دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

چرا ایران چهره واقعی زن مسلمان را در کمیسیون مقام زن به نمایش نگذاشت؟

چرا ایران چهره واقعی زن مسلمان را در کمیسیون مقام زن به نمایش نگذاشت؟
حضور منفعلانه ایران در سطح بین المللی و عدم اقدام هماهنگ با کشور‌های اسلامی در به نمایش گذاشتن چهره زن مسلمان و اینکه یک زن در عین مسلمان بودن و رعایت چارچوب‌ها و اصولی که اسلام برای او تعیین کرده می‌تواند در سطح اجتماعی، علمی، سیاسی و ... تاثیرگذار باشد به طور جدی در کمیسیون مقام زن توسط ایران دنبال نشد.
کد خبر : 822166

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا؛ نگاهی به 3 ماه اخیر در کشور بیاندازیم، به آشوب‌هایی که به نام زنان شروع شد و به نام حمایت از حقوق زنان در ایران ادامه پیدا کرد. شعارهای پوچ و تو خالی که می‌خواست فریاد زن ایرانی باشد اما تصویری از دغدغه‌های زنان در ایران به نمایش گذاشت که سطحی‌ترین و دون‌ترین مطالبات زنان در ایران محسوب می‌شود.

متاسفانه این آشوب‌ها و اغتشاشات اخیر هزینه‌های متعددی برای ایران در سطح بین المللی به دنبال داشت و دنیا علیه حاکمیت ایران نسبت به احقاق حقوق زنان واکنش‌های تندی را نشان داد. در نهایت آنقدر این آش شور شد که سازمان ملل، اخراج ایران از عضویت در کمیسیون مقام زن را اعلام کرد.

حذف ایران از کمیسیونی که در سال 2021 با رای بالای شورای اجتماعی سازمان رقم خورد، شاید در عمل آنطور که فکر می‌کنیم خللی برای جامعه زنان در ایران ایجاد نخواهد کرد اما اعلام این خبر در سطح بین المللی القای پیام خوبی برای ایران نخواهد بود چراکه دنیا حاکمیت ایران در عمل با زن ایرانی نگاهی را خواهد کرد که زمین تا آسمان با آنچه که در کشور برای زنان می‌گذرد متفاوت است.

هیچکس منکر ضعف‌ها و کندی‌هایی که در تصمیم‌گیری نسبت به مسائل زنان در ایران وجود دارد نمی‌شود، هیچکس این را نمی‌گوید که زنان در ایران به تمام حق و حقوقی که انقلاب اسلامی برای آن تعریف کرده بود رسیده است اما تصویری که در جهان از وضعیت زنان ایرانی مخابره شده است تصویری ماورایی و خلاف واقع است.

حال جدا از این موضوع و اینکه زنان ایرانی در چه شرایطی به سر می‌برد، می‌خواهیم بررسی کنیم در اصل حذف ایران از کمیسیون مقام زن چه تاثیری برای ایران دارد؟ درواقع در طول مدتی که از عضویت ایران در این کمیسیون می‌گذشت ایران تلاشی برای ثبت تصویری واقعی از زن ایرانی و اعلام الگوی مناسب به جهان از زن ایرانی مسلمان داشته است؟ عضویت صوری و بدون هیچ فعالیت خاصی در کمیسیون مقام زن در رسیدن ما به اهدافمان در ارائه زنان ایرانی در سطح بین المللی کاری از پیش نخواهد برد.

در همین رابطه توران ولی مراد فعال حقوق زنان، به خبرنگار آنا می‌گوید: اخراج ایران از کمیسیون مقام زن یک حرکت سیاسی بود. البته ما هم در مجامع بین المللی منفعلانه رفتار می‌کردیم و حضور کمرنگ و بی رمقی داشتیم. همچنین علی رغم آنچه انتظار می‌رفت، شبکه هماهنگی با کشور‌های اسلامی ایجاد نکردیم و برنامه سیاسی، فرهنگی و اجتماعی مرتبطی نداشتیم.

این فعال حقوق زنان، حضور در جوامع بین المللی را برای کشور ما بسیار مفید دانست چرا که می‌توانستیم با کشور‌ها تعامل داشته باشیم و افزود: در سال ۱۳۷۴ این کمیسیون مقام زن در ایران بود که مسئله عدالت جنسیتی را عنوان کرد، یعنی ما می‌توانیم حضور تاثیر گذاری داشته باشیم. 

عضو شورای مرکزی و مسئول کمیته تحقیقات و مطالعات جامعه زینب (س)، افزود: اگر شبکه هماهنگی با کشور‌های اسلامی ایجاد کرده بودیم و در جوامع بین المللی برنامه‌های خودمان را دنبال می‌کردیم امروز اخراج ایران از کمیسون مقام زن دیگر اهمیتی نداشت.

حضور منفعلانه ایران در سطح بین المللی وعدم اقدام هماهنگ با کشورهای اسلامی در به نمایش گذاشتن چهره زن مسلمان و اینکه یک زن در عین مسلمان بودن و رعایت چارچوب‌ها و اصولی که اسلام برای او تعیین کرده می‌تواند در سطح اجتماعی، علمی، سیاسی و ... تاثیرگذار باشد به طور جدی در کمیسیون مقام زن توسط ایران دنبال نشد. درواقع حذف ایران از این کمیسیون تنها یک اقدام سیاسی بود که پیام‌های سیاسی را در سطح بین الملل نیز به دنبال داشت و هیچ خللی را در روند اجتماعی و نرم مرتبط به زنان برای ایران ندارد چراکه که درواقع کار به خصوصی انجام نشده است که حذف شدن بتواند خللی ایجاد کند.

عدم استفاده از فرصت‌های طلایی همواره یک مسئله تکرار شدنی در کشور ما بوده درواقع به جای بهره مندی درست و به موقع از ظرفیت‌هایی که در سطح بین الملل برایمان فراهم می‌شود، توانایی شگرفی در دست دادن آن فرصت‌ها داریم. وقتی ایران از کمیسیون مقام زن اخراج می‌شود جدا از پیام‌های سیاسی که دارد، این فرصت خوب را که می‌توانستیم چهره زنِ مسلمانِ ایرانیِ موفق  را به جهان معرفی کنیم از دست دادیم.

در همین رابطه سحر دانشور کارشناس حوزه زنان به خبرنگار آنا، می‌گوید: کمیسیون‌ها و کنوانسین‌هایی که در سطح بین الملل در حوزه زنان داریم علاوه بر آثار بین المللی آثار ملی هم دارند. عضویت ایران در کمیسیون مقام زن سازمان ملل با سختی زیادی فراهم شد، مواضع قدرت‌های برتر را نسبت به ایران را همگی آگاه هستیم و می‌دانیم که رویکردها و شاخص‌های آنان حضور ایران در کنوانسیون‌ها را با چالش زیادی روبه رو می‌کند.

دانشور ادامه داد که عضویت در این کمیسیون از سال 2021 برای ایران ممکن و برای سومین بار با رای شورای اجتماعی سازمان ملل فراهم شد البته باید گفت که با رای خوبی هم وارد این کمیسیون شدیم. مقام زن مانند سایر نهادهای بین مللی که بر حوزه زنان فعالیت می‌کنند در حوزه برابری حقوق زنان و رفع مسائل زنان مانند؛ خشونت، ارتقای آموزش و ... حرکت می‌کند.

این کارشناس حوزه زنان گفت: درست است که قدرت‌های جهانی یکپارچه هستند اما وقتی ایران توانسته به کمیسیون مقام زنان ورود پیدا کند یعنی فضای این کمیسیون به گونه‌ای است که می‌تواند یک تکثری را در برگیرد، اما باز هم نمی‌توان تاثیر قدرت های جهانی بر آن را انکار کرد چراکه این قدرت‌ها نیز در این کمیسیون‌ها هم قالب هستند.

وی با تاکید بر اینکه عضویت ایران در این کمیسیون‌ها برای ما مهم است چراکه می‌تواند در ارائه تصویری بهتری از زن ایرانی موثر باشد، اضافه کرد: حذف ایران از این کمیسیون در صورتی اتفاق افتاده که ما اقدام به خصوصی در زمان عضویت در این کمیسیون انجام ندادیم بنابراین، تا زمانی که نتوانیم شاخص‌های مشخصی در سطح ملی درباره زن ایرانی داشته باشیم و نتوانیم این شاخص‌ها را در نقاط سیاست گذاری و ... اعمال نکنیم نمی توانیم در حوزه بین المللی اثرگذار باشیم.

این کارشناس حوزه زنان ادامه داد: این حرف درست است که قدرت های جهانی ناقض حقوق بشر است اما ما کدام اقدام عملیاتی، راهبردی و کدام شاخص های ملی را در سطح بین المللی را تعریف کردیم؟ چه موقع کشورهای مسلمان و منطقه را همراه خودمان کرده‌ایم؟ عدم اجماع در حوزه زنان دیده می‌شود و برای این عدم اجماع چه اقدامی در مقابل قدرت های جهانی انجام دادیم؟ جابه جایی قدرت در حوزه زنان با گام های عینی محقق می شود نه گام های شعاری! چه گام های عینی برای حرکت در سطح بین الملل و غیریت سازی با فضای آنان برداشته‌ایم؟ این جسارت باید در معاونت زنان و دستگاه دیپلماسی ما باشد.

دانشور گفت: ما در وضعیت داخلی در حوزه زنان بلاتکلیف هستیم و نمی‌توانیم به تصمیم‌های درستی برسیم؛ ساده ترین مثال همین مسئله ورود زنان به ورزشگاه است که بیش از 10 سال است که آن را به تعویق انداختیم، وقتی تمام تصمیم گیری‌ها برای زنان به تعویق می‌افتد و با و تاخیر آن را پیگیری می‌کنیم چه طور می‌خواهیم در سطح بین الملل قوی، فعال و روبه جلو حرکت کنیم؟

این کارشناس حوزه زنان با بیان اینکه قدرت در نقطه بین الملل مرهون به قدرت در نقطه داخلی است، خاطرنشان کرد: تصمیم سازی در نقطه بین الملل مرهون و در گرو توان تصمیم گیری در  نقطه ملی است وقتی موضوعات و مسائل زنان و حوزه‌های اندیشه درباره زن در کشور تعلیق است نمی توانیم اقدام موثر در سطح بین الملل داشته باشیم. در نقطه داخلی باید به ثبات و نگاه درستی برسیم تا بتوانیم در سطح بین الملل بتوانیم با موفقیت عمل کنیم.

به گزارش خبرنگار آنا؛ در شرایطی که هرگاه صحبت از دغدغه‌ها و مطالبات زنان به میان می‌آید همه مجبور به سکوت می‌شوند چراکه دل‌نگران از سوء برداشت‌های رسانه‌های دشمن هستند، اخراج ایران از کمیسیون مقام زن تاثیرگذاری منفی زیادی برای زنان ایرانی ندارد چراکه ما هنوز در سطح ملی دارای نواقص بسیاری هستیم و تا این مسائل حل نشود نمی‌توانیم در سطح بین المللی حضور موثر و روبه جلویی داشته باشیم.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب