دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس کمیسیون عمران مجلس:

سازمان راهداری، خسارت آشوبگران به کامیون داران را جبران می کند

سازمان راهداری، خسارت آشوبگران به کامیون داران را جبران می کند
محمدرضا رضایی کوچی گفت: قرار شد هر اتفاقی که برای کامیون‌ها اتفاق افتاد، در صورت تأیید پلیس که آسیب وارده، حمله اغتشاشگران بوده است، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای خسارت وارده به کامیون‌ها را پرداخت می کند تا خسارتی متوجه راننده یا صاحب کامیون نباشد.
کد خبر : 818589

محمدرضا رضایی کوچی، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا درباره نشستی که روز گذشته، نمایندگان کامیون داران با اعضای کمیسیون عمران مجلس و طرح مشکلات این صنف داشتند، گفت: در حال حاضر حدود ۵۰۰ هزار راننده داریم که در بخش حمل و نقل جاده‌ای در کشور فعال هستند. این در حالی است که از این تعداد بیش از ۴۳۰ هزار نفر آن‌ها راننده بار و کمتر از ۷۰ هزار نفر هم راننده مینی بوس و اتوبوس هستند.


وی افزود: بخش عمده‌ای از خودرو‌های سنگین فعال در جاده‌های کشور عمر بالایی دارند و به همان نسبت هم در هنگام پیمایش، سوخت بیشتری نسبت به خودرو‌های با عمر کمتر مصرف می‌کنند.


رئیس کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: از ۸ سال قبل قرار شد بر اساس عمر و مدل کامیون ها، میزان مصرف سوخت آن‌ها در هر کیلومتر را محاسبه شود و سپس بر همان اساس سوخت به کامیون‌ها تحویل شود؛ با وجود اجرای این برنامه، سوخت تحویلی به رانندگان کافی نیست و همین موضوع سبب شده تا میزان سوختی که به کامیون‌ها داده می‌شود، برای ۲۰ روز آن‌ها کافی باشد و عملا خودرو‌های سنگین، سوخت با قیمت یارانه‌ای (لیتری ۳۰۰ تومان) نداشته باشند.


وی یادآور شد: از سوی دیگر میزان سوختی که اختصاص داده می‌شود، بر اساس میزان پیمایش مذکور در بارنامه است و از محل استقرار کامیون تا مکان دریافت بار را بعضا تا کیلومترها باید بدون سوخت یارانه‌ای طی کند.


به گفته رئیس کمیسیون عمران مجلس رانندگان برای تأمین بقیه سوخت مورد نیاز خود باید از سوخت قاچاق یا سایر مبادی تأمین کنند؛ بنابراین در نشست دیروز توافق کردیم که در وهله نخست باید این ضرایب، بار دیگر تغییر کرده و مشخص شود هر دستگاه کامیون در هر ۱۰۰ کیلومتر با چه تناژ بار، چه میزان گازوئیل می‌تواند دریافت کند. کارگروهی قرار شد این موضوع را بررسی کرده و ظرف ۳ هفته آینده سازمان راهداری و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در کنار نهاد‌های امنیتی این موضوع را بررسی کرده و تا ۳ هفته آتی در کمیسوین عمران مجلس آن را نهایی کنیم.

**پلیس تایید کند، جبران خسارت می کنیم

رضایی کوچی تصریح کرد: یکی دیگر از دغدغه‌های رانندگان در روز‌های اخیر، مسائل امنیتی آنهاست؛ رانندگانی که در حال حمل بار هستند، کامیون آن‌ها بعضا از سوی برخی آشوبگران مورد حمله قرار گرفته و آسیب می‌بیند، بنابراین قرار شد هر اتفاقی که برای کامیون‌ها اتفاق افتاد، در صورت تأیید پلیس که مورد حمله قرار گرفته است، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای خسارت وارده به کامیون‌ها را پرداخت می کند تا خسارتی متوجه راننده یا صاحب کامیون نباشد.


این مقام مسئول موضوع دیگر مورد اعتراض صنف رانندگان کامیون را بی عدالتی در توزیع بار دانست و توضیح داد: قرار شد برای برطرف شدن این مشکل، سامانه‌ای طراحی شده و در آن همه اطلاعات مربوط به حمل بار، بارگذار شود تا همه رانندگان به آن دسترسی و حق انتخاب داشته باشند، پیش بینی می شود این اتفاق سبب ایجاد رقابت عادلانه شود. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب