکتر حسین الهی قمشه‌ای نیز در این مراسم درباره شیوه‌های تعلیم و تربیت در ادبیات ایران و جهان به سخنرانی پرداخت و بیان کرد: «سلام و تحیت و درود ما را به عنوان عاشقان زیبایی و دانایی و نیکویی بپذیرید. اگر همین ارزش زیبایی و دانایی و نیکویی در همهٔ جوامع بشری بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد سعادت بشر تأمین می‌شود و من امیدوارم که این پرچم زیبایی، دانایی، نیکویی به اهتزاز در بیاید. ما اگر که امروز و هر روز را جشن بگیریم برای این ارزش‌های سه گانه رواست ما بالفعل چیزی نمی‌دانیم ولی استعداد فهم همهٔ چیز‌ها با ما دنیا می‌آید یعنی مبانی ریاضیات را داریم، مبانی زیبایی‌شناسی را داریم، مبانی خیر و شر را داریم، همهٔ اینها را از بچگی داریم. پس ما یک معلم سرخانه داشته‌ایم و با آن کار ما شروع شده است. ما از یک عالمی یا جایی آمده‌ایم و ما تصادفی علم و هوش و چشم و گوش و عقل و... را به دست نیاورده‌ایم. این مهم‌ترین مسأله‌ای است که ما باید در این عالم بدانیم و باید تعیین کرد از کجا آمده‌ایم و به کجا می‌رویم و من فکر می‌کنم که ما پنج معلم داریم، پنج معلم پرورده و قابل اعتماد که هیچ اشکالی در وجودشان نیست.»


الهی قمشه ای ادامه داد:‌ «ما یک معلم خطا ناپذیر در درون خود داریم که این معلم خطاناپذیر به علت غفلت ممکن است گاهی دچار مشکلاتی شود. پس خداوند اضافه بر آن یک معلم دیگر فرستاده که انبیا هستند و انبیا آمپلی فایر فطرت هستند. یعنی همانی که فطرتت گفته من صدایش را بلند می‌کنم و همهٔ انبیا به پندار نیک، کردار نیک و گفتار نیک تأکید داشتند. بعد از انبیا باز احتیاج بوده که اولیایی هم بیایند و اولیا و قدیسان آنهایی هستند که الگو هستند و اگر ما نمی‌دانیم که چطور باید باشیم اولیا الگو هستند. پس اول خدا که در فطرت ماست، دوم انبیاء که آمپلی فایر فطرت هستند و سوم اولیا که تبلور فطرت هستند و حالا چهارم که حکما هستند، دانشمندانی بودند مانند ابن سینا، خیام و... و این‌ها کتاب‌ها نوشته‌اند و از طریق حکمت و معرفت مردم را با همین فطرت بیشتر و بیشتر آشنا کردند.


وی گفت:‌«معلم پنجم ما شاعران هستند. شاعران از یک طرف خلاصه و زبده سخنان انبیا و حکما را دارند و اکثراً حکیم بوده‌اند و خودشان هم مدل‌های خوبی بودند یعنی قدیس هم بودند. بنابراین ما بیشتر از همه از شاعران چیز یاد می‌گیریم و چون شاعران سخنانشان آسمانی است در دل‌ها می‌نشیند. شاعران آنقدر حرفهای خوب زده‌اند که از همهٔ اسرار و لطائف اخلاقی که در دنیا بخواهد دنبالش باشیم اشباع می‌شویم.»


در انتهای مراسم از اولین مدیران گروههای رشته ادبیات فارسی و زبانهای خارجی، دانشجوی نمونه واحد و برگزیدگان نشریات دانشجویی در نهمین جشنواره سراسری نشریات دانشجویی تیتر ۹ تشکر به عمل آمد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب