ثبت ۱۰۰ گونه جانوری در ایران و جهان برای نخستینبار
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از کرمانشاه، مرتضی کهراریان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر این دانشگاه اظهار کرد: این واحد دانشگاهی در زمینه علوم زیستی افتخارات قابل توجهی داشته ازجمله بیش از ۳۰ گونه مختلف جانوری را برای بار نخست به ثبت جهانی رسانده و بیش از ۷۰ گونه هم برای بار نخست در ایران معرفی کرده است.
وی با ارائه گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته در حوزه پژوهش در سال ۱۴۰۱ افزود: بر اساس رتبهبندی سایماگو از لحاظ نوآوری رتبه ۴۲۰ را در دنیا داشتیم و بر اساس آمار مؤسسه استنادی علوم در سال گذشته ۸۴۰ پژوهشگر از ایران جزء پژوهشگران برتر یک درصد دنیا بودهاند که در این بین ۴۶ نفر از دانشگاه آزاد بوده و یکی از آنان وحید پروانه از دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه پژوهشگر پر استناد یک درصد است و سعید و سبحان روشنی و فریبرز پرندین نیز جزء ۲ درصد پژوهشگران برتر جهان بودهاند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه اضافه کرد: این واحد دانشگاهی یکی از بزرگترین مجامع علمی و آموزشی استان است و بر اساس آخرین رتبهبندی جهانی این دانشگاه بین همه مؤسسات تحقیقاتی، دانشگاهها و مراکز پژوهشی دنیا رتبه ۴۵۵ را داراست و با نگاهی به آمارهای جهانی از سال ۲۱۱۳ تا ۲۰۲۲ در رنج ثابتی در حال نوسان بوده و میتواند محلی از تفکر را داشته باشد. واحد کرمانشاه بین دانشگاههای آزاد کشور نیز در سال ۱۴۰۱ رتبه ۱۲ را به خود اختصاص داده و بین کل دانشگاههای کشور نیز رتبه ۴۵ تا ۴۷ را دارا بوده است.
کهراریان بیان کرد: از نظر انتشارات علمی مجله نانو لتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه جزء مجلات معتبر و برتر سال در حیطه نانو است و بیش از ۱۴۰ کتاب مختلف را نیز اعضای هیئت علمی واحد کرمانشاه چاپ کردهاند. در ارتباط با مقالات نیز ۱۸۰ مقاله علمی در مجلات معتبر علمی چاپ کردهایم که این تعداد روبه افزایش بوده و رشد قابل توجهی داشته است. درباره پایاننامهها نیز فقط در سال ۱۴۰۱ در 6 ماهه گذشته ۱۱۴۲ پایاننامه ارشد داشته و ۸۴ رساله دکتری نیز دفاع شده و کتابخانه واحد کرمانشاه از نظر تنوع و فراوانی کتاب یکی از بزرگترین کتابخانههای دانشگاه آزاد را به خود اختصاص داده که بیش از ۱۰ هزار جلد کتاب لاتین غیر مرجع با بیش از ۷ هزار عنوان را داراست و ۱۱۷ هزار جلد کتاب فارسی غیر مرجع را نیز دارد.
وی با معرفی سایر امکانات و توانمندیهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه ازجمله امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی، علوم پزشکی، سرای نوآوری، هستههای پژوهشی دانشبنیان، اختراعات، سایر امکانات و توانمندیهای، این توانمندیهای را فرصتی مغتنم برای تحقیق و پژوهش و توانمند شدن هر چه بیشتر علمی دانشجویان برشمرد.
**لزوم جایگاه ارزشمند تحقیق و پژوهش در دانشگاه
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه نیز با تأکید بر جایگاه ارزشمند تحقیق و پژوهش در دانشگاه گفت: یکی از مهمترین رسالتهای هر دانشگاهی پژوهش است و دانشگاه آزاد اسلامی ثابت کرده که فقط در حوزههای آموزشی و مالی فعال نیست و دستاوردهای عظیم پژوهشی و تحقیقاتی این دانشگاه بهویژه برپایی نمایشگاه عظیم دستاوردهای پژوهش این دانشگاه با عنوان عصر امید گواه بر این مدعاست.
فرهاد گلمحمدی با تأکید بر اهمیت ارتباطات دانشگاه با صنعت مطرح کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه کارهای زیادی در زمینه ارتباطات با صنعت صورت گرفته و تفاهمنامههای بسیاری نیز با صاحبان صنایع استان، ادارات و ارگانهای مختلف به امضا رسیده با این وصف هنوز در اول راهیم و باید در این زمینه بیشتر تلاش کنیم؛ اما در زمینه پژوهش کارهای ارزشمندی انجام دادهایم و حرف برای گفتن بسیار داریم و این جای قدردانی از محققان، پژوهشگران، حوزه معاونت فناوری و پژوهشی واحد کرمانشاه دارد.
وی با مروری بر مشکلات اقتصادی فعلی در جامعه توضیح داد: هر موقع اقتصاد مملکت با مشکل مواجه میشود دانشگاه آزاد نیز از آن تأثیر میگیرد؛ اما به دلیل اینکه دانشگاه دارای نظم و نظام ویژه بوده از بوته این مشکلات سربلند بیرون آمده و مردم نیز از دانشگاهی که متعلق به خود آنهاست حمایت میکنند بهگونهای که در سال ۹۹ کل دانشجویان فعال دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه ۱۴ هزار و ۵۰۰ دانشجو بوده و اکنون این تعداد به ۱۸ هزار و ۵۰۰ دانشجوی فعال رسیده و با وجود مشکلات اقتصادی ۴ هزار نفر افزایش دانشجو داشتهایم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه مطرح کرد: دانشگاه آزاد زنده و پویاست و این نتیجه تلاش همگانی و اعتماد مردم به ماست که فرزندان خود را برای تحصیل به ما سپردهاند و صدالبته وظیفه در قبال این اعتماد بسیار بیشتر است.
گلمحمدی تأکید کرد: در سه سال گذشته شاهد تلاشهای شبانهروزی همه همکاران خود در دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه بودهام حتی در شرایط سخت کرونا و تعطیلی بسیاری از ادارات و ارگانها همکاران در محل کار خود حاضر بوده و امور مربوط به دانشجویان را انجام دادهاند حتی فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی و کلاسها بهصورت مجازی مستمر نیز تداوم داشته که این جای قدردانی دارد.
به گزارش آنا، در این مراسم در حوزه فنی و مهندسی سعید روشنی، صهبا سادات رجامند و فریبرز پرندین، حوزه علوم پایه وحید پروانه و حوزه کشاورزی علیرضا اطمینان، نسرین چوبکار و احمد رجبی به ترتیب بهعنوان نفرات اول تا سوم پژوهشگران برتر استان کرمانشاه و در واحد کرمانشاه در حوزه علوم انسانی، حسن امیری فرانک موسوی و مختار عارفی حوزه فنی و مهندسی سعید روشنی، فریبرز پرندین و فرزین شماع، حوزه علوم پایه نگین فتاحی، گلاویژ محمودی، پرستو زنگنه مهر و در حوزه کشاورزی، علیرضا اطمینان، نسرین چوبکارو احمد رجبی رتبههای اول تا سوم پژوهشگران برتر واحد کرمانشاه را به خود اختصاص دادند.
انتهای پیام/