همکاری با کمیته سیاسی حقیقتیاب نخواهیم داشت
به گزارش خبرنگار گروه جهان خبرگزاری آنا، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز(دوشنبه) در نشست خبری هفتگی خود در خصوص تصویب قطعنامه شورای حقوق بشر علیه ایران، گفت: ایران همانطور که رسما اعلام کرد هیچ گونه همکاری با کمیته سیاسی حقیقت یاب نخواهد داشت.
وی گفت: کشوری که در چارجوب مسئولیت های ملی خودش، راسا اقدام به تشکیل کمیته ملی با حضور صاحبنطران و حقوق دانان کرده، معتقد به وظیفه ذاتی ملی خودش هست و ما مشغول رسیدگی به شرایط هستیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: ما استقاده ابزاری و عجولانه از سازوکار های حقوق بشری برای فشار بر کشورهای مستقل را محکوم میکنیم، چرا که هیچ کمکی به ارتقای حقوق بشر نخواهد کرد و صرفا به تقلیل جایگاه و سازوکارهای بین المللی منجر خواهد شد.
کنعانی تصریح کرد: ما تا کنون مسئولانه اقدامات لازم را در این خصوص انجام دادهایم و موارد دقیقتر نیز بعد از بررسی های لازم اطلاع رسانی خواهد شد.
وی اتهام زنی واهی به ایران را رویکرد شناخته شده آمریکا و رژیم صهیونیستی توصیف کرد و گفت: رژیم صهیونیستی به دلیل سابقه طولانی جنایاتش دشمنان زیادی در جهان دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: اتهام زنی واهی آمریکا درباره حمله به کشتی از سوی ایران مردود است.
کنعانی با اعلام اینکه نخست وزیر عراق فردا به تهران سفر میکند، افزود: این سفر به دعوت رسمی رئیس جمهور انجام می شود و در استمرار گفتگوهای دوجانبه درباره سیاست اقتصادی و تجاری خواهد بود؛ ما علاوه بر کمیسیون دو کشور، کمیسیون عالی دو کشور را داریم و این هم باز از زمینههای مشورت دو هیئت در سفر سه شنبه خواهد شد.
وی تاکید کرد: دولت ایران و عراق به عنوان دو کشور دوست و همسایه، موضوعات مورد اهتمام دنبال و پیگیری می کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص روابط میان ایران و آذربایجان با بیان اینکه توسعه همکاری مبتنی بر احترام متقابل و منافع مشترک جز اصول اعلام شده ایران است،گفت: آنچه که درباره جمهوری آذربایجان به طور عام مدنظر است احترام به چارچوبهای همکاری دو جانبه است.
کنعانی همچنین درباره نقش رژیم صهیونیستی در تنش آفرینی در منطقه، بیان کرد: ما رژیم صهیونیستی را نامشروع میدانیم؛ نقش این رژیم در موضوعات منطقهای ضدثبات و امنیت بوده و نقش مخل داشته است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ما روز چهارشنبه آینده روز بینالمللی همبستگی با قربانیان سلاحهای شیمیایی را داریم، گفت: رژیم صدام در استفاده از سلاح های غیرمتعارف و بمبهای شیمیایی ابایی نداشت.
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: بر اساس اسناد سازمان ملل، مسئولیت تجاوز به ایران با رژیم بعث بود؛ با این حال در طول دوران جنگ تعداد قابل توحهی به ویژه دولت های غربی از جمله دولت آلمان با علم و اطلاع دولتمردان این کشور مبنی بر اینکه رژیم صدام از محموله های شیمیایی استفاده صنعتی نمی کند بلکه استفاده نامشروع در تولید بمب های شیمیایی می کند، اجازه دادند چنین موادی در اختیار رژیم بعث قرارد گیرد.
کنعانی با بیان اینکه جنایات زیادی علیه شهروندان ایرانی و عراقی انجام شد، افزود: در گزارش ها آمده که ۸۰ درصد گازهای شیمیایی عراق با کمک شرکت های آلمانی بوده است.
