دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 آذر 1401 - 07:00
محققان تاکید کردند؛

راه‌های طبیعی برای کاهش فشار خون

راه‌های طبیعی برای کاهش فشار خون
تحقیقات نشان داده،‌ فشار خون کنترل نشده می‌تواند بر قلب افراد تأثیر بگذارد و منجر به سکته مغزی، نارسایی قلبی، آسیب به کلیه‌ها و بروز بیماری‌های متعدد شود.
کد خبر : 818814

به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، محققان تاکید می‌کنند، فشار خون کنترل نشده می‌تواند بر قلب افراد تأثیر بگذارد و منجر به سکته مغزی، نارسایی قلبی، آسیب به کلیه‌ها و بروزبیماری‌های متعدد شود. مانند دیابت، مدیریت فشار خون چیزی است که باید مادام العمر انجام شود.   برخی تغییرات در سبک زندگی می‌تواند به طور طبیعی فشار خون را کاهش داده و قلب را نیز سالم نگه دارد.

پیروی از یک رژیم غذایی کم سدیم و پتاسیم بالا می‌تواند تا حد زیادی به کنترل فشار خون کمک کند. جدا از این که ورزش منظم می‌تواند قلب را قوی‌تر کند که به آن کمک می‌کند خون بیشتری را به راحتی پمپاژ کند و این باعث کاهش فشار خون می‌شود.

به گفته پژوهشگران، بزرگترین عوامل ابتلا به فشار خون رژیم غذایی و استرس هستند گرچه ژنتیک هم در آن نقش دارد. برای ایجاد تغییر در فشار خون نیازی به تغییرات اساسی در زندگی نیست، تغییرات کوچک نیز می‌تواند تغییرات مثبت بزرگی ایجاد کند.  

متخصصان تغذیه می‌گویند: «خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را می‌توان با کمی کنترل بر فشارخون پیشگیری کرد. کنترل فشار خون با پیروی از سبک زندگی سالم ممکن است از نیاز به دارو جلوگیری کند، آن را به تأخیر بیندازد یا کاهش دهد».

به برخی از راه‌های طبیعی برای کاهش فشارخون در زیر اشاره شده است: 

۱. مصرف قند را کاهش دهید

کی از راه‌های غیرمستقیم دریافت شکر و قندها و انباشت آنها در بدن، از طریق مصرف تولیدات متنوع صنایع غذایی از قبیل سس‌ها، غذاهای آماده، کنسروهای مختلف، تنقلات، گوشت‌های فراوری‌شده است که به مقدار قابل توجهی کربوهیدرات به جیره غذایی روزانه مصرف کنندگان انتقال می‌دهد که اصلا به چشم نیامده و به حساب آورده نمی‌شود. رخلاف گلوکز، فروکتوز خیلی سریع جذب و در مسیر جریان خون به حرکت درآمده و به درون تمامی سلول‌های بدن ازجمله سلول‌های کبدی راه پیدا می‌کند. سپس کبد شروع به تولید چربی و ذخیره آن کرده و قسمتی از آن را به جریان خون انتقال می‌دهد که طی فرایندهای درهم‌تنیده‌ای موجب افزایش فشارخون می‌شود. به طورکلی کاهش مصرف قند می‌تواند به کاهش فشار خون و سطح کلسترول کمک کند. مصرف زیاد قند باعث افزایش سطح انسولین می‌شود که به نوبه خود سیستم عصبی سمپاتیک را فعال می‌کند و این امر منجر به افزایش فشار خون و ضربان قلب می‌شود.

۲. وزن اضافی خود را کم کنید و مراقب اضافه‌وزن دور کمر باشید

علت اصلی تاثیر منفی که چاقی بر فشار خون وارد می‌کند این است که با تجمع بیش از حد چربی‌های بدن، بافت چربی برای زنده ماندن نیاز به مصرف اکسیژن و برخی ویتامین‌ها دارد که این موارد مورد نیاز خود را از طریق خون مصرف می‌کنند. به همین خاطر هرچه میزان بافت چربی در بدن انسان شود میزان مصرف اکسیژن و ویتامین‌ها از خون بیشتر می‌شود پس میزان فشاری که بر خون و دستگاه عروقی انسان وارد می‌شود افزایش می‌یابد. فشار خون اغلب با افزایش وزن بالا می‌رود. اضافه وزن همچنین می‌تواند باعث اختلال در تنفس در هنگام خواب (آپنه خواب) شود که فشار خون را بیشتر افزایش می‌دهد.


۳. به طور منظم ورزش کنید

فعالیت بدنی منظم می‌تواند فشار خون بالا را حدود ۵ تا ۸ میلی متر جیوه کاهش دهد. برای جلوگیری از افزایش مجدد فشار خون، انجام ورزش بسیار مهم است. به عنوان یک هدف کلی، روزانه حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط را هدف قرار دهید.

۴. رژیم غذایی سالم داشته باشید

از غذاهای بسیار فرآوری شده، چربی‌های اشباع شده، نمک و غذاهای سرخ شده باید اجتناب شود. پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از غلات کامل، میوه‌ها، سبزیجات، محصولات لبنی کم چرب و چربی اشباع شده و کلسترول کم می‌تواند فشار خون بالا را تا ۱۱ میلی متر جیوه کاهش دهد.

۵. سیگار را ترک کنید

استعمال سیگار باعث افزایش فشار خون می‌شود و ترک آن به کاهش فشار خون کمک می‌کند. همچنین می‌تواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد و سلامت کلی را بهبود بخشد و احتمالاً منجر به طول عمر طولانی‌تر شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب