دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آذر 1401 - 10:51
کنعانی: تحت فشار مذاکره نمی‌کنیم

حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل یک بدعت است

حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل یک بدعت است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: مقامات آمریکایی می دانند ایران در زیر فشار و با تهدید حاضر به مذاکره و امتیاز نیست، توافق منطق خود را دارد و موضع ایران با مذاکرات برجام کاملاً روشن است.
کد خبر : 818445

به گزارش خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز در نشست خبری هفتگی خود در خصوص اظهارات و عملکرد متناقض آمریکا در قبال تداوم مذاکرات وین و احیای برجام، گفت: تناقض رفتاری و گفتاری در مواضع اعضای غربی برجام و مشخصا آمریکا امر جدیدی نیست و این تناقض و دوگانگی آنها و عدم به عمل به تعهدات از سوی آمریکا بود که چنین روند نامتناسبی را در توافقنامه برجام ایجاد کرد.

وی افزود: این رویکرد آمریکا مانع از انتفاع اقتصادی ایران از برجام شد و راهکارهای چندجانبه بین المللی جهت حل مشکلات را مورد تردید قرار داد و باید این دولت مسئول اقدامات غیرمسئولانه خودش نیز باشد. 

ایران تحت فشار مذاکره نمی‌کند

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: مقامات آمریکا می‌دانند که ایران تحت فشار و تهدید حاضر به مذاکره نیست و امتیازی به آنها نخواهد داد، چرا که مذاکرات منطق و شرایط خودش را دارد. 

کنعانی گفت: ایران به برجام و تعهداتش پایبند بود و دولتی که ناقض برجام بوده، آمریکا است و دولت های اروپایی عضو این توافقنامه‌ نیز در مسیر آمریکا قدم برداشتند.

وی با بیان اینکه ایران به دنبال به سرانجام رساندن برجام است و البته این موضوع نیاز یکجانبه ایران هم نیست،افزود: نیاز طرف غربی به برجام کمتر از نیاز ایران نیست و نباید برای این موضوع منتی بر ایران بگذارند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت: از نظر ما توافق در دسترس است و می‌توان در زمانی کوتاه به توافق رسید و توصیه ما به شرکای اروپایی برجام این است که خود را تسلیم مواضع آمریکا نکنند. 

رژیم صهیونیستی منشا بی ثباتی در منطقه است

کنعانی درباره موضع ایران در قبال مسأله فلسطین و برخی تحرکات رژیم صهیونیستی هم گفت: موضع ما در ارتباط با رژیم صهیونیستی و روند عادی سازی که با فشار دولت آمریکا در منطقه رخ داد و در پی آن برخی از دولت‌های عربی و اسلامی به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی تن دادند، این است که ما همچنان معتقدیم رژیم صهیونیستی منشا بی ثباتی در منطقه است.

وی افزود: مصالحه و سازش با رژیم صهیونیستی کمکی به حقوق ملت فلسطین‌ نمی‌کند؛ فلسطینی‌ها به درستی معتقدند که عادی سازی خیانت به آرمان ملت فلسطین است.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: همزمان با سفر مقام رژیم صهیونیستی به بحرین، منابع این رژیم معترف هستند که صحنه‌های موجود در میادین ورزشی و حاضرین در جام‌جهانی قطر که صحنه آشکاری از ضدیت ملت‌های منطقه و جهان با رژیم صهیونیستی است، اثبات کننده عدم پذیرش عادی سازی در میان ملت‌های منطقه است.

کنعانی در مورد آخرين وضعيت جنگ یمن، تصریح کرد: تکرار ادعاهای بی پایه و اساس که صرفا برای مصارف و بهره برداری سیاسی است، نشان از تداوم حضور مخرب آمریکا به عنوان حامی اصلی تجاوز به یمن است؛ موضع و سیاست ایران در ارتباط با یمن همواره روشن بوده و هست. ایران معتقد است که تنها مردم یمن می‌توانند سرنوشت خود را بدون دخالت بیگانگان تعیین کنند.

وی تاکید کرد: اتهام زنی‌ها، ادامه سیاست‌های غلط آمریکا در حمایت از تجاوز به یمن است.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره موضع گیری مداخله جویانه برخی از کشورها در پی تحولات داخلی دو ماه اخیر، اظهارکرد:  در ارتباط با اقدامات غیرقانونی تعداد مشخصی از دولت‌های غربی علیه ایران به بهانه تحولات داخلی مواضع خود را رسما اعلام کردیم؛ ایران هرگونه سوءاستفاده از تحولات داخلی خود برای اعمال فشار سیاسی را محکوم و غیرقابل قبول می‌داند.

*واکنش تهران به طرح آمریکا برای اخراج ایران از مقام کمیسیون زن

کنعانی گفت: ایران به عنوان یک عضو سازمان ملل در یک انتخابات شفاف با بیشترین رای عضو کمیسیون مقام زن شد؛ اکنون تلاش آمریکا با برخی از کشورهای مشخص اروپایی این است که در یک اقدام کاملا غیرقانونی و با استفاده از پتانسیل‌های سیاسی، عضویت ایران را در این ساختار با مانع مواجه کنند. این اقدام آمریکا اقدامی علیه رای آزادانه کشورها در تشکل‌های بین المللی و عملا در مسیر زیر سوال بردن حق رای کشورهای مستقل است که ارزش آرای کشورهای عضو را زیر سوال می‌برد.

وی تاکید کرد: اگر آمریکا و کشورهای همسو موفق شوند در سیاست اعمال فشار، ایران را از این کمیسیون خارج کنند، یک‌ بدعت را پایه گذاری می‌کنند و حق رای آزادانه کشورهای این مجموعه را زیر سوال می‌برند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: آنها همان کشورهای عضو سازمان ملل و حقوق بشر هستند که در طول تاریخ خود جنایات بی‌شماری علیه کشورهای مستقل مرتکب شدند و از طریق ابزارهای حقوق بشری در حال اعمال فشار هستند.

بهبود مناسبات ایران و عربستان در راستای منافع منطقه است

کنعانی در مورد مذاکرات ایران و عربستان، گفت: ما بهبود مناسبات ایران و عربستان را در راستای منافع دوجانبه و منطقه ای می‌دانیم؛ موضع ایران کاملا روشن است.

وی افزود: گفتگو برای حل و فصل اختلافات می‌تواند ازسرگیری روابط دو کشور در چارچوب منافع منطقه ای را موجب شود؛ گفتگوها در ۵ دور در بغداد صورت گرفت و زمینه برای گام جدید جهت ازسرگیری روابط مهیا است،اما باید دید طرف مقابل چه اقدام عملی خواهد داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه در بخشی دیگر گفت: عراق نیز اعلام کرده که برای تکمیل این روند آمادگی دارد؛ ایران نیز از این روند استقبال می‌کند.

کنعانی در مورد فعالیت‌های رسانه وابسته سعودی نیز اظهارکرد: نقش رسانه سعودی به عنوان یک رسانه تروریستی در دامن زدن به اغتشاشات روشن است و اقدام ایران هم قانونی و هم حقوقی خواهد بود؛ مجموعه ظرفیت‌های ایران برای برخورد حقوقی و قانونی با این شبکه و کشور میزبانش و حامیان مالی آن‌ها انجام خواهد شد.

استفاده از تحولات داخلی کشورها برای پیگیری اهداف سیاسی مردود است

وی در مورد سوءاستفاده دیگر کشورها از تحولات داخلی ایران، اظهار کرد: آن چه در داخل کشور رخ داده است، یک موضوع داخلی است. سوءاستفاده طرف‌های خارجی از این موضوع برای پیگیری اهداف سیاسی آشکار است. از نظر ما استفاده از تحولات داخلی کشورها برای پیگیری اهداف سیاسی مردود و محکوم است؛ هرچند تعدادی از کشورها اقدامات مداخله جویانه نیز انجام دادند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ایران هم با توجه به هوشیاری ملت و واکنش حکیمانه مردم و رد اقدامات تحریک آمیز دولت‌های مشخص، مناسبات خود را با کشورهای دنیا پیگیری می‌کند.

همکاری‌های ایران و چین رو به پیشرفت است

کنعانی درباره همکاری های راهبردی ایران و چین، گفت: رابطه ایران و چین یک رابطه کاملا رو به رشد و نمونه خوبی از همکاری‌‎های موفق دو کشور در چارچوب همکاری‌های دوجانبه است.

وی افزود: تحریم‌های غیرقانونی واقعیتی است که همواره روابط ما با برخی از کشورها را با محدودیت مواجه می‌کند، اما روابط ایران و چین در حوزه‌های مختلف برقرار است و رایزنی‌های مستمر برای توسعه مناسبات دو کشور وجود دارد؛ آمار و ارقامی که از همکاری‌های دو کشور منتشر شده اند، دلیل روشنی از موفق بودن همکاری‌های دو کشور هستند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: روند اجرای توافقات دوجانبه ایران و چین در چارچوب همکاری‌های جامع و دوجانبه در روند رو به پیشرفت قرار دارد.

دستاوردهای سفر اخیر «علی باقری»

کنعانی درباره سفرهای اخیر «علی باقری»، معاون سیاسی وزارت امور خارجه نیز، گفت: معاون وزیر خارجه در روزهای اخیر سه سفر داشت و درباره ابعاد سفرهای خود توضیح داد؛ این سفرها هم در چارچوب سیاست همسایگی و آسیامحور صورت گرفت و هم در مسیر استمرار رایزنی‌های مقامات مختلف با کشورهای مورد اشاره بود.

وی گفت: رایزنی‌هایی درباره مناسبات کشورمان با کشورهای هدف انجام شد و مذاکرات ما با این کشورها در تکمیل گفتگوهای سیاسی ادامه دارد.

سفر «السودانی» به تهران و دستاوردهای آن

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد سفیر اخیر «محمد شیاع السودانی»، نخست وزیر عراق به ایران، افزود: سفر نخست وزیر عراق به تهران سفر مهمی بود که در چارچوب دعوت رسمی انجام شد؛ این سفر در چارچوب موضوعات مختلفی که با دولت‌های عراق داریم، انجام شد.

کنعانی در پایان گفت: گفت‌گوهای پرثمری در حوزه‌های مختلف انجام شد؛ بحث امنیت مرزی برای ما حایز اهمیت است و در این گفتگوها بر اجرای نشست‌های قبلی دو کشور تاکید شد؛ ما اخبار خوبی درباره این‌که دولت عراق مصمم به استقرار نیروهای دولت مرکزی در طول مرز ایران و اقلیم کردستان عراق است، داریم؛ تحقق این اقدام می‌تواند یک اقدام مثبت و روبه جلو باشد.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب