دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 دی 1401 - 06:13
در انتظار امکانات و ظرفیت‌های آزمایشگاهی؛

ایده‌ای که از پسماندهای بیولوژیک محصولات شیمیایی تولید می‌کند

ایده‌ای که از پسماندهای بیولوژیک محصولات شیمیایی تولید می‌کند
مدیر طرح تولید محصولات شیمیایی از پسماندهای بیولوژیک گفت: خدمات قابل ارائه در این طرح عبارتند از شناسایی مراکزی که فعالیت آنها به هر دلیلی منجر به ایجاد زباله زیستی می‌شود.
کد خبر : 823363

احسان احسانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در رودهن با تشریح ایده تولید محصولات شیمیایی از پسماند‌های بیولوژیک که موفق به کسب ایده برتر در رویداد گام دوم سال ۱۴۰۱ دانشگاه آزاد اسلامی(نمایشگاه عصر امید) شد، اظهار کرد: زباله‌های بیولوژیک، مواد زیستی تولیدشده در بدن موجود زنده است که دفع و دور انداخته شده و از فعالیت‌های تحقیقاتی، تشخیصی، درمانی یا آموزشی در حین دستکاری یا پاک‌سازی ایجاد می‌شوند.

وی اضافه کرد: معمولاً بدون توجه به ظرفیت زباله‌های بیولوژیک، این مواد به دلیل آلوده کردن انسان‌ها، گیاهان یا حیوانات دور ریخته می‌شوند، این دست از زباله‌ها براساس ماهیت آن‌ها دارای ترکیبات و اجزای بسیار مهمی هستند که اگر به درستی شناسایی، جدا و فرآوری شوند، ظرفیت بالایی برای تولید محصولات شیمایی با کاربرد‌های فراوان به‌خصوص درمانی و صنعتی دارند.

مدیر طرح تولید محصولات شیمیایی از پسماند‌های بیولوژیک افزود: خدمات قابل ارائه در این طرح عبارتند از شناسایی مراکزی که فعالیت آن‌ها به هر دلیلی منجر به ایجاد زباله زیستی می‌شود، شناسایی، سازماندهی و آموزش مراکزی که دفع زباله‌های زیستی آن‌ها به صورت استاندارد انجام نمی‌شوند و منجر به آلودگی خطرناک برای سلامت انسان، حیوانات و گیاهان می‌شوند.

احسانی متذکر شد: می‌توان از این زباله‌ها برای فرآوری و تولید محصولات شیمیایی که در زمینه‌های مختلف درمانی، تحقیقاتی و صنعتی کاربرد دارند نیز استفاده کرد. به عنوان مثال تا چندی پیش دندان شیری، پوست ختنه‌گاه یا بند ناف به‌عنوان زباله بیولوژیک دور انداخته می‌شد؛ اما امروزه مشخص شده که این اجزا حاوی مقادیر زیادی فرآورده‌های بیولوژیکی از جمله سلول‌های بنیادی و فراورده‌های پلاسمایی از جمله سرم، آلبومین، لیز پلاکتی و ... است.

مدیر طرح تولید محصولات شیمیایی از پسماند‌های بیولوژیک تبیین کرد: امید است با استقرار و در اختیار گذاشتن امکانات و ظرفیت‌های آزمایشگاهی مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، سال ۱۴۰۲ شاهد تولید این نوع محصولات باشیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب