وقتی لاکچریها بازار موسیقی را تسخیر میکنند
به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری آنا، بیش از چهار ماه از زمانی که کنسرتهای موسیقی در کشور به دلیل ماههای محرم و صفر تعطیل شد، گذشته است. پس از آن به دلیل اغتشاشات در استانهای مختلف هنرمندان اعلام کردند که کنسرتی برگزار نخواهند کرد. سپس عدهای نیز از این آب گل آلود ماهی خود را گرفتند و خود را نماینده همه هنرمندان برای نمایش اعتراضشان نشان دادند، همین هم باعث شد تا عدهای در این میانه گیر بیافتند و علیرغم میلشان مدتی خانه نشین شوند و از ترس تهدیدها و فحاشیها دست به فعالیت در میادین هنری نزنند.
خیلی از رسانهها در این مدت اعلام کردند که دیگر نوبتی هم باشد پس از سینما و تئاتر نوبت به برگزاری کنسرتها و حضور هنرمندان موسیقی در سطح کشور است. چه اینکه همین الان هم خیلی از هنرمندان ما بدون اینکه رسانهای شده باشند تمریناتشان برای آغاز کنسرتها را شروع کردند و به گفته منابع آگاه یکی از این هنرمندان برنامهریزیاش برای تور دور ایران را نیز آغاز کرده است، اما از ترس همین یک عده معاند و یا به عبارتی وابستگان به شبکههای سعودی، چون اینترنشنال هنوز خبری را اعلام عمومی نکردهاند.
** موسیقی هیچگاه متوقف نمیشود
«فضل الله دهقان»، پیشکسوت حوزه موسیقی مازندران و سرپرست گروه موسیقی نیما در گفتوگو با آنا میگوید: درست است که الان خیلی از افراد در اصناف مختلف مثل موسیقی دچار مشکل برای فعالیت شدهاند و برنامههای زندگیشان دچار تغییر شده، اما این وضعیت استثنایی است و بالاخره شرایط به حالت معمول درخواهد آمد. یک نکته مهم هم خود مردم هستند و پاسخ به این سوال که اگر هنرمندان دست به کار کنسرت گذاشتن و فعالیت بیرونی شوند، آیا مردم از اجراهایشان استقبال میکنند یا خیر.
دهقان میگوید که خود برپایی جشنوارههای موسیقی مثل جوان میتواند شور و نشاط را به جامعه بازگرداند و شرایط را تغییر دهد، به شرطی که هنرمند هم دست به کار شود. چرا که هیچگاه موسیقی متوقف نمیشود و همیشه در جریان است، کلاسها همیشه در جریان هستند و حتی آنهایی که این روزها کنسرت نمیروند هم باز در کلاسها و تمرینات خود شان شرکت میکنند و مشغول به کار در منازلشان هستند.
** لاکچریهایی که یک شبه میلیارد میشوند
از سوی دیگر برخی از هنرمندان موسیقی کشورمان نیز معتقد هستند که بخش اعظم مشکلات عرصه موسیقی به فعالیتهای لاکچری یک عده هنرمند باز می گردد که کنسرتهای موسیقی میگذارند، اما شاید ارزشی هم برای هنر قائل نباشند. «منصور دانشور»، موسیقیدان و پژوهشگر موسیقی نیز در این باره به آنا میگوید: درد عظیم هنرمندان شاید از این افرادی باشد که کارهای موسیقی لاکچری میکنند، همینهایی که سیستم موسیقی کشور از آنها حمایت میکنند و هنرمندان واقعی را لگدکوب میکند.
وی ادامه میدهد: من پنجاه سال عمرم را از هفت سالگی در موسیقی کشور گذاشتم، اولین موسسه چند منظوره را در کشور افتتاح کردم و از سال ۷۹ که در بخش موسیقی و هنر اولین استدیو شمال غرب کشور را تأسیس کردم، میبینیم که پس از این همه عرق جبین ریختن یک عده که یک شبه کنسرت گذاشتهاند و اصلا نمیشود نامشان را هنرمند گذاشت، سیستم موسیقی کشور را با خود همراه کرده و به سرعت میلیارد میشوند، کسانی که یک شبه بازار موسیقی را تسخیر میکنند و منِ آهنگساز و مثل منهایی را که ازبدو تأسیس خانه موسیقی عضو این خانه شدیم را خانه نشین میکنند.
دانشور با بیان اینکه ممکن است برای این افراد بازار موسیقی این روزها کساد شود، اما برای هنرمندان واقعی خیر، میافزاید: برای من هنرمند موسیقی که دارای یک آموزشگاه موسیقی با تربیت ۴۰۰، ۵۰۰ شاگرد در منطقه شمال غرب تهران هستم، مسیر کار هیچ تفاوتی نکرده است و مثل یک عده در منزل خود کنج عزلت ننشستهام چرا که مدیر برنامهای ندارم که بخواهد میلیاردی کنسرت برایم ترتیب بدهد؛ برای کسی که موسیقی را برای موسیقی میخواهد، هنر هیچگاه متوقف نمیشود. هنرمند واقعی کارش را ادامه میدهد در همین شرایط هم کنسرت میگذارد و مسترکلاس برگزار میکند. من هیچگاه سیاسی نبوده و نیستم و یک شخصیت فرهنگیام، وطنم و هم وطنهایم را دوست دارم و میگویم که باید بیشتر هوای همدیگر را داشته باشیم و از این زائده فرهنگی دوری کنیم.
همچنین احسان ذبیحی فر، آهنگساز و نوازنده کمانچه نیز در گفتوگو با آنا میگوید که که موسیقی هیچگاه تعطیلی بردار نیست و هنرمندان در هیچ زمانی کار خود را متوقف نمیکنند.
حال در این شرایط انتظار میرود که هنرمندان موسیقی از لاک خود بیرون آمده و فعالیتشان را علی رغم همه سمپاشیهای معاندین برای افزایش نشاط جامعه و مردم آغاز کنند و در هر حوزهای که فعال هستند، بیشترین اثرگذاری را داشته باشند.
انتهای پیام/