اخذ مجوز راهاندازی «سرای نوآوری سلامت اجتماعی» در خوزستان
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از دزفول، نشست هماندیشی استادان علوم انسانی واحدهای شمال خوزستان با حضور حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، علی افروس رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان و محسن چگین، معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان و رؤسا، معاونان و مدیران گروههای علوم انسانی واحدهای شمال خوزستان (دزفول، شوش، شوشتر و مسجدسلیمان و اندیمشک) در سالن جلسات شیخ انصاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول برگزار شد.
خسروپناه در این نشست گفت: معاونت علوم انسانی و هنر همهساله حرکتهای جدیدی انجام میدهد و بعضی از واحدها و استانها مشارکت خوبی دارند و بسیاری از واحدها خبر ندارند، یعنی اطلاعرسانی از سازمان به استانها و از استانها به واحدها انجام میشود، اما این اطلاعرسانی به بدنه دانشگاه نمیرسد، یعنی به اعضای هیئت علمی که میرسیم اصلاً خبر ندارند، بنابراین لازم است اینگونه جلسات برگزار شود.
وی افزود: ۹ همایش در امسال برنامه ریزی شده که در حال برگزاری است و یکی از آنها با عنوان «حکمت اسلامی و هنر» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد باشکوه برگزار و به کار خود پایان داد و هشت پیشهمایش سایر همایشها نیز برگزار شده است.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه افزود: سال گذشته یک همایش ۱۵ روزه با عنوان «علوم انسانی و حکمت اسلامی» داشتیم که ۷ هزار استاد در این همایش مشارکت داشتند.
خسروپناه تشریح کرد: امسال آن یک همایش را ۹ همایش کردهایم و پیشهمایش هر ۹ همایش برگزار شده و تا پایان دیماه برگزار میشوند.
وی گفت: مقرر شده همایشهایی با عنوان «علوم انسانی حکمت و حکمرانی فرهنگی» برگزار شود و در حقیقت قصد داریم نسبت علوم انسانی را در حکمرانی دنبال کنیم که ظرفیت خوب و ارزشمندی است و اکنون در حال طراحی است و شاید ۱۲ یا ۱۳ همایش تعریف و برای هرکدام از آنها امتیاز isc بگیریم.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه توضیح داد: انتظار میرود رؤسای دانشکدهها، مدیران گروه علوم انسانی از اکنون پیگیر همایشهای سال آینده باشند و اعضای هیئت علمی را توجیه کنند تا مشارکت حداکثری در این همایشها داشته باشند.
خسروپناه تأکید کرد: این امتیازی برای اعضای هیئت علمی است و مورد نیاز جامعه است و یکی از راههایی که میتواند علوم انسانی را کاربردی کند، برگزاری چنین همایشهایی است.
**عنوان همایش علوم انسانی و حکمرانی سال آینده نهایی نشده است
وی در ادامه با بیان اینکه هنوز عنوان همایش علوم انسانی و حکمرانی سال آینده نهایی نشده است، افزود: بیشتر دغدغه ما درباره این همایشها آن است که چطور از علوم انسانی در حکمرانی فرهنگی، پدافند غیرعامل، صنعت، تولید، امنیت غذایی، امنیت داخلی، خانواده، سلامت اجتماعی که حکمرانی استفاده شود و حکمرانی چه استفادهای از علوم انسانی ببرد.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی متذکر شد: اگر استادان تمایل داشته باشند میتوانند نشستها و کرسیهایی درباره کاربست روانشناسی در حکمرانی، حقوق در حکمرانی، جامعهشناسی در حکمرانی، اقتصاد و حسابداری و سایر رشتهها در حکمرانی برگزار کنند.
خسروپناه یادآور شد: اگر استادان علوم انسانی نیاز به توضیح بیشتر داشتند بنده در این جلسه اعلام میکنم که میتوان یک نشست مجازی در این خصوص برگزار کرد تا توضیح بیشتری درباره حکمرانی و تفاوت آن با حکومتداری داده شود تا استادان تلقی درستی از حکمرانی داشته باشند.
وی افزود: استادان اگر تلقی درستی از حکمرانی داشته باشند، میتوانند به سمت نوآوری و اندیشهورزی بروند و در ادامه مقاله بنویسند و مقالهها را برای همایشها یا در کرسیهای علمی و ترویجی استفاده کنند.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت نامطلوب علوم انسانی در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بالای ۶۰ درصد دانشجویان ما در حوزه علوم انسانی تحصیل میکنند، اما به عنوان مثال دانشجویی که دکترای حقوق میگیرد نمیتواند یک لایحه بنویسد یا دانشجوی دکترای روانشناسی قادر به رفع چالش روانشناختی نیست.
خسروپناه در ادامه به پیشدفاع متمرکز دانشجویان دکتری اشاره کرد و گفت: آمار دقیق استانها، واحدها و استادان راهنما داریم و مشخص است که هر استادی که در هفت دوره پیشدفاعی که بهصورت متمرکز برگزار شده، اگر راهنما بوده چند رساله کفایت خورده و چند رساله عدم کفایت خورده است.
وی تشریح کرد: در کشور ۴۰ درصد استادان در این باره وضعیت مطلوبی ندارند و بعضاً هم استادان حقالتدریس هستند، بنابراین این موضوع با بخشنامه قابل رفع نیست و این مشکل باید به شکل ساختارمند رفع شود.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه اظهار کرد: بنده موظف هستم استادی که وقت میگذارد و تعهد کاری دارد (خوشبختانه ۶۰ درصد استادان از این رویه برخوردارند) سهمیه راهنمایی آنان را افزایش و آنها که توجه ندارند و وقت کافی برای رسالهها نمیگذارند سهمیه آنها را قطع کنم.
خسروپناه افزود: میتوان از دانشجویان دکتری که از لحاظ درسی توانمند هستند برای مشاوره رسالههای کارشناسی ارشد یا حتی راهنمایی و تدریس استفاده کرد، چراکه موجب انگیزه بیشتر و بهتر درس خواندن آنان میشود.
وی با بیان اینکه مجوز راهاندازی «سرای نوآوری سلامت اجتماعی» را از دکتر طهرانچی برای استان خوزستان اخذ کردهایم، گفت: مقرر شده این سرا توسط شخص خیّری که در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل کرده، با هزینه شخصی ایجاد شود.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: طرح «سرای نوآوری سلامت اجتماعی» به موافقت ابتدایی دکتر مشکینی رسیده و طرح مفصل تدوین شده و این سرا را با مرکزیت اهواز در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان خواهیم داشت.
خسروپناه تبیین کرد: قرار نیست در «سرای نوآوری سلامت اجتماعی» صرفاً کار تحقیقاتی انجام دهیم، بلکه باید فعالیت اندیشکدهای انجام و نظام و موضوعات آسیبهای اجتماعی در شهرهای مختلف استان بررسی شوند و نظام موضوعات متقن و رسالههای ارشد و دکتری به این سمت برود.
وی خاطرنشان کرد: چه بسا «سرای نوآوری سلامت اجتماعی» بتواند به صورت موقت و موضوعی دانشجوی دکتری بگیرد و موجب عقد قراردادهایی شود.
معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی توضیح داد: همچنین «سرای نوآوری سلامت اجتماعی» موجب ارتباط با دستگاهها، ارگانها، سازمانها و مجموعههای مختلف استان خوزستان میشود و و در عین حال که بار مالی برای دانشگاه ندارد، بلکه موجب خلق درآمد برای دانشگاه هم میشود.
به گزارش آنا، در پایان مراسم حجتالاسلام خسروپناه با تبریک افتخارآفرینی تیم کشتی فرنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول که به نمایندگی از استان خوزستان در مسابقات کشوری دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور شرکت کرده و موفق به کسب مقام سومی شدند، کاپ مقام سومی را به علی افروس رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان و واحد اهواز اهدا کرد.
انتهای پیام/