دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

شرکت‌های موفق دانش‌بنیان رهاورد‌ی از تحصیل در رشته مهندسی برق

شرکت‌های موفق دانش‌بنیان رهاورد‌ی از تحصیل در رشته مهندسی برق
یک مدرس دانشگاه، راه‌اندازی و مدیریت استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های موفق دانش‌بنیان در ارائه خدمت، تولید محصول و کارآفرینی را از رهاورد‌های تحصیل در رشته مهندسی برق دانست.
کد خبر : 822380

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ راضیه حیدری از مدرسان حق‌التدریس گروه مهندسی برق، دارای مدرک دکتری مهندسی برق شاغل در دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان به تازگی به عنوان داور مجله بین‌المللی Journal of the Franklin lnstitute انتخاب و تاکنون ۵ مرحله داوری انجام داده است.

طبق بررسی‌های انجام‌شده، مجله الزویر دارای ۲۴۶'۴:if و Q۱ است و به عنوان دومین مجله قدیمی آمریکا که به طور مستمر منتشر می‌شود، شناخته می‌شود و به دلیل انتشار مقالات با کیفیت بالا در زمینه مهندسی و ریاضیات کاربردی شهرت زیادی دارد.

خبرنگار خبرگزاری آنا با توجه به ۵ دوره داوری دکتری مهندسی برق و مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان در مجلات خارجی و به منظور آشنایی مخاطبان، دانشجویان و دانشگاهیان، چگونگی داوری‌ها، جایگاه کنونی رشته مهندسی برق در جامعه و دانشگاه‌ها، چالش‌های پیش روی این رشته و بازار کار آن با راضیه حیدری گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌خوانیم.

شرکت‌های موفق دانش‌بنیان رهاورد‌ی از تحصیل در رشته مهندسی برق

آنا: درباره چگونگی داوری در مجلات خارجی و نوع تخصص در این راستا سخن بگویید و اینکه داور چه وظایفی دارد؟

حیدری: ارسال مقالات تحقیقاتی به مجلات معتبر، یکی از بهترین راه‌ها برای آشنایی این مجلات با افراد است. هنگامی که مقاله فردی با موضوعی خاص و تخصصی در مجله‌ای معتبر پذیرفته شود، فرصتی مناسب برای درخواست از سردبیر مجلات برای بررسی مقالات در حوزه تخصصی و داورشدن شخص می‌شود.

داوران در بررسی کیفی، محتوایی و علمی مقالات به سردبیر و اعضای هیئت تحریریه مجله یاری رسانده و از طریق دفتر مجله به بهبود و ارتقای کیفی و محتوایی مقالات نویسندگان کمک می‌کنند.

داور به لحاظ حرفه‌ای باید در حوزه موضوعی مقاله صاحبنظر و متخصص باشد و بعد از بررسی چکیده مقاله، بلافاصله سردبیر مجله را از تصمیم خود در مورد پذیرش یا نپذیرفتن داوری (به دلیل نبودن موضوع مقاله در حوزه کار داور، کمبود وقت یا ...) مطلع کند. در صورت نپذیرفتن داوری نیز انتظار می‌رود داور سردبیر را در انتخاب داور جایگزین یاری کند.

آنا: جایگاه کنونی رشته مهندسی برق در جامعه و دانشگاه‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

حیدری: رد پای مهندسی برق را می‌توان در جنبه‌های زندگی روزمره افراد و اغلب صنایع و کسب و کار‌ها مشاهده کرد و به یقین، طیف گسترده‌ای از پیشرفت‌های جامعه بشری در زمینه تکنولوژی و حتی سایر رشته‌های مهندسی مانند مکانیک، عمران، شیمی و ... را وامدار رشته مهندسی برق هستیم.

رشته مهندسی برق مناسب افرادی است که پیش‌زمینه و علاقه قوی به مبانی علوم پایه مانند ریاضی، فیزیک و علوم کامپیوتر دارند.

پیشرفت رشته برق به قدری بوده که خود این رشته به دلیل گستردگی به گرایش‌های مختلف تقسیم شده و به قدری این رشته در زندگی امروزی تأثیرگذار بوده که شاخص‌ترین رشته در زمینه مهندسی به شمار می‌رود و معمولاً برجسته‌ترین استعداد‌ها، این رشته را برای ادامه تحصیل انتخاب می‌کنند. این دلیل باعث شده است که روز به روز بر سطح علمی و پژوهشی رشته برق افزوده شود و اعتبار هر دانشگاهی را ارتقا دهد.

آنا: چالش‌های پیش روی رشته مهندسی برق و راهکار‌های آن را چه مؤلفه‌هایی می‌دانید؟

حیدری: یکی از اصلی‌ترین چالش‌هایی که امروزه در زمینه انتخاب رشته مهندسی برق بین جوانان وجود دارد، سختی غیرقابل انکار این رشته و نگرانی برای نبود بازار کار در این حوزه است.

مهم‌ترین عاملی که باعث موفقیت در هر شغلی می‌شود، داشتن مهارت در آن شغل است. از این رو افرادی که علاوه بر تحصیل در رشته مهندسی برق از مهارت در این تخصص نیز برخوردارند، قاعدتاً در این رشته موفق‌تر نیز هستند. معمولاً افرادی که خلاق و به کار‌های فنی علاقه‌مند و در حل مسئله توانا بوده، مناسب این شغل(مهندسی برق) هستند. در نتیجه افرادی که با علاقه وارد این رشته شده‌اند و از مهارت خوبی نیز بهره می‌برند در شرایط کنونی بازار کار کشور که نامساعد است به راحتی می‌توانند وارد بازار کار شوند و حقوق عالی نیز دریافت کنند.

آنا: بازار کار رشته مهندسی برق چگونه است و چقدر توانسته با علم و فناوری و فعالیت‌های دانش‌بنیان گره بخورد؟

حیدری: مهندس برق می‌تواند در بخش‌های دولتی ماندد نیروگاه‌ها، مخابرات، کارخانجات و صنایع دیگر یا حتی در بخش‌های خصوصی مشغول به کار شود. رشته و حرفه مهندسی برق به قدری وسیع است که حتی اگر مهندسان برق موفق به یافتن شغل در بخش‌های خصوصی و دولتی نشدند، می‌توانند خودشان به عنوان کارآفرین کسب وکار راه‌اندازی کنند و به صورت مستقل مشغول به کار شوند.

مهندسان برق حرفه‌ای با تحقیق و بررسی در بازار و شناخت نیاز‌های کشور خود در حوزه مهندسی برق به راحتی می‌توانند به کارآفرینی اقدام کنند. درباره استخدام مهندس برق، می‌توان گفت از آنجایی که این حرفه از اهمیت بالایی برخوردار است و روز به روز نیاز جامعه به این مهندسان در حال افزایش است؛ بنابراین انتظار می‌رود که بازار کار خوبی در انتظار این شغل باشد.

شرکت‌های موفق دانش‌بنیان رهاورد‌ی از تحصیل در رشته مهندسی برق

همانطور که بیان شد هرچه مهندسان برق حرفه‌ای‌تر و در کار خود متخصص‌تر باشند، یافتن شغل برایشان ﺁسان‌تر است. راه‌اندازی و مدیریت استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های موفق دانش‌بنیان در ارائه خدمات به کاربران و مؤسسات خصوصی و دولتی و نیز جذب سرمایه داخلی و بین‌المللی و تولید محصولات و کارآفرینی از رهاورد‌های واقعی تحصیل در رشته مهندسی برق است.

آنا: و کلام آخر...

حیدری: رشته مهندسی برق مناسب افرادی است که پیش‌زمینه و علاقه قوی به مبانی علوم پایه مانند ریاضی، فیزیک و علوم کامپیوتر دارند. این رشته یکی از جذاب‌ترین، گسترده‌ترین و پرکاربرد‌ترین رشته‌های مهندسیِ در دانشگاه‌هاست و تحصیل در آن نیاز به تلاش و کوشش فراوان دارد.

در زندگی ما رشته مهندسی برق، همه جا حضور دارد، از جمله صنعت، صنایع الکترونیک، مراکز تحقیقاتی، شبکه‌های رایانه‌ای و مخابراتی، سیستم‌ها و مدار‌های الکترونیکی، لیزر و فوتونیک، نیمه‌هادی‌ها و ادوات حالت جامد، مهندسی پزشکی، هوش مصنوعی، بلاکچین، علوم و مهندسی اعصاب، رباتیک، ساخت خطوط تولید، کنترل و بهینه‌سازی، رمزنگاری و امنیت شبکه، تولید و توزیع انرژی، شناسایی DNA، تشخیص و درمان سرطان و آلزایمر، سنسور‌های تشخیص ویروس کرونا، تحلیل‌های اقتصادی و مالی و بسیاری موارد دیگر ... زیرساخت فناوری‌های نوین امروزی مانند اینترنت، گوشی‌های موبایل، نمایش تصاویر در تلویزیون‌های ۴K و تصویربرداری MRI از جمله دستاورد‌های این رشته هستند.

گفتگو: احسان عربی مفرد

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب