دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با توسعه ظرفیت بادی شناور؛

غول‌های نفت و گاز ردپای کربن خود را کاهش می‌دهند

غول‌های نفت و گاز ردپای کربن خود را کاهش می‌دهند
شرکت‌های نفت و گاز با افتتاح پروژه‌های انرژی پاک و بادی شناور به حمایت از اهداف کربن‌زدایی می‌پردازند.
کد خبر : 817358

گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا: به‌تازگی نشریه اینترنتی اویل پرایس، مقاله‌ای به قلم فلیسیتی برادستاک، پژوهشگر انرژی با عنوان «پروژه‌های عظیم باد در سراسر جهان آنلاین می‌شوند» منتشر کرده است.

نویسنده در ابتدای این مقاله می‌آورد: «چندین شرکت در حال ارزیابی این هستند که چگونه می‌توانند به فشار دولت و جامعه بین‌المللی برای کاهش انتشار کربن پاسخ دهند و درعین‌حال دسترسی جهان به نفت و گاز را تضمین کنند.»

وی می‌افزاید: «دولت‌ها و شرکت‌های انرژی با افزایش فشار برای دور شدن از سوخت‌های فسیلی، مبالغ بیشتری را در پروژه‌های انرژی تجدید پذیر سرمایه‌گذاری می‌کنند.» البته برآورد‌ها را حاکی از آن می‌داند که اروپا ممکن است تا سال ۲۰۳۰ تا ۱۰ گیگاوات ظرفیت بادی شناور نصب کند.

نویسنده در ادامه به غول نفت و گاز نروژی ایکوآینور (Equinor) اشاره می‌کند و می‌نویسد: «به‌تازگی این شرکت، بزرگ‌ترین مزرعه بادی شناور جهان را تولید کرد.» همچنین از دو پروژه بادی شناور دیگر برای بریتانیا و فرانسه نیز که در حال ساخت هستند نام می‌برد.

وی عنوان می‌کند: «انتظار می‌رود با ساخت آن تولید انرژی بادی اروپا تا سال ۲۰۳۰ به میزان قابل‌توجهی افزایش پیدا کند.» به باور این محقق پروژه‌های بادی شناور فوق، امیدی را برای شرکت‌های انرژی‌های تجدید پذیر که به دنبال گسترش فعالیت‌های خود هستند همچنین شرکت‌های سوخت‌های فسیلی باهدف کربن‌زدایی از طریق گنجاندن فناوری انرژی پاک در عملیات نفت و گاز خود، ایجاد می‌کند.  

چند وقتی است که با توجه به اینکه دولت‌ها و شرکت‌های انرژی با افزایش فشار برای دور شدن از سوخت‌های فسیلی، مبالغ بیشتری را در پروژه‌های انرژی‌های تجدید پذیر سرمایه‌گذاری می‌کنند، شاهد ظهور عملیات گسترده‌تر در حوزه انرژی سبز هستیم.

نویسنده مجدداً با نام بردن از پروژه بادی شرکت Equinor آن را یکی از این پیشرفت‌ها می‌نامد که از آن به‌عنوان بزرگ‌ترین مزرعه بادی شناور در جهان نامبرده می‌شود و در ادامه می‌افزاید: «انتظار می‌رود توربین‌های بیشتری در مزرعه تولید انرژی را قبل از پایان سال نصب کنند.»

نیروگاه فوق با ظرفیت سیستم ۸۸ مگاوات در دریای شمال واقع‌شده است که برای تأمین انرژی عملیات نفت و گاز این شرکت در آن منطقه مورداستفاده قرار خواهد گرفت و نیرو به میدان نفت و گاز گل فکس (Gull faks) ارسال می‌کند.

بیشتربخوانید:

جیر تانگس ویک، معاون اجرایی Equinor برای پروژه‌ها، حفاری و تدارکات اخیