عصبانیت رژیم صهیونیستی از «نتفلیکس» برای نمایش یک فیلم
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری آنا، رژیم صهیونیستی شبکه نتفلیکس را به خاطر نمایش فیلمی درباره کشتار یک خانواده فلسطینی در جنگ ۱۹۴۸ محکوم کرد.
«فرحه» اولین ساخته فیلمساز اردنی «دارین سلام»، وحشیگریهای صهیونیستها علیه مردم فلسطین در طول دوران نکبت را نشان میدهد.
یکی از فیلمهای ساخته کمپانی نتفلیکس که به ترسیم کشتار یک خانواده فلسطینی به دست نیروهای صهیونیستی در طول جنگ ۱۹۴۸ و دوران تشکیل اسرائیل میپردازد توسط مقامات اسرائیلی محکوم شده است. آنها ادعا کردهاند که این فیلم «یک روایت کذب را به تصویر کشیده است.»
از اولین اکرانش در سال گذشته، فرحه، اولین ساخته سینمایی فیلمساز اردنی، دارین سلّام، در چندین جشنواره سینمایی در سراسر دنیا نمایش داده شده است. این فیلم همچنین نامزد رسمی کشور اردن در رقابت اسکار ۲۰۲۳ است.
** فرحه از چه میگوید؟
این فیلم درباره تجربه یک دختر ۱۴ ساله است که توسط پدرش در طول اتفاقات روز نکبت در یک انباری زندانی میشود. در این روز رژیم صهیونیستی دست به پاکسازی قومی زد و بیش از هفتصدهزار فلسطینی را از خانه و سرزمین شان آواره کرد. وقتی که سربازهای اسرائیلی به روستای آنها میرسند، فرحه از لای شکاف در انباری شاهد کشته شدن تمام اعضای خانواده اش از جمله دو بچه خردسال و یک نوزاد است.
در تریلر و تبلیغات فیلم گفته میشود که این فیلم بر اساس اتفاقات واقعی ساخته شده است.
** خشم جانیان از روشنگری یک فیلم
«آویگدور لیبرمن» وزیر اقتصاد رژیم صهیونیستی در بیانیهای گفته است: «این که نتفلیکس تصمیم گرفته فیلمی که تنها هدفش خلق یک روایت کذب و تحریک احساسات عمومی علیه سربازهای اسرائیلی است را پخش کند، احمقانه است.» لیبرمن همچنین گفته که در مورد توقف سرمایه گذاری دولت روی سینمای السرایا در شهر عربنشین یافا، که این فیلم را نمایش داده است، بازنگری خواهد کرد.
وزیر فرهنگ رژیم صهیونیستی، هیلی تروپر، گفت: فرحه نمایشگر«دروغها و تهمتها» است و نمایش این فیلم در یک سینمای اسرائیلی «شرم آور است.»
«محمود ابوعریشه» مدیر این سینما، در بیانیه مکتوبی گفت: «حامیان سینما سرایا یک بار دیگر ثابت کردند که بیشمارند. ما متعهدیم به دفاع از حق بقا و ابراز خودمان... ما متعهدیم به آزادی هنر.»
نمایش وحشیگریهای نیروهای یهودی در جنگ ۱۹۴۸ در قالب فیلم یا هر قالب دیگر یکی از موضوعات بسیار حساس در رژیک اشغالگر قدس محسوب میشود. پیشتر فیلم مستندی در ابتدای سال جاری پخش شد که درباره نسل کشی فلسطینیها در روستای طنطوره، یک روستای ساحلی ویران شده در شمال فلسطین اشغالی کنونی، بود. این فیلم نیز با واکنشهای منفی در این کشور رو به رو شد.
** داستانی که سالها با کارگردان همراه بود
«دارین سلام» کارگردان فرحه درمصاحبهای گفته که این فیلم را ساخته، چون اگرچه فیلمهای زیادی درباره فلسطینیها ساخته میشوند، اما فیلمهای کمی درباره علت اصلی این جنگ و اشغال تمرکز میکنند. فرحه داستان یکی از دوستان مادر سلام است که آنها در جوانی با هم در سوریه دوست شده بودند.
او گفت: «این داستانها سالها است که با من است و با من مانده است. وقتی کودک بودم، همیشه از مکانهای بسته و تاریک میترسیدم و همیشه به آن دختر و این که آن روز بر او چه گذشت فکر میکردم.»
انتهای پیام/