کشورهای مستقل دنیا مانند ویتنام در برابر زیادهگوییها بایستند
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، سید محمد حسینی در دیدار «توان کوانگفونگ» نایب رئیس مجلس ملی ویتنام و هیأت همراه، تبادل هیأتهای عالیرتبه و افزایش رایزنیهای دو کشور را مقدمه مناسبی برای تعمیق و تحکیم روابط تهران- هانوی دانست و اظهار کرد: سابقه روابط دو کشور در آستانه پنجاهمین سالگرد خود قرار دارد و امیدواریم روابط دوستانه و سازنده دو کشور با ارادهای که در مقامات عالیرتبه وجود دارد هرچه بیشتر گسترش یافته و شاهد تحولات در مسیر منافع مشترک دو ملت باشیم.
معاون رئیسجمهور، حجم همکاریهای ایران و ویتنام را با توجه به ظرفیتهایی که در دو کشور وجود دارد پایین و غیرقابل قبول دانست و گفت: سطح مناسبات و همکاریهای تجاری و اقتصادی تهران و هانوی به راحتی میتواند در مرحله اول حداقل به ۲ میلیارد دلار ارتقاء یابد و بیتردید در رسیدن به این هدف گروههای دوستی پارلمانی بین دو مجلس از نقش مهمی برخوردار هستند.
حسینی با اشاره به اشتراکات فرهنگی مردم ایران و ویتنام به موافقتنامه همکاری که بین دو کشور در سال ۹۲ منعقد شده بود اشاره کرد و گفت: امروز هم این آمادگی وجود دارد که در زمینههای مختلف فرهنگی و گردشگری فعالیتها و برنامههای مشترکی بین دو کشور برگزار شود.
معاون رئیسجمهور در ادامه رویکرد جدید سیاست خارجی دولت سیزدهم در نگاه به شرق و اولویت توسعه روابط با کشورهای دوست و همسایه و توجه به کشورهای جنوب شرق آسیا بویژه ویتنام، اظهار کرد: در یک سال گذشته با همین رویکرد، سطح و حجم روابط و تبادلات کشورمان با برخی از کشورها رشد چشمگیری داشته است و مصمم هستیم با جدیت این سیاست و رویکرد را در راستای منافع مشترک و متقابل ادامه دهیم.
حسینی، بخشی از ظرفیتهای همکاری کشورمان با ویتنام در حوزههای علم و فناوری، پزشکی، هوا فضا، کشاورزی و گردشگری گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد در همه این عرصهها تجربیات خود را در اختیار کشورهای دوست قرار دهد و دو کشور با توسعه همکاری در این زمینهها میتوانند بخش زیادی از نیازمندیها هم را تأمین کنند.
معاون رئیسجمهور با قدردانی از مواضع مثبت و مستقل ویتنام در مجامع بینالمللی گفت: جمهوری اسلامی ایران کشوری مستقل و آزاد است که مردم در امور کشور مشارکت دارند، اما کشورهایی که سابقه سیاهی در ظلم و جنایت علیه بشریت دارند و بسیاری از کشورهای آفریقایی، آسیایی و آمریکای لاتین را به مستعمره خود تبدیل کرده و در کنار ظلم و جنایت علیه مردم این کشورها، ثروت ملتها را به غارت بردهاند، امروز ملت ایران را به بهانههای مختلف از جمله حقوق بشر متهم میکنند در چنین شرایطی انتظار داریم کشورهای مستقل دنیا مانند ویتنام در مواضع خود در مجامع بینالمللی در برابر این زیادهگوییها بایستند.
حسینی با تأکید بر ضروت تقویت تبادل نظر و هماهنگی بین دو کشور در موضوعات دوجانبه و بینالمللی، تصریح کرد: نباید اجازه داد کشورهای سلطهگر و زیادهخواه که استقلال و توسعه سایر ملتها را نمیپسندند از موضوعاتی مانند مسأله حقوق بشر برای پیشبرد اهداف استکباری خود سوءاستفاده کنند.
وی با تجلیل از مقاومت و مبارزات مردم ویتنام در مقابل تجاوزگری رژیم آمریکا، گفت: ملت ایران به خوبی تاریخ مبارزات شجاعانه ویتنامیها را به خاطر دارند و ما نیز در دوران ۸ سال جنگ تحمیلی در مقابل تجاوز بیگانگان مقاومت کردیم، لذا از مهمترین وجوه مشترک دو ملت، روحیه مقاومت و دفاع در برابرسلطهگری قدرتهای بزرگ است.
«توان کوانگفونگ» نایب رئیس مجلس ملی ویتنام نیز در این دیدار با اشاره به سابقه تمدنی و تاریخی ملت ایران اظهار کرد: دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در ساختن و توسعه همهجانبه کشور به رغم تحریمها، تحسین برانگیز و عالی است.
وی با قدردانی از حمایت دولت ایران در مجامع بینامللی از مواضع ویتنام، گفت: ویتنام استفاده صلحآمیز جمهوری اسلامی ایران از انرژی هستهای را حق ملت ایران میداند و کاملا از آن حمایت میکند.
نایب رئیس مجلس ملی ویتنام با استقبال از پیشنهاد حسینی در ارتقای سطح روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور بر مبنای منافع دو ملت گفت: ویتنام مصمم است روابط دو جانبه با ایران را در آینده نزدیک به سطوح عالی ارتقا دهد و در این راستا تمایل داریم برنامههای ویژهای انجام دهیم تا ضمن اجرای کامل توافقنامههای منعقد شده، ظرفیتهایی که در بخشهای مختلف اقتصادی و بازرگانی و حوزه علم و فناوری نو و ارتباطات الکترونیکی وجود دارد را فعال کنیم.
وی تأکید کرد: ویتنام از رویکرد و سیاست نگاه به شرق دولت ایران حمایت و از آن استقبال میکند.
حسینی در پایان این مراسم تصویر نمایه شهید سردار سلیمانی را به عنوان نماد مقاومت ملت ایران به نایب رئیس مجلس ملی ویتنام اهدا کرد.
انتهای پیام/