دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 دی 1401 - 09:42
در واکنش به سقف قیمت غرب؛

روسیه احتمالاً تولید نفت را ۷ درصد کاهش می‌دهد

روسیه احتمالاً تولید نفت را ۷ درصد کاهش می‌دهد
معاون نخست وزیر روسیه از احتمال کاهش ۵ تا ۷ درصدی تولید نفت در راستای توقف فروش این محصول به کشور‌هایی خبر داد که از تصمیم گروه هفت و اتحادیه اروپا مبنی بر اعمال سقف قیمت بر نفت روسیه تبعیت می‌کنند.
کد خبر : 821777

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا به نقل از رویترز، «الکساندر نواک» معاون نخست وزیر روسیه از احتمال کاهش ۵ تا ۷ درصدی تولید نفت این کشور در اوایل سال ۲۰۲۳ میلادی خبر داد.

اظهارات نواک در راستای توقف فروش نفت به کشور‌هایی است که از تصمیم گروه ۷ و اتحادیه اروپا مبنی بر اعمال سقف قیمت برای نفت روسیه تبعیت می‌کنند.

نخستین بار است که یک مقام روس با جزئیات درباره نحوه واکنش به اقدام ضد روسی غرب صحبت می‌کند. به گفته نواک، سقف تولید می‌تواند کاهش پانصد هزار تا هفتصد هزار بشکه در روز را شامل شود.

همچنین، این مقام روس می‌گوید به رغم تلاش‌های اتحادیه اروپا برای کاهش وابستگی به نفت و گاز روسیه، تقاضای جهانی برای محصولات انرژی این کشور به قوت خود باقی است و مسکو تنوع بیشتری به مشتریان خود داده است.

نواک هشدار داد که توسعه اقتصاد جهانی بدون تکیه به انرژی روسیه امر دشواری است و پیش بینی می‌شود که اروپا با کمبود گاز مواجه شود.

وی در این باره گفت: بر این باوریم که در شرایط فعلی، به جای تن دادن به سیاست اعمال سقف قیمت، حتی امکان ریسک پذیری روسیه برای کاهش تولید وجود دارد. امروز سقف تعیین شده برای قیمت نفت روسیه ۶۰ دلار است. فردا هر قیمتی می‌تواند باشد. اینکه روسیه به تصمیم اتخاذ شده از سوی کشور‌های غیردوست متکی باشد، پذیرفتنی نیست.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه گفته بود که اوایل هفته آتی میلادی، حکمی را در رابطه با نوع پاسخ مسکو به تعیین سقف قیمت نفت از سوی غرب صادر خواهد کرد.

به گفته نواک، این حکم می‌تواند شامل ممنوعیت فروش نفت و محصولات نفتی به کشور‌ها و شرکت‌های تابع این تصمیم باشد.

تصمیم گروه ۷ مبنی بر اعمال سقف قیمت ۶۰ دلاری برای هر بشکه نفت خام روسیه که از راه دریا مبادله می‌شود، از روز دوشنبه ۵ دسامبر (۱۴ آذر) اجرایی شد.

همچنین نواک گفت که تولید نفت روسیه طی سال ۲۰۲۲ به ۵۳۵ میلیون تن می‌رسد که ۱۱ میلیون تن بیشتر از سال ۲۰۲۱ است، اما تولید گاز طبیعی با یک پنجم کاهش به ۶۷۱ میلیارد متر مکعب خواهد رسید.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب