زائری: یکی از مشکلات طلبههای بعد انقلاب کارمند شدن است/ آیتالله خزعلی: کتاب «حمد» حاصل عمر من است
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، مراسم رونمایی از کتاب «حمد» (نگرشی بر تفسیر سوره حمد و برخی نکات تفسیری دیگر)، بعد از ظهر چهارشنبه 20 اسفند ماه با حضور حجج اسلام کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران، سعید مهدویکنی، محمدرضا زائری مدیرعامل مجموعه فرهنگی سرچشمه، محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، حسین ظریفمنش رئیس بنیاد بینالمللی غدیر و جمعی از مسئولان فرهنگی و قرآنی در مجموعه فرهنگی سرچشمه برگزار شد.
حجتالاسلام محمدرضا زائری مدیرعامل مجموعه فرهنگی سرچشمه در این نشست اظهار کرد که آیتالله خزعلی قبل از انقلاب مهمترین جلسات تفسیر قرآن کریم را در حوزه علمیه قم بر پا کرده و بعد از انقلاب هم تفسیر را با گروهی از طلاب در مشهد و دانشگاه امام صادق(ع) تهران ادامه داد و از این رو شخصیت ایشان به عنوان عالم تفسیری میان طلاب و علمای حوزه مشهور است.
مرحوم حاج آقا مجتبی تهرانی بارها به طلاب توصیه میکردند منبر و مسجدداری را فراموش نکنند، چرا که کار اصلی آنها این است. متاسفانه برخی از طلاب تا کمی منبرشان گل می کند، درس را رها می کنند و تا کمی از نظر درسی بالا می روند، منبر را رها می کنند. |
به گفته وی هر چند امروز کتاب مختصری از تفسیر سوره حمد رونمایی میشود، اما اندک بودن حجم این کتاب به خاطر عظمت و اهمیت محتوای آن است.
وی با اشاره به این که آیت الله خزعلی حافظ قرآن و نهج البلاغه است، افزود: آیتالله خزعلی با کتاب «حمد» چکیده نگاه تفسیری خود را عرضه کرد و روش ایشان تفسیر قرآن به قرآن و توجه به نهج البلاغه در تفسیر قرآن است.
زائری ادامه داد: فرزند آیتالله خزعلی از شهدای اوایل انقلاب است و آنچه ارادت مرا نسبت به ایشان بیشتر میکند، این است که با عالمی مفسر، آگاه و خدوم روبرو هستیم، که منبر را به عنوان رسالت و تعهد میبیند، تاکنون از سهم امام استفاده نکرده است و حتی مدتی که در شورای نگهبان بود نیز از حقوق این شورا استفاده نکرد بلکه خود را روضه خوان امام حسین(ع) می دانست که باید از طریق منبر ارتزاق کند.
مدیرعامل مجموعه فرهنگی سرچشمه با بیان اینکه یکی از مشکلات طلبهها بعد از انقلاب این است که از منبر فاصله گرفتند و به طلبه کارمند و اداری تبدیل شدهاند، اظهار داشت: مرحوم حاج آقا مجتبی تهرانی بارها به طلاب توصیه میکردند منبر و مسجدداری را فراموش نکنند، چرا که کار اصلی آنها این است. متاسفانه برخی از طلاب تا کمی منبرشان گل می کند، درس را رها می کنند و تا کمی از نظر درسی بالا می روند، منبر را رها می کنند اما آیتالله خزعلی با وجود آن که فقیهی بلند مرتبه بود، منبر را رها نکرد، زیرا وی معتقد است که منبر بهترین مکان برای نشر شعائر الهی و معارف اهل بیت(ع) است.
آیتالله خزعلی: کتاب «حمد» نتیجه عمر من است
بعد از سخنان حجت الاسلام زائری، حجت الاسلام صدیقی سخنانی کرد و سپس آیت الله خزعلی به روی سن آمد و نکاتی درباره کتاب حمد بیان کرد.
دبیرکل بنیاد بینالمللی غدیر با اشاره به تلاشهایش در زمینه تفسیر قرآن گفت: کتاب «حمد» نتیجه عمر من و بحثهای من است.
در پایان با حضور شماری از حاضران، از کتاب تفسیر حمد رونمایی شد.
انتهای پیام/