شاعرانی که شیعه بودنشان را در دل اشعار آشکار کردند
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از نراق، نشست هماندیشی با موضوع «مهدویت در ادبیات فارسی» با حضور جمعی از اعضای هیئت علمی، کارکنان و دانشجویان در سالن شهید مطهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق برگزار شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق در این نشست گفت: حضرت فاطمه زهرا(س) نور اهل زمین است و ورع، زهد و مظلومیت حضرت مهدی(عج) مانند مادرش حضرت زهرا سلامالله علیهاست.
محمدرضا شریفی با اشاره به ادبیات دینی پیرامون «مهدویت از قرن چهارم تا دوران معاصر» به بیان اشعار و آثار و مصادیق پرداخت و گفت: انتظار یک پدیدهای است که از ابتدای خلقت بوده و تا ابدیت وجود دارد و شخص منتظر به طور عام فردی است که انتظار روزهای بدون درد و رنج را میکشد و در جستجوی روزهای بهتر بوده و انتظار به معنای خاص کلمه مربوط به حضرت مهدی(عج) است.
وی با اشاره به حدیث افتراق گفت: شیعیان از قرن چهارم تا دهم همواره در خفقان، سختی و تنگنا بودند و کورکردن رودکی به اتهام شیعه بودن از مصادیق دردناک تاریخ ادبیات ایران نمونه آن است.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق عنوان کرد: ناصر خسرو که اهل فلسفه، کلام ، منطق، موسیقی و نجوم بود، برای شناخت امام زمان عجلالله تعالی فرجهالشریف بسیار اهمیت قائل میشد و شناخت امام زمان عجلالله تعالی فرجهالشریف را یکی از ضروریات اجتنابناپذیر میدانست.
شریفی بیان کرد: بسیاری از شاعران در دوران حیاتشان بهخاطر شرایط سخت سیاسی اجتماعی شیعه بودن خود را مخفی کردند، به طوری که عقاید شیعی آنها در لابهلای آثارشان بروز و ظهور دارد، مانند رودکی، سنایی، فردوسی، نظامی گنجوی و حافظ.
وی افزود: دیوان حافظ سراسر عشق و امیدواری به آینده است، انتظار یک روز خوب داشتن، از بین رفتن ظلم و به پا داشتن عدل و عدالت در جهان.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق مطرح کرد: در اشعار حافظ از دو معشوق آسمانی که خداوند و معشوق زمینی که امام زمان(عج) است بسیار دیده میشود مانند «آن سفر کرده که صد قافله دل همره اوست - هر کجا هست خدايا به سلامت دارش.»
**استعمارگران سعی در ایجاد اختلاف میان مسلمانان دارند
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی هم عنوان کرد: اسلام بسیاری از سنتهای اجتماعی را تأیید کرد و شب یلدا تجدید دیدارها، دید و بازدیدها و صله رحم و موجب ایجاد همبستگی اجتماعی میشود.
جمشید شریفیان با اشاره مکاتب انحرافی بیان کرد: اصل مهمی است که می گوید «اگر خواستید، مکتبی را از بین ببرید باید آن را از درون فاسد کنید»، بنابراین انگلستان برای اینکه اسلام را مزاحم کارهای استعماری خود میدانست، دین انحرافی را در پوشش اسلام تعریف و تئوریزه کرد تا دین را تضعیف کند.
وی افزود: استعمارگران سعی میکردند با ایجاد اختلافات مذهبی و طرح مباحث شیعی و سنی بین مسلمانان اختلاف ایجاد و از این اختلافات سوء استفاده سیاسی و فرهنگی کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: نمونه بازر ایجاد اختلافات مذهبی، تشکیل گروه تکفیری داعش توسط انگلیس و آمریکا بود که هیلاری کلینتون صراحتاً به ایجاد آن تصریح میکند و ترامپ آن را تأیید کرد تا اسلام را خشن و بیرحم به جهان معرفی کنند.
شریفیان توضیح داد: ریشه اکثر عرفانهای کاذب و مکاتب الحادی استعمارگران غربی هستند، مانند وهابیت، بهائیت، عرفانهای نوظهور، القاعده و دراویش.
وی با اشاره به روایتی از پیامبراکرم صلیالله علیه و آله و سلم که فرمود: «دو نعمت پنهان است، امنیت و سلامت» و گرامیداشت یاد و خاطره شهید سردار سلیمانی بیان کرد: امنیت امروز ما مدیون خون شهداست و امروز شاهد هستیم که امنیت خریدنی و وارداتی نیست و حس امنیت در کشور از امنیت مهمتر است و مردم باید نتایج امینت را به صورت عینی ببینند.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: داشتن امنیت اقتصادی، امنیت شغلی، امنیت اجتماعی و امنیت سیاسی مایه آرامش اجتماع و موجب رشد و تعالی یک جامعه خواهد شد و یکی از وظایف ما دانشگاهیان، تلاش و کوشش در تربیت نسل جوان دانشجو و تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی همراه با بیان انتقادات سازنده است.
انتهای پیام/