دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فعال اقتصادی مطرح کرد؛

چند روش برای تأمین مالی کسب‌وکارهای استارتاپی

چند روش برای تأمین مالی کسب‌وکارهای استارتاپی
یک فعال اقتصادی روش‌هایی چون تأمین مالی فردی، جمعی، تسهیلات بانکی، شتاب‌دهنده‌ها، جذب سرمایه گذار، استفاده از مزایای صندوق‌های بورسی پوشش ریسک و ... را برای راه‌اندازی کسب و کار استارتاپی معرفی کرد.
کد خبر : ۸۲۳۲۴۳

فرهاد دیوان‌منش کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، درباره علت عدم موفقیت استارتاپ‌ها عدم برنامه ریزی مالی را یکی از رایج‌ترین دانست و افزود: اولین مانع برای راه‌اندازی استارتاپ پیدا کردن سرمایه‌گذار است.

وی افزود: امروز هیچ روش تامین مالی نهایی شده‌ای برای راه اندازی استارتاپ‌ها وجود ندارد. هر استارتاپ باید شیوه مناسب برای تامین مالی کسب و کار خود را پیدا کند.

این کارشناس اقتصادی یکی از راه‌های تامین مالی را گرفتن وام برشمرد و اظهار داشت: وام و استقراض از بانک، متداول‌ترین روش تامین مالی برای راه اندازی استارتاپ است. پس از ارائه یک طرح تجاری، وام در یک دوره زمانی مشخص تنظیم می‌شود. مزیت این روش بی علاقگی بانک برای گرفتن سهام است. عیب این روش دریافت وثیقه از طرف بانک‌هاست که درصورت شکست استارتاپ، شما متضرر می‌شوید.

دیوان‌منش اظهار داشت: یکی دیگر از روش‌های تامین سرمایه برای استارتاپ‌ها سرمایه‌گذاران خطرپذیر هستند. این افراد سرمایه‌گذاران حرفه‌ای هستند که بنیانگذاران به دلیل تخصصشان از همکاری با آن‌ها بیشترین استفاده را می‌برند. آن‌ها فرآیند تامین مالی را به طور حرفه‌ای آموخته‌اند و معمولا تمرکز استراتژیک دقیقی دارند، اما نقطه ضعف این روش، درصد بالایی از سهام است که در ازای سرمایه مطالبه می‌کنند.

وی شرکت‌های شتاب‌دهنده استارتاپ را یکی از بهترین بستر‌ها برای شروع شرکت‌های نوپا معرفی کرد و یادآور شد: شتاب‌دهنده‌ها معمولاً در درجه اول زیرساخت‌ها و محل‌های اداری را فراهم می‌کنند و همچنین برای مشاوره، کمک به تجزیه و تحلیل و توسعه ایده کسب و کار در دسترس هستند. برنامه‌های شتاب‌دهنده توسط ارگان‌های مختلفی مانند دانشگاه‌ها، شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر یا صنعت ارائه می‌شود.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: تامین مالی جمعی فرصتی جدید برای استارتاپ‌های نوپاست. در این مدل تعداد سرمایه‌گذاران به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد؛ ضمن اینکه تعداد زیادی از افراد هستند که با مبلغ کم خود یک سرمایه بزرگ را فراهم می‌آورند. روش تأمین مالی جمعی می‌تواند از طریق سازوکار بورس و صندوق‌های بورسی پوشش ریسک هم قابل اجرا و پیاده سازی است.

دیوان‌منش تصریح کرد: در تامین مالی جمعی، حداقل سرمایه قبل از شروع کمپین تامین مالی جمعی تعیین می‌شود. برای رسیدن به این هدف، بنیانگذاران باید زمان و تلاش زیادی را برای بازاریابی «کمپین سرمایه گذاری» ایجاد کنند. یک مزیت عمده طرح تامین مالی جمعی نسبت به سایر روش‌های تامین مالی این است که قدرت تصمیم گیری در اختیار بنیانگذاران شرکت باقی می‌ماند.

وی یکی از راه‌های تامین مالی را شرکت در مسابقات ارزیابی استارتاپ‌ها عنوان و اظهار کرد: واقعیت این است که اگرچه در این مسابقات همه برنده نمی‌شوند، اما صاحبان شرکت‌های نوپا در تبادل ایده با سایر استارتاپ‌ها و متخصصان آن صنعت، می‌توانند انتقادات و نکات ارزشمندی دریافت کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر