دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پژوهش در ترازوی سنجش/ ۷؛

معرفی ۴۷ پژوهشگر برتر دانشگاه تهران در هفته پژوهش

معرفی ۴۷ پژوهشگر برتر دانشگاه تهران در هفته پژوهش
معاون پژوهشی دانشگاه تهران از معرفی ۴۷ پژوهشگر برتر این دانشگاه در هفته پژوهش خبر داد.
کد خبر : 818406

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پژوهش خبرگزاری آنا، مهدی فکور معاون پژوهشی دانشگاه تهران در نشست خبری به مناسبت هفته پژوهش با خبرنگاران که هم اکنون (دوشنبه ۱۴ آذر) در دانشگاه تهران در حال برگزاری است، گفت: ۲۱ آذر با حضور پژوهشگران برتر دانشگاه تهران مراسمی در دانشگاه تهران برگزار می شود و حضور فعال دانشگاه در مراسمی که وزارت علوم طراحی کرده و برگزار خواهد کرد را خواهیم داشت. 

فکور تصریح کرد: مقدمات جشنواره پژوهش و فناوری در دانشگاه تهران از زمان گذشته کلید خورده و پژوهشگران و استادان و دانشجویان مختلف ارزیابی شده اند، در این مراسم از ۷ پژوهشگر برجسته از ۷ کمیسیون دانشگاه، ۱۰ پژوهشگر نمونه، ۷ پژوهشگر جوان، ۶ رساله نمونه، ۴ پایان نامه و  ۱کارشناس تقدیر می شود. 

معاون پژوهشی دانشگاه تهران ادامه داد: امسال از ۲ کارفرمای برتر تقدیر می کنیم چرا که موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه در دستور کار دانشگاه تهران قرار گرفته است.

وی گفت: از ۴۷ محقق برتر دانشگاه تهران در روز برگزاری جشنواره پژوهشگر فناوری تقدیر خواهیم داشت. 

فکور گفت: فراخوانی اعلام کرده ایم که اگر طرحی قابلیت تجاری سازی داشته باشد به ما معرفی شود، در نمایشگاه پژوهش که وزارت علوم برگزار می کند دستاوردهای خود را اعلام می کنیم و مطابق با فراخوان ها کارگروه هایی تشکیل شده و مشخصات و ویژگی های آن تعیین شده است و باید طرحی ارائه شود که قبلا انجام نشده باشد و داوران از نظر سطح تکنولوژی و نیاز جامعه آن را بپذیرند. 

وی ادامه داد: مسئولیت پذیری اجتماعی و رویکرد پژوهش باید عمیق و اصیل باشد و در راستای توسعه فناوری و کارآفرینی و دانش بنیان باشد و محصول آن نیز در لبه علم باشد .بحث کارآفرینی و اشتغال در رویکرد دانشگاه تهران مورد توجه قرار گرفته است و تقدیر از کارآفرینان و اشتغال آفرینان در راستای شعار سال است.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران اضافه کرد: دانشگاه تهران وظیفه خود را متناسب با نیاز سنجی‌ها پیش می‌برد و انتظار دانشگاه از صنعت این است که برای مشکلات خود به دانشگاه تهران مراجعه کند. 

** امضای طرح‌های کاربردی در دانشگاه به صورت هفته‌ای

فکور گفت: در تمام زمینه ها برای انجام طرح ها می توانیم ورود کنیم و هفته ای ۵ تا ۶ کاربردی طرح کلان را امضا می کنیم و مابقی را به دانشکده ها واگذار کرده ایم. معاونت پژوهشی مسئول امضا و اجرایی طرح های کلانی است که از صنعت وارد می شوند.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران گفت: آیین نامه حمایت مالی از رساله ها و پایان نامه های دانشجویان دانشگاه تهران را مصوب کرده ایم و میزان آن تا ۱۰ برابر افزایش یافته است. همچنین باید ورود دانشجویان به پارک علم و فناوری دانشگاه تسهیل یابد.

فکور گفت: دانشگاه تهران جامع است و گروه های اجتماعی و انسانی رتبه اول کشور را دارد. رویکرد ما در علوم انسانی جنبه حمایتی دارد. ما باشگاه طلایه داران علم را راه اندازی کرده ایم. سعی بر تقویت ارتباط کمیسیون های علوم اجتماعی و انسانی دانشگاه تهران با جامعه داریم، اما توجه به مسائل جامعه مورد نظر ماست که بتوانیم پیگیری کنیم. 

وی ادامه داد: ۱۷۰ شرکت دانش بنیان داشتیم در حال حاضر این آمار به بیش از ۲۰۰ شرکت رسیده است و توسعه این شرکت ها از سیاست های دانشگاه تهران است. قصد داریم دوره های کارورزی را برای جذب نیرو برگزار کنیم اما مشکل اساسی ما تامین فضاست ولی تقاضای زیادی داریم و عضویت افراد برای فعالیت در شرکت های دانش بنیان صادر می شود تا بتوانند جذب شوند.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره سهم بودجه پژوهش در برنامه هفتم توسعه گفت: در برنامه هفتم توسعه انتظار داریم که اختیاراتی به دانشگاه ها واگذار شود که سرمایه گذاری و استقلال دانشگاه ها در جذب نیروهای متخصص برای فعالیت در شرکت های دانش بنیان را شامل می شود.

وی افزود: سهم بودجه پژوهش در برنامه هفتم توسعه مشخص نشده و همیشه میزان آن مورد گلایه محققان بوده است و درصدهايي که برای پژوهش و فناوری در نظر می گیرند که احتمال دارد محقق نشود و اگر هم شود خیلی دلنشین نیست. برای مثال، بارگزاری طرح هایی که در سامانه ساتع انجام می شود دارای قوانین دست و پاگیر است و قابل جذب نیست و معاون پژوهشی وزارت علوم در حال انجام پیگیری های تسهیل در روند این موضوع است.

فکور در پایان گفت: طبق قوانینی که داریم  ۶۰ درصد بودجه های سامانه ساتع به صورت پرسنلی و دانشجویی است، برای مثل اگر طرحی یک میلیارد تومان باشد استاد باید ۶۰۰ میلیون تومان از آن را صرف پرداخت حقوق کند. بنابراین؛ موضوع تسهیل قراردادها و افزایش سهم بودجه پژوهش همواره مورد تاکید دانشگاه تهران قرار دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب