جایزه پژوهش سال سینمای ایران ۲۹ آذر اهدا میشود
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری آنا، نشست خبری و رونمایی از پوستر پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران پیش از ظهر امروز در ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
امیررضا مافی دبیر این رویداد با اشاره به این که جایزه پژوهش سال یک سنگ بنای درخشان درسینمای ایران است افزود:جا دارد از زحمات دبیران ادوار قبلی این رخداد که همگی از اساتید بزرگوار و نام اشنای سینمای ایران هستند تشکر کنم. شکاف میان عرصه پژوهش و سینما نیاز به یک پل ارتباطی داشت که «جایزه پژوهش سال» میتواند این فاصله را پر کند.
وی گفت: جایزه پژوهش سال قرار است به پژوهشهای جاری و کاربردی سینمای ایران بپردازد. با این حال امسال دو موضوع دیگر یعنی «بیانیه گام دوم انقلاب» و «منشور دولت مردمی» هم به محورهای این رخداد پژوهشی اضافه شده است. فراخوان جایزه پانزدهم شهریور ماه منتشر شد و تا موعد ارسال آثار در پایان مهرماه، ۹۲ اثر در هفت بخش شامل ۳۴ مقاله علمی پژهشی، ۲۷ پایان نامه کارشناسی ارشد، ۱۰ طرح پژوهشی، ۸ طرحنامه، ۵ رساله دکتری، ۳ پژوهش بصری و ۳ جستار پژوهشی به دبیرخانه رسید.
مافی عنوان کرد: مراسم اهدای جایزه پژوهش سال روز بیست و نهم آذرماه در موزه سینما برگزار خواهد شد.در آن مراسم علاوه بر تقدیر از برگزیدگان، جایزه ویژه این دوره که به یاد زندهیاد «امیرحسن ندایی» استاد فقید سینما در نظر گرفته شده نیز به اثر برگزیده اهدا خواهد شد.
دبیر پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران درباره ترکیب هیئت داوران این جشنواره نیز گفت: تلاش ما این بود که از داوران جوان و صاحب اندیشه استفاده کنیم. ضمن این که میخواستیم دانشگاه های مختلف تهران در این ترکیب نماینده ای داشته باشند و علاوه بر آن نگاه و تخصص داغوران حاضر در این جمع نیز متنوع و متفاوت باشد. ترکیب هیئت انتخاب و داوران جایزه سال سینمای ایران یکی است که خانمها و آقایان مینو خانی، محسن بهلولی، وحیدالله موسوی، رامتین شهبازی، عبدالله بیچرانلو، مسعود سفلایی و مجید سلیمانی ساسانی آن را تشکیل میدهند .
مافی بیان کرد: تنوع موضوعی در پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران نویدبخش بود؛ البته این تنوع به معنای عمق مضمونی نیست اما دریچهای امیدبخش است. نکته غفلت این است که متاسفانه هنوز به این نتیجه نرسیده ایم که پژوهش یک نقطه اتکای اساسی در موفقیت سینماست. از پژوهش های تطبیقی استقبال میکنیم اما نیاز ما صرفا با پژوهشهای تطبیقی برآورده نخواهد شد.
این کارشناس حوزه سینما اظهار کرد: متاسفانه در سینمای ایران پژوهش به عنوان امری فرعی درنظر گرفته میشود؛هنرمندان در تولید آثارشان خیلی نگاه پژوهشی ندارند و بیشتر بر ذوق و شهود و استعداد هنری تکیه میکنند. سینمای ایران باید به این درک برسد که به پژوهش به مثابه پشتوانه حیات خود نیاز دارد. به نظر میرسد هیاهوی سینما بر اتفاقات نظری و پژوهشی سایه انداخته و اندیشه در سینمای ما کم رنگ شده است.
در این نشست همچنین از پوستر پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران که توسط میلاد جوادی طراحی شده بود رونمایی شد.
انتهای پیام/