اختلاف ایران با آمریکا درگیری هویتی است
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از همدان، علیرضا رضایی دانشیار روابط بینالمللی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان در مراسم گرامیداشت ۱۶ آذر روز دانشجو در این دانشگاه اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران با ارائه الگوی حکومت دینی، حذف دین از عرصه سیاست را از رنسانس به بعد در غرب مورد انتقاد قرارداد. به همین دلیل درگیری ایران بهعنوان طلایهدار حکومت دینی با آمریکا درگیری هویتی است که قابل حلوفصل نیست. فقط زمانی که یک طرف هویت طرف مقابل را بپذیرد و یا کاملاً مغلوب طرف دیگر شود، خاتمه خواهد یافت.
وی با بیان اینکه بعد از جنگ جهانی دوم آمریکا به دنبال شکلگیری نظام هژمونیک در دنیا بود، افزود: آمریکا با پایهریزی ساختارهایی اقتصادی (گات)، مالی (بانک جهانی) پولی (صندوق بینالمللی پول)، نظامی (ناتو)، سیاسی و امنیتی (سازمان ملل متحد)، سیستم قدرت هژمونیک خود در دنیا را پیریزی کرد. پس از پایان جنگ سرد با طرح ایده پایان تاریخ، این نکته را اذعان کرد که لیبرال دموکراسی با شکست فاشیسم و نازیسم در جنگ جهانی دوم و کمونیسم در دوره جنگ سرد، الگوی نهایی تدبیر امور سیاسی در دنیاست.
دانشیار روابط بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی همدان عنوان کرد: به همین دلیل است که وزیر امور خارجه آمریکا پس از نقض برجام از ایران میخواهد که برنامه موشکی خود را و حمایت از حماس، حزبالله، حوثیها، حشدالشعبی و... را پایان داده و خروج از سوریه را پیگیری کند.
رضایی مطرح کرد: امروز محور اصلی در دنیا بر قدرت اقتصادی استوار بوده و اگر میخواهیم در این درگیری پیروز شویم باید بنیه اقتصادی خود را قوی کنیم؛ چراکه اقتصاد قوی در بسط اندیشهها و الگوها بسیار مهم است. امروزه سهم ایالاتمتحده از کیک اقتصاد جهانی از ۵۰ درصد در سال ۱۹۴۵ به حدود ۲۵ درصد در سال ۲۰۲۲ رسیده و بخش مهمی از این موضوع به ظهور دیگر قدرتها (عمدتاً کشورهای عضو بریکس) بازمیگردد.
وی بیان کرد: وفق بیانیه گام دوم انقلاب، بسیاری از مشکلات اقتصادی حاکم در کشور ساختاری بوده و چند سالی است که مقام معظم رهبری حل مسئله کشور را اتکا به اقتصاد درونزا و اقتصاد مقاومتی میداند. از اینروباید به این مسئله توجه ویژهای داشت.
**دانشجویان مظهر شهامت و سرعت عمل ملت ایران هستند
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان هم گفت: دانشجویان قشر فاخر و باارزشی هستند که مظهر شهامت و سرعت عمل ملت ایران بوده و دانشگاه نوعی مسجد و دانشجوبودن ارزش است.
ابوالفضل یداللهی اصلان ادامه داد: دانشجوی ایرانی نماد هوشیاری، هوشمندی و بصیرت و ایمان به زندگی بهتراست. اگر میخواهیم موفق شویم حتماً باید به نیروهای جوان اعتماد کنیم. اگر دانشجو قدرت تحلیل و نقش فعال داشته باشد، میتواند در پیشبرد اهداف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور مؤثر واقع شود.
انتهای پیام/