رسالت تئاتر حرف زدن از دغدغههای مردم است
به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری آنا، بیست و هفتمین جشنواره تئاتر مناطق کشور از روز هفتم دی ماه به میزبانی استان کرمانشاه به عنوان اولین استان برگزارکننده این رویداد هنری میزبان هنرمندان و علاقهمندان به تئاتر خواهد بود و نمایش «شاخ» به کارگردانی علی اکبر محمدپور در سومین روز برگزاری این جشنواره در جمعه نهم دی ماه ساعت ۱۸ در پلاتو کرمانشاه روی صحنه خواهد رفت.
علی اکبر محمدپور، نویسنده و کارگردان نمایش «شاخ» درباره داستانی که این نمایش به آن میپردازد در گفتوگو با خبرنگار آنا گفت: ذبیح نگهبان بد اخلاق باغ وحش با یک شاخ گراز توسط یکی از حیوانات باغ وحش به قتل رسیده است. بازپرس این پرونده برای شناسایی قاتل ذبیح به بازجویی از حیوانات مشغول میشود.
او ادامه داد: شاخصه اصلی این نمایشنامه، ساختار کمدی متن و جذابیت آن برای مخاطب است. پرداخت زیرکانه فضای امروز جامعه در قالبی کمیک و سبکی نو دلیل انتخاب این اثر برای اجرای صحنهای است. داستان نمایشنامه «شاخ» به شکلی بود که به عنوان یک کارگردان احساس کردم، میتوانم حرفهای خودم را با این اثر روی صحنه بیان کنم.
محمدپورادامه داد: سالهای سال دغدغه من کارکردن روی متنی با ساختار و پرداختی بسیار دقیق و مناسب بود. اثری که با آن بتوانم فضایی سرشار از خلاقیت و جذابیت روی صحنه خلق کنم و از همه مهمتر رضایت مخاطبان را فراهم کنم.
وی مهدی ملکی، نویسنده این اثر را کمدینویس آگاه و باهوش معرفی کرد و گفت: بیان صمیمی و گفت وگوهایی که با ظرافت خاص در دیالوگنویسی متن به کار برده شده است، جزو شاخصترین دلایلی است که بتوانم به عنوان کارگردان موقعیتهای خوب، قابل درک و منطقی روی صحنه ایجاد کنم.
وی ادامه داد: من سعی کردم تا در بعضی از گفتوگوها و حرکتهای نمایشی به دغدغه ومشکلاتی که امروز گریبان جامعه، مردم استان لرستان و شهرستان دلفان است، بپردازم و آنها را با مخاطبان در میان بگذارم؛ البته بنابر اعتقادم وفاداری به نمایشنامه، بیان این مشکلات تا جایی که به متن وساختار آن ضربهای وارد نکند، صورت گرفته است.
** برپایی جشنواره تئاتر منطقهای فجر، تجربهای قابل ستایش است
این کارگردان تئاتر با بیان اینکه احیای جشنواره تئاتر منطقهای فجر بعد از چندین سال میتواند فضا و فرصت بسیار مناسبی را برای تئاتر استانها وشهرستانها فراهم کند، توضیح داد: برگزاری جشنواره تئاتر منطقهای فجر باعث میشود تا شاهد اجرای نمایش دیگر گروهها و آشنا شدن با شیوهها، سبکها و نگرش کارگردانهای سایر استانها باشیم و این موضوع تجربهای بسیار ارزنده و قابل ستایش است.
وی گفت: به شخصه مشتاق هستم تا از نزدیک شاهد دیدگاه دیگر هنرمندان کشور باشم. برای من کسب تجربه از رسوم و فرهنگ دیگر اقوام ایرانی بسیار شگرف است، چراکه دانش جدیدی از هنر پر رمز و راز و آموزنده تئاتر کسب میکنم. از همه مهمتر ایجاد فضایی سرشار از یادگیری و کسب مهارت برای جوانان و نوبازیگران باعث میشود تا این عزیزان بتوانند با تماشای نمایش دیگر گروههای شرکتکننده در بازیگری به صورت تجربی آموزش ببینند. قطعا با انتخاب آثار برتر حاضر در جشنواره تئاتر منطقهای میتوانیم شاهد تقویت گروههای نمایشی و ارتقای سطح کیفی آثار در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر باشیم.
کارگردان نمایش «شاخ» ضمن بیان اینکه تا تئاتر شهرستانها تقویت نشود، نمیتوانیم شاهد یک تئاتر با سطح کیفی بالا و متناسب با شأن مخاطبان در سطح کشور باشیم، ادامه داد: مخاطب ما مردم هستند وهیچ فرقی ندارد که این مخاطب در تهران یا در شهرستان باشد، سطح توقع مخاطبان از آثار نمایشی بسیار بالا رفته است. آنها خواهان دیدن تئاتر تاثیرگذار هستند، میخواهند از تئاتر پیام بگیرند و روح و روانشان منقلب شود، چنانچه این اتفاق رخ ندهد به جرئت میگویم که به مخاطب خودمان خیانت کردهایم.
وی افزود: مردم سرزمین من شایسته تماشای نمایشهایی با کیفیت بسیار بالا هستند، اما متاسفانه در اکثر شهرستانها که دارای گروههایی باپشتکار و بسیار خلاق هستند، هنوز امکانات اولیه تئاتر وجود ندارد. به طور مثال شهرستان دلفان که گروه «سیفا» یعنی گروه ما در آن فعالیت میکند، هنوز از داشتن یک پلاتو ساده محروم است. هنوز کارگاه ساخت دکور و دیگر امکانات اولیه تئاتر در آن وجود ندارد.
محمدپور با توجه به لزوم حمایت از آثار استانها و شهرستانهای سراسر کشور افزود: از مسئولان و سکانداران تئاتر در اداره کل هنرهای نمایشی ومراکز استانها میخواهم به امر آموزش در شهرستانها بپردازند و فضا را برای اجراهای عمومی در شهرستانها مهیا کنند، چراکه تئاتر برای مخاطب است. خوشبختانه در سالهای اخیر مردم شهرستان دلفان استقبال خوبی از اجراهای عمومی داشتهاند، اما امیدوارم مسئولان نیز با گروههای تئاتر همکاری و همدلی بیشتری داشته باشند و زیرساختهای اجرایی بهتری فراهم کنند تا شاهد خاموش شدن استعداد هنرمندان نباشیم.
وی در پایان گفت: اگر فضا و سالن مناسب در اختیار گروهها قرار بگیرد، محدودیتهای آنان کمتر خواهد شد و میتوانند مخاطبان بیشتری جذب کنند و از تئاتر به درآمدزایی خوبی برسند. مدیران هنری نیز باید اجازه بدهند، هنرمندان حرف و صدای مردم باشند، زیرا رسالت تئاتر حرف زدن از دغدغههای مردم است.
دیگر عوامل نمایش «شاخ» عبارتند از: مهدی ملکی (نویسنده)، علی اکبر (باربد) محمدپور (طراح وکارگردان)، میلاد ابراهیمی، شیما مرادی، سایه موسوی، زهرا حسینی، حجت مرادی زاده، نگین کبکی، امیرحسین زکی پوریان. آوا غلامی و علی اکبر محمدپور (بازیگران)، سایه موسوی و علی اکبر محمدپور (گریم)، مجید غلامی (موسیقی متن) و گلی حیدری (دستیار صحنه).
جشنواره تئاتر منطقهای فجریک از ۷ تا ۱۰ دیماه سال جاری به دبیری علی صفدری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه با حضور هنرمندان استانهای آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی، اردبیل، زنجان، کردستان، قزوین، ایلام، همدان، خوزستان و کرمانشاه برگزار میشود.
هنرمندان سایر استانهای کشور طبق برنامهریزیهای انجام شده با حضور در استانهای بوشهر، مازندران و فارس به عنوان دیگر میزبانان بیست و هفتمین جشنواره تئاتر مناطق کشور برای راهیابی به چهل و یکمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
انتهای پیام/