وی تصریح کرد: ما در این روزها با پرچمداری دولت آلمان در طرح ادعاهای حقوق بشری و نقض حقوق زنان از سوی دولت آلمان و پرچمداری این کشور در ارائه پیش نویس قطعنامه علیه ایران مواجهیم؛ دولتی که در سالیان گذشته عامل اصلی دو جنگ جهانی بوده که میلیونها نفر در این دو جنگ کشته شدند.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: ایران در میان کشورهایی بود که به رغم بی طرفی خسارات زیادی متحمل شد.
کنعانی گفت: کشوری که به اذعان گزارشهای متعدد، شرکت های آن با علم دولت آلمان و تذکرات سازمان ملل از تامین کنندگان اساسی تسلیحلاتی رژیم متجاوز بعث علیه ایران بودند.
وی گفت: کشورهایی خود را مدافع حقوق بشر می دانند، در حالی که زنان و کودکان ما را در سردشت هدف قرار دادند، اکنون درباره زنان صحبت میکنند و این نفاق آشکار است؛ چطور میتوان باور کرد چنین رژیمی در تاریخ معاصر که جنایاتی اینچنینی علیه یک ملت انجام داده اکنون پرچمدار حقوق زنان شود؟ این نفاق آشکار است و دولت ایران در استفاده حقوق مسلم خود در چارچوب سیاسی و حقوقی پیگیر جنایت های آلمان و شرکت های آلمانی خواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: اینکه دولت های غربی به ویژه کشورهای همسو در تحریک و تهییج اغتشاشات نقش داشتند هیچ تردیدی در آن نیست؛ در این رابطه اطلاعات دقیقی وجود دارد و این اطلاعات در چارچوب های مختلف به نمایندگی های این کشورها و سفرای این کشورها در تهران و در ارتباط با دولت آمریکا از طریق نمایندگی سوئیس داده شد.
کنعانی بیان کرد: اطلاعات متقنی درباره تحریک و دامن زدن به اغتشاشات وجود دارد و از طریق ارتباط های دیپلماتیک و سازمان های اطلاعاتی در اختیار دولت های متبوع آنها قرار گرفته است.
وی با بیان این که بیش از ۵۰ مورد تعرض به اماکن دیپلماتیک ما در جلوی چشم ماموران این کشورها از جمله در انگلیس رخ داد، گفت: کشوری که سفارت ما در آنجا مورد تعرض قرار گرفت و دیپلمات های ایرانی را مجروح و شهید کردند، اما نتیجهای از اقدامات انگلیس به دست نیامده است. کشورها ملزم به حفاظت از اماکن و هیئت های دیپلماتیک هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: کشوری خبرنگاران ما را مورد تحریم قرار می دهد اما در همان کشور یک رسانه که اتاق جنگ است شورش را ترویج می کند، اینها دلایل عدیده از مستنداتی ست که ناظر بر نقش این کشور ها در ایجاد بی ثباتی در ایران است.
کنعانی با بیان این مطلب که آنچه که مربوط به اروپاست دچار نوعی بیعملی در انجام تعهدات مرتبط با برجام شده است، گفت: در دوره خروج آمریکا از برجام به رغم تعهدات، کشورهای اروپایی عضو برجام در عمل نشان دادند دچار نوعی عدم استقلال رای و تصمیم در ارتباط با برجام هستند.
وی تاکید کرد: در مذاکرات دورههای اخیر برای بازگشت آمریکا، اروپا نشان داد در سایه رویکرد آمریکا قرار دارد و ما نمیتوانیم بگوییم که اروپا درباره برجام یک نقش مستقل را دارد. مواضعی که از سوی اروپا انجام میشود قابل سرمایهگذاری نیست. همچنین آمریکاییها در مواضع سیاسی اعلامی نکاتی را مطرح میکنند اما در حوزه عمل همچنان در حال ارسال پیام به ما هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: برای ایران این نکته حائز اهمیت است که مسیر دیپلماتیک بهترین راه برای تامین منافع است و ما به چارچوب دیپلماتیک پایبندیم؛ ما نه خوشبینی و نه بدبینی داریم و همیشه واقعبین بودیم؛ ایران فعال، عمل میکند و چناچه طرف مقابل فعال نباشد ایران رویکرد مستقل خود را مبتنی بر تصمیمات کلان ادامه میدهد.
کنعانی در خصوص شیطنت آمریکا در انتشار پرچم ایران بدون نام مقدس «الله» به واسطه بازی فوتبال میان تیم های ملی دو طرف گفت: ما در حوزه ورزشی هم شاهد رفتارهای غیراخلاقی و غیر قانونی از سوی رژیم آمریکا هستیم. درباره این اقدام غیرقانونی از سوی آمریکا بلافاصله شخص وزیر امور خارجه و وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال هم اقدام کردند و طرف آمریکایی در این زمینه به اشتباه خود اذعان و پرچم صحیح ایران را بارگذاری کرد.
وی گفت: این اقدام آمریکا از منظر فیفا هم غیرقانونی است و شایسته پیگرد هم است؛ فدراسیون فوتبال در چارچوب قوانین این موضوع را پیگیری خواهد کرد، این اقدام آمریکا باید مسئولانه مورد پیگیرد قرار گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص مذاکره با مقامات عراق در چارچوب سفر نخست وزیر عراق به ایران در خصوص موضوع اقلیم کردستان آن کشور، گفت: دو دوره نشست مشورتی عالی مقامات ذیربط در تهران و بغداد برگزار شد و در ارتباط با این موضوع توافقاتی به عمل آمد؛ اقلیم کردستان بخشی از خاک عراق است و دولت عراق مسئول تامین امنیت خطوط مشترک مرزی دو کشور است.
کنعانی افزود: ما مطلع شدیم که این کشور نیروهای خود را در حوزه اقلیم کردستان عراق مستقر میکند؛ امیدواریم این اتفاق صورت گیرد و از آن استقبال میکنیم و آمادهایم به دولت مرکزی عراق کمک کنیم.
وی در خصوص آینده مذاکرات ایران با عربستان نیز، تصریح کرد: کانالهای دیپلماتیک در ارتباط با ایران و عربستان در جریان است و امیدواریم شاهد گامهای جدید باشیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به «سوال خبرنگار آنا» مبنی بر واکنش ایران نسبت به تداوم اقدامات بی ثبات کننده ترکیه در قبال تجاوز به شمال و شرق سوریه و منطقه اقلیم کردستان عراق، بیان کرد: ما ضمن درک نگرانیهای امنیتی ترکیه معتقد هستیم چارچوبهای دوجانبه بهترین چارچوب برای حل و فصل اختلافات و رفع نگرانیهای امنیتی است.
کنعانی در خصوص تبادل پیام های میان ایران و اعضای حاضر در مذاکرات وین، گفت: ما بارها اعلام کردیم پیامهایی بین ایران و شرکای برجام تبادل میشود؛ به طور طبیعی این امر از طریق واسطهها صورت میگیرد، چه از طریق مسئول عالی سیاست خارحی اروپا یا وزرای خارجه کشورهای دوست.
وی ضمن بیان این مطلب که ایران برای حفاظت از منافع ملی از همه ظرفیتهای دیپلماتیک حقوقی خود استفاده میکند و به هر گدنه اقدام غیرسازنده طرفهای مقابل به طور جدی واکنش خواهد داشت، گفت: آنهایی که ایران را آزمودند و پاسخ خود را گرفتند، آزموده را آزمودن خطاست، آنها قاعدتا نباید با روشهای غیرسازنده، ایران را مورد آزمایش قرار دهند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص پرونده اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی بازداشت شده در بلژیک،گفت: تحول جدیدی در این خصوص انجام نشده است.
انتهای پیام/