دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارگردان تئاتر در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد:

«عبدالرضا»؛ تئاتری در ستایش کرامت و سلحشوری

«عبدالرضا»؛ تئاتری در ستایش کرامت و سلحشوری
کارگردان نمایش «عبدالرضا» در جشنواره تئاتر مقاومت گفت: در این نمایش از کرامت، سلحشوری و رشادت مردمی صیانت می‌کنم که بخاطر حفظ من و شما جانشان را در طبق اخلاص گذاشتند و اگر سلحشوری آنها نبود شاید امروز ما وجود نداشتیم.
کد خبر : 818616

هومن رهنمون کارگردان نمایش «عبدالرضا» ویژه بخش صحنه‌ای هجدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت که از سال ۱۳۶۳ فعالیت‌های نمایشی را آغاز کرده است، در گفت وگو با خبرنگار تئاتر آنا اظهار داشت: در بیست و سومین جشنواره تئاتر استان تهران برنده جایزه ویژه کارگردانی و سال بعد نیز در همین رویداد برنده جایزه کارگردانی بوده‌ام و جایزه کانون نویسندگان و منتقدان را نیز برای نمایش «روکسانا» دریافت کرده‌ام.

وی با بیان اینکه تاکنون نسبت به جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت شناخت نداشته‌ام و از آنجایی که سال‌هایی از عمرم را در اروپا سپری کرده‌ام، افزود: هرجایی که رویداد و جشنواره فرهنگی و هنری که رنگ و بوی مذهبی دارد از نگاه من جایی خواهد بود که بیشتر از نهاد‌های دیگر راست‌گو و دارای فضا و پیام معنوی است، لذا من بخاطر خودم به‌دنبال یک فضای معنوی بودم تا بتوانم خستگی‌های گذشته را برطرف کنم و معنویت پیدا کنم بخاطر همین سر از جشنواره مقاومت در آوردم.

کارگردان نمایش «عبدالرضا» با تاکید براینکه تاکنون سه بار در حوزه دفاع مقدس فعالیت نمایشی داشته‌، یادآور شد: اولین تجربه من در حوزه تئاتر دفاع مقدس تهیه یک  پرفورمنس برای جشنواره فیلم مقاومت بود و سال گذشته نیز فعالیت‌هایی در این زمینه داشتم، لذا نمایش «عبدالرضا» چهارمین فعالیتم در این زمینه است و بخاطر همین در بین هنرمندان عرصه نمایش بنده را به‌عنوان کارگردان حوزه دفاع مقدس نمی‌شناسند، ولی خودم فکر می‌کنم نسبت به دیگران به این حوزه آشنا و نزدیک‌تر هستم و خودم را اهل این خانه می‎دانم.

** فضای فعالیت در تئاتر سخت شده است

رهنمون به شرایط تولید نمایش در سال‌ جاری اشاره کرد و با تاکید براینکه امسال فضای فعالیت در حوزه تئاتر سخت بود، افزود: برخی از همکاران ما چنین فضا را پیش می‌برند که انگار فعالیت در عرصه تئاتر و نمایش مواجهه و مقابله با مردم و به‌معنی پشت کردن به آن‌هاست درحالی که شخصاً چنین اعتقادی ندارم. برخی اوقات اکثریتی به واسطه اکثریت بودنشان حقانیت پیدا می‌‌کنند و جای انتقادی برای خودشان باقی نمی‌گذارند و طور دیگر اندیشیدن را برای دیگران قائل نمی‌شوند و من اتفاقاً به این روش و رفتار اعتراض دارم و معتقدم باید کار کرد.

وی با تاکید براینکه در نمایش «عبدالرضا» کرامت، سلحشوری و رشادت مردمانی را ستایش می‌کنم که برای صیانت و حراست از شرافت من و شما جانشان که مثل جان همه انسان‌ها عزیز بود را در طبق اخلاص گذاشتند، ادامه داد: قطعاً اگر سلحشوری گذشتگان نبود شاید ما امروز وجود نداشتیم حالا اگر در مدیریت برخی دستگاه‌های دولتی مشکلاتی وجود داشته باشد آیا درجات سلحشوری این مردان باید مورد مجادله و آسیب قرار بگیرد و نسبت به آن‌ها شک کنیم؟ اینجا همان جایی است که من تحمل نخواهم کرد و این نوع نگاه را نمی‌پذیرم، لذا دقیقاً زمانی که به من نیاز بود و وجدانم حکم می‌کرد و احساس کردم باید حضور داشته باشم، حضور پیدا کردم.

وی ادامه داد: در این نمایش از چیزی صیانت می‌کنم که اگر شرایط هزاربرابر سخت‌تر شود نیز آن را فریاد خواهم کشید چراکه روزگاری افرادی از ما صیانت کردند تا ما نفس بکشیم لذا من از این جهت در جشنواره مقاومت حاضر هستم.

این کارگردان درباره نمایش «عبدالرضا» با بیان اینکه این نمایش نوشته آقای همتی است که برای اولین‌بار در جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت اجرا می‌شود، تصریح کرد: این نمایش تصویرساز دو اتفاق برای تماشاگر امروزی است؛ یکی اینکه یادآوری سلحشوری مردمانی معمولی که در لحظات مختلف چنان رشادت از آن‌ها سرمی‎زند که مطلقاً ما انتظارش را نداریم و تاریخ موظف به تمجید آن است و مواجهه می‌شویم با نسیان در برابر این سلحشوری که این نسیان به هر بهانه‌ای باشد فرزند فقدان شرافت است.

وی اظهار داشت: من امروز به‌عنوان یک هنرمند که رسالتم فریاد کشیدن در لحظه‌ای است که احساس می‌کنم شرافت نادیده گرفته شده، در لحظاتی که هیجانات اجتماعی و یا عصبانیت‌های جمعی و اجتماعی به‌وجود می‌آید، در این لحظات فوراً یک‌سری سوء استفاده کننده دست به سوءاستفاده‌های خائنانه و جنایت‌کارانه می زنند که نمونه آن احزاب جدایی‌طلب و تجزیه‌طلب است. من بدون اینکه به این موضوع فکر کرده باشم، پیش از این وقایع، نمایش «عبدالرضا» را شروع کردم و ناگهان در وضعیتی قرار گرفتم که دیدم ازآنجایی که نیت خیر باشد و تلاش صادقانه حتماً کمک الهی همراه است لذا متوجه پیام نمایشم شدم.

این کارگردان تئاتر توضیح داد: این نمایش آگاهی دهنده نسبت به کسانی است که روی موج احساسات خودشان سوار شده‌اند و تعقل از آن‌ها فاصله گرفته است و به آن‌‎ها می‌گوید که حواستان باشد که این حرف‌های زیبایی که احزاب و سازما‎ن‌های تازه از راه رسیده ویترین می‌کنند، پسِ پرده شان جنایت‌های فجیعی نهفته است. این نمایش دو پیام بسیار جدی دارد؛ یک پیام به خودمان که وا اسفا اگر شرافت خالو‌ها و عبدالرضا‌ها را از خاطر ببریم و دوم به جوان‌هایی که امروز شاید در حال موج‌سواری از اتفاقات هستند زنهار می‌گوید که دقت کنید ویترین‌های زیبایی که در برابر شما صف آرایی خواهند کرد فقط ویترین‌های نازکی هستند که پسِ آن‌ها فجایعی نهفته است؛ این دو پیام امروز مسئله‌ جدی جامعه است.

رهنمون به شرایط تمرین و آماده‌سازی نمایش «عبدالرضا» پرداخت و با تاکید براینکه این نمایش رکورد سی‌وچند ساله‌ فعالیت حرفه‌ای اش را شکسته، افزود: ما این نمایش را خیلی سریع برای جشنواره آماده کردیم، درحالی که من ماه‌های زیادی را به تمرین اختصاص می‌دهم، لذا این نمایش با حضور دو هنرمند حرفه‌ای افشین زارعی و سیروس کهوری‌نژاد شکل گرفت و به‌واسطه‌ حضور این دو هنرمند با تجربه بار زیادی از دوش ما برداشته شد و در شلوغی‌های تهران در ۲۲ جلسه‌ سه ساعته کار را آماده کردیم.

نمایش «عبدالرضا» یکی از نمایش‌های راه‌یافته به بخش نهاییِ هجدهمین جشنواره تئاتر مقاومت است که دوشنبه ۱۴ آذر از ساعت ۱۵ در سالن اشراق مشهد اجرا شد.

عوامل این نمایش به این شرح هستند: نویسنده: مهدی همتی. دراماتورژ و کارگردان: هومن رهنمون. بازیگران: افشین زارعی و سیروس کهوری‌نژاد، اقبال رجبی، آرزو صراف رضائی، علی یارلو، احمد مطوری، مسعود احمدی و بهرنگ رهنمون. نوازندگان: حسین لشکری و هادی لشکری.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب