دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پرده دوم از نیمه نهایی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر

ادامه سفر جادویی مراکش در صورت غلبه بر فرانسه؛ جدال شیر‌های اطلس و لس بلوز‌ها

ادامه سفر جادویی مراکش در صورت غلبه بر فرانسه؛ جدال شیر‌های اطلس و لس بلوز‌ها
تیم ملی مراکش که ۵۰ سال مستعمره فرانسه بود این بار در زمین فوتبال برابر تیمی قرار می‌گیرد که فاتح دوره قبلی جام جهانی بوده و می‌خواهند پس از ۸۴ سال دومین قهرمانی متوالی را برای اروپایی‌ها رقم بزند.
کد خبر : 819930

محمدرضا سروش- به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری آنا، آخرین دیدار مرحله نیمه‌نهایی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر را ساعت ۲۲:۳۰ فردا شب تیم‌های ملی فرانسه و مراکش در ورزشگاه البیت دوحه برگزار می‌کنند.

**مراکش

پیشگامان آفریقایی که از چند قدرت فوتبال دنیا عبور کرده‌اند و ضربه بزرگی بر اعتبار تیم‌های اروپایی وارد کرده‌اند با آزمونی بزرگ‌تر از آزمون‌هایی که با سربلندی از آنها خارج شده‌اند مواجه خواند بود. تیمی که توانایی خود را به رخ فوتبال دنیا کشیده باید مقابل مدافع عنوان قهرمانی قرار بگیرد و عبور از فاتح جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه فوتبال قاره سیاه را برای نخستین بار در فینال عالی‌ترین تورنمنت فیفا خواهد دید، آن هم به لطف مراکش که برای نخستین بار قاره‌اش را صاحب نماینده در مرحله نیمه‌نهایی کرد. 

شیر‌های اطلس با نتیجه ۱-۰ پرتغال را حیرت زده کردند تا به جمع چهار تیم نهایی راه پیدا کنند. آنها پیش از آنکه سلسائوی اروپا را با کریستیانو رونالدو به خانه بفرستند، چمدان‌های بلژیک، کانادا و اسپانیا را هم به دست‌شان داده بودند و تصمیم دارند تا به سفر جادویی خود در جام جهانی ۲۰۲۲ ادامه دهند. این بار آنها هدف‌شان عبور از کشوری است که از سال ۱۹۰۷ با اشغال نظامی کشورشان در حمله اوجدا و بمباران کازابلانکا تا دوم مارس ۱۹۵۶ و انحلال پیمان فس از مراکش خارج نشد و به استعمار خود ادامه داد و شیرها می‌خواهند بر استعمارگری پیروز شوند که ۵۰ سال بر کشورشان سلطه داشت.

فرانسه در تمامی دیدارهای خود در این جام جهانی گل خورده و در مقابل مراکش تنها در بازی با کانادا دروازه‌اش باز شده است. یاسین بونو در مصاف با کرواسی، بلژیک، اسپانیا و پرتغال دروزاه‌اش را بسته نگه داشته و از حالا خروس‌ها را تهدید می‌کند که مطمئن شوند کار بسیار سختی برای گلزنی دارند.

مهم نیست که فردا شب چه اتفاقی می‌افتد، محصول کنونی مراکش به عنوان اولین کشور آفریقایی که به نیمه نهایی جام جهانی رسیده است، جایگاه خود را در فولکلور ملی و قاره‌ای تثبیت کرده است. مجبور شدن به کنار آمدن بدون نائف آکورد و نصیر مزرویی در هنگام ملاقات با تیم پرتغالی که سوئیس را با ۶ گل حذف کرد، چیزی نبود که پزشک تیم برای ولید رکراکی سرمربی تیم دستور دهد، اما ایستادن‌های او عملکرد تحسین برانگیزی داشت تا سلسائو و یوسف النصیری را دور نگه دارد. ضربه سر تنها چیزی بود که شیر‌های اطلس برای ثبت تاریخ آفریقا لازم داشت.

مراکش که در برابر سه غول بین‌المللی در بلژیک، اسپانیا و پرتغال بیشترین غنیمت را به دست آورده، در واقع فینالیست شایسته‌ای خواهد بود و شیر‌های اطلس در نیمه‌نهایی استرس کمتری دارند که به طور قابل ملاحظه‌ای مانع از گلزنی بازیکنان حریف در کل مسابقات تاکنون شده‌اند. گل به خودی آکورد در برابر کانادا نشان دهنده تنها باری است که یاسین بونو در قطر تسلیم شده و مراکشی‌ها باید از این آمار لذت ببرند. در جام‌های جهانی ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ ایتالیا و اسپانیا صاحب چنین آماری بودند که هر دو قهرمان شدند.

ولخرجی برای مراکش نیز مفید بوده است، زیرا تنها ۹ شوت از ۴۵ شوتی که آن‌ها در جام جهانی نواخته‌اند به سمت دروازه بوده اما رویارویی با یک تیم فرانسوی که هرگز در ۵ بازی مقابل شیر‌های اطلس شکست نخورده، نباید باعث ترس رکراگی، بازیکنان یا طرفداران پر سر و صدای آنها شود.

**فرانسه

لس بلوز، تیم انگلیس را با نتیجه ۲-۱ به خانه فرستاد تا امید‌های خود را برای قهرمانی متوالی زنده نگه دارد اما آنها می‌دانند آرژانتین یا کرواسی در انتظار رویارویی با قهرمان دوره قبلی جام جهانی خواهند بود، به این ترتیب آنها می دانند در رویدادی نمایشی حاضر نیستند و مراکش تا چه اندازه تیم خطرناکی است.

پنالتی از دست رفته هری کین یک آیتم کلکسیونی در فوتبال بود و به گفته دیدیه دشان، فرانسه خوش شانس بود چون کاپیتان انگلیس بازیکنی نبود که احتمال هدر دادن پنالتی برای او وجود داشته باشد. سه شیرها در یک چهارم نهایی ماندنی شدند و خروس‌ها به بامی بلندتر پریدند. رعد و برق اورلین شوآمنی که شوت سرکش او چرت جردن پیکفورد را پراند و ضربه سر اولیویه ژیرو کاری کرد تا انگلیسی ها حسرت‌شان برای فتح جام ۶۰ ساله شود. هواداران لس بلوز وقتی کاپیتان انگلیس پنالتی دوم را از بالای دروازه به بیرون زد، خیالشان راحت شد و به همان نسبت متحیر شدند. فرانسه همچنین مجبور شد از یک ضربه آزاد دیرهنگام مارکوس راشفورد جان سالم به در ببرد و ویلتون سامپایو داور بازی نیز خود را در کانون بحث و جدل قرار داد، اما حضور در نیمه نهایی کاملا شایسته تیمی بود که آرزوهایش را داشت.

خروس‌ها نتوانستند هیچ یک از سه نیمه نهایی جام جهانی اول خود را ببرند، اما از آن زمان در سه بار آخر خود در سال‌های ۱۹۹۸، ۲۰۰۶ و ۲۰۱۸ پیروز شدند و از زمانی که یک کشور اروپایی موفق به صعود متوالی به فینال جام جهانی و قهرمانی شد، ۸۴ سال می‌گذرد. مشاهیر ایتالیایی ۱۹۳۴ و ۱۹۳۸ این کار را انجام دادند.

ادامه سفر جادویی مراکش در صورت غلبه بر فرانسه

**غایبان فرانسه و مراکش

فرانسه بدون هیچ گونه مصدوم یا محروم جدیدی وارد چهار تیم نهایی شده، اگرچه برخی احساس می‌کردند که  تئو هرناندز در برخورد با میسون مانت برای دومین پنالتی هری کین بیش از یک کارت زرد را دریافت می‌کند. ترکیب فرانسه در این مرحله قابل انتخاب است، ژول کُنده با قاطعیت بنجامین پاوارد را در پست دفاع راست کنار می‌زند و تئو هرناندز در غیاب برادر آسیب‌دیده‌اش، لوکاس هرناندز، که در بازی ابتدایی آن‌ها با استرالیا دچار پارگی ACL شد، کار شایسته‌ای انجام می‌دهد.

ژیرو، بهترین گلزن تاریخ فرانسه، می‌تواند به مسن‌ترین بازیکن تاریخ تبدیل شود که در یک جام جهانی پنج گل به ثمر رسانده است، در صورتی که آمادگی‌اش در قطر موج می‌زند، و در حالی که کیلیان امباپه برابرانگلیس نسبتا کنترل شده بود، خروس‌ها اکنون آمار بهترین گزنان را برده‌اند. 

در همین حال، ولید چدیرا، مهاجم مراکشی، دو کارت زرد متوالی مقابل پرتغال دریافت کرد و برای نیمه نهایی محروم شد، اما هرگز انتظار نمی‌رفت که این بازیکن ۲۴ ساله برای حضور در ترکیب اصلی تلاش کند. آکورد از وستهام یونایتد پس از مصدومیت در دیدار مقابل فرانسه در مرحله یک هشتم نهایی، پیروزی یک چهارم نهایی مقابل پرتغال را از دست داد، اما پس از اینکه رومن سایس روز شنبه به دلیل ادامه بازی مجبور شد به خاطر مشکل همسترینگ با برانکارد از زمین خارج شود، رکراکی تمام تلاش خود را برای در دسترس قرار دادن او انجام خواهد داد.

سایس تایید کرده است که تمام تلاش خود را انجام خواهد داد تا برای نیمه نهایی آماده شود، جایی که مزرویی نیز می‌تواند به دلیل مشکل لگن به میدان بازگردد و حکیم زیاش انتظار دارد که خوب باشد. حالا رکراکی می‌تواند پس از تماشای بازی‌های مصمم یحیی عطی‌الله و جواد ال یمیق در برابر پرتغال، آسوده خاطر باشد و حداقل یکی از این دو نفر باید در اینجا نیاز باشد.

ترکیب احتمالی دو تیم: 

فرانسه: هوگو لوریس؛ ژول کُنده، رافائل واران، دایوت اوپامکانو، تئو هرناندز؛ اورلین چوآمنی، آدریان رابیوت؛ عثمان دمبله، آنتوان گریزمان، کیلیان امباپه؛ اولیویه ژیرو.

مراکش: یاسین بونو؛ اشرف حکیمی، جواد الیامیق، نائف آکورد، نصیر مزروعی؛ عزالدین اوناحی، نورالدین امربات، عبدالرزاق حمدالله؛ حکیم زیاش، یوسف النصیری، سوفیان بوفال.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب