فرشته طائرپور: بهترین راه تلنگر زدن به سیاستمداران دیدن پویانماییها است
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان، فرشته طائرپور درباره داوری آثار گفت: «ما تنها بخش داوری هستیم که به دلیل حضور در بخش سیفژ باید تمام فیلمها را ببینیم. تماشای پویانمایی به طور کلی حال آدم را خوب میکند و شاید این به خاطرات کودکی ما بازگردد. طی سالهای گذشته داور سه جشنواره فیلم کوتاه و پویانمایی بودم.»
طائرپور درباره مضمون عمده آثار توضیح داد: «درصد بالایی از فیلمهای کشورهای جهان در حال کار روی آثاری با پس زمینه جنگ، مرگ، معلولیت، فقر، افسردگی، عصبانیت، خشم، آلودگی هوا و مصائب زندگی انسان هستند. برآیند کلی این فیلمها به ما هشدار میدهد که فردای چندان خوبی برای کودکان دنیا نساختیم. شاید بهترین راه تلنگر زدن به سیاستگذاران و سیاستمداران دیدن این فیلمها باشد.»
وی ادامه داد: «وقتی در ایران فیلمهایی با این محورها ساخته میشود، برخی معتقدند سیاهنمایی میکنید اما این یک مسأله فراگیر جهانی است و در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی این دغدغهها وجود دارد. فکر میکنم کسانی که مخاطب کارهای فرهنگی هستند، با دیدن این آثار این دغدغه را پیدا میکنند که باید کاری انجام دهیم.»
طائرپور افزود: «همه ما میخواهیم جامعه با نشاطی داشته باشیم و در صحبتها روی این مسأله تأکید میشود اما اینکه راهکارهای رسیدن به نشاط چگونه باید باشد، مشخص نیست.»
داور بخش سیفژ درباره برآیند کلی آثاری که دیده است، بیان کرد: «در مجموع پویانماییها خوب بودند و فکر میکنم باید شرایط لازم برای اکران پویانماییهایی که حال بچهها را خوب میکند، فراهم کنیم تا بچهها بیشتر با آن رابطه برقرار کنند. قبلاً فیلمهای ۳۰ یا ۴۰ دقیقهای خارجی خوب را انتخاب میکردند و نشان میدادند اما امروز این شرایط را نداریم.»
وی با ارایه راهکاری در زمینه نمایش پویانمایی گفت: «در بسیاری از مجامع و مراکز میتوانیم برنامههای میان مدت و کوتاه مدت نمایش فیلم کودک و پویانمایی داشته باشیم و شک نکنید که روی بچهها تأثیر مثبتی دارد. راه حل این است که به وسیله آثار فرهنگی با جامعه و بچهها ارتباط برقرار کنیم. متأسفانه خانوادهها و جامعه ما مخاطب ماهوارهها هستند و ما هم نمیتوانیم کنترلی بر اینکه چه باید دیده شود، داشته باشیم.»
طائرپور در پایان درباره سینمای کودک گفت: «در حال حاضر سینمای کودک ما فعالیت کمی دارد و با جرقههایی مثل «کلاه قرمزی» و «شهر موشها» نمیتوان به راهافتادن جریان سینمای کودک معتقد بود. امکان این وجود دارد که بستههای انتخابی خوبی از فیلمهای پویانمایی جشنواره در اختیار ما در سینماها، فروشگاهها، سالنهای انتظار فرودگاهها باشد. اگر این اتفاق بیفتد که این فیلمها آدرس پیدا کنند و مردم بدانند باید برای دیدن فیلمها به چه مکانهایی مراجعه کنند. اگر این مسأله ادامه پیدا کند، بهتدریج تبدیل به یک جریان میشود و پدران و مادران دغدغهمند حتما راههای لازم را پیدا میکنند.»
نهمین جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان روز ۱۷ اسفند کار خود را آغاز کرده و تا ۲۱ اسفند ادامه دارد.
انتهای پیام/