اختلاف سلیقه در شمشیربازی یا دخالت در امور فنی؟
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری آنا، این روزها خبرهای ناخوشایندی از شمشیربازی شنیده میشود. اختلاف سلیقه بین سرپرست فدراسیون با سرمربی تیم ملی شمشیربازی سابر، آن هم ۱۰ ماه مانده به بازیهای آسیایی هانگژو.
تیمی که از حالا روی سهمیه و حتی مدالش برای المپیک ۲۰۲۴ پاریس حساب میشود اما با تعویق اردوی تیم ملی برای گرند پریکس تونس، از یک اختلاف رونمایی شد و حتی علیرضا پورسلمان سرپرست فدراسیون شمشیربازی در مصاحبه ای به این موضوع اشاره کرد و گفت «حقیقت این است که امین قربانی سرمربی تیم ملی گفته بود پنج نفر به مسابقات تونس بروند و از اینکه ما تصمیم گرفتیم سه نفر به مسابقات تونس اعزام شوند، دلخور است. اختلاف سلیقه جزئی است و من و آقای وحدانی دبیر فدراسیون با او صحبت کردهایم تا مسئله حل شود.»
البته علیرضا پورسلمان وجود اختلاف را منکر شده و گفته «اختلاف؟ نه. در شمشیربازی هیچ اختلافی وجود ندارد.»
وحدانی دبیر فدراسیون شمشیربازی نیز روز گذشته به خبرنگار آنا گفت: اگر این دو شمشیرباز نتیجه گرفته بودند حرفی نبود؛ اما در این شرایط اقتصادی اعزام دو شمشیرباز که نتوانستند نتیجه قابل قبولی هم کسب کنند منطقی نیست. در این وضعیت اقتصادی فدراسیون نمیتواند پنچ شمشیرباز را به چندین سفر خارجی اعزام کند تا ترکیب تیم ملی به دست بیاید؛ واقعا این در توان ما نیست. با این حال امیدوارم بهترین تصمیمات گرفته شود و مشکلی هم پیش نیاید.( اینجا بخوانید)
اما اصل قضیه چیست؟ ظاهرا اختلاف از آنجایی سرباز کرد که سرمربی تیم ملی سابر بعد از جام جهانی الجزایر برای حضور تیم با ترکیب کامل در گرند پریکس فرانسه و تونس با سرپرست فدراسیون به توافق رسیده اما حالا فدراسیون از بین ۵ ملی پوش سابر تنها با حضور علی پاکدامن، محمد رهبری و محمد فتوحی در تونس موافقت کرده است.
در حالی که همه مسائل فنی تیمها و انتخاب ترکیب تیم و حتی اعلام اسامی جزو وظایف مسلم سرمربی تیم ملی است، اما سرپرست فدراسیون شمشیربازی برخلاف عرف، لیست مسافران تونس را در مصاحبه ای خوشد شخصا اعلام کرده است!
نکته مهمتر اینکه سه شمشیرباز چطور انتخاب شدند؟ هرچند سرپرست فدراسیون قبول ندارد که تیم باید با ترکیب کامل به گرند پریکس تونس برود. او گفته است؛ ما لزومی برای اعزام تیم ۵ نفره به گرند پریکس نداریم. تنها جام جهانی است که به خاطر برگزاری مسابقات تیمی، باید تیم کامل و با تدارکات بهتری اعزام شود، ما تنها برای فرانسه تیم را ۵ نفره فرستادیم. فدراسیون شمشیربازی هم معمولا طبق شرایط موجود تیم را میبندد، بعضی مواقع یک نفره، یا دو نفره نهایتا ۳ نفره.
به گزارش آنا، درست است که قبلا فدراسیون شمشیربازی، ملی پوشان کمتری را به گرند پریکسها اعزام میکرد اما نباید فراموش کرد شمشیربازی سابر ایران تا قبل از این خیلی شاخص نبود.ملی پوشان سابر چند سالی است به سطح بالایی رسیده اند که حتی در توکیو روی مدال آن حساب میکردند، اگرچه با بدشانسی و ناداوری مدال از دست ایران پرید.
شاید بد نباشد سرپرست فدراسیون کمی بیشتربه این مساله توجه داشته باشد که شمشیربازی سابر ایران تیم پنجم المپیک است و حالا علاوه بر اینکه مسئولان ورزش روی تکرارسهمیه تیمی آن حساب باز کرده اند که حتی توقع مدال المپیک و بازیهای آسیایی هانگژو را هم از آن دارند.
هرچند فدراسیون روی فرزاد باهر و نیما زاهدی خط کشیده، اما نباید از تغییر نسل تدریجی شمشیربازان در تیم ملی غافل شد. نیما زاهدی همان شمشیربازی بود که قبل از المپیک بازی هایش در جام جهانی مجارستان همه را متحیر کرد. او چهار روز قبل از جام جهانی الجزایر کمرش مصدوم شد و بدون تمرین در این رقابتها حاضر شد.
فرزاد باهر ارسباران هم در الجزایر جزو ۶۴ نفر اول شد و در فرانسه هم خوب کار کرد. او در فرانسه با کناره گیری شمشیرباز کویتی گروهش برای دور مقدماتی بهم خورد و مقابل حریف مجارش هم خوب نتیجه نگرفت، اما با این حال صعود آنها در رنکینگ جهانی نشان میدهد ملی پوشان خیلی هم بد نبودند و حتی میشد در تونس هم به نیما زاهدی و فرزاد باهر باز هم فرصت داد. چرا که تیم بهمن ماه جام جهانی لهستان را دارد و فرزاد باهر و نیما زاهدی هم میتوانستند با رقابت با شمشیربازان دنیا در تونس برای لهستان آمادهتر شوند.
این قصه حکم پازلی است که با چیدن آنها کنارهم یک شائبه پررنگتر میشود. شائبه دخالت فنی به جای اختلاف سلیقه.
انتهای پیام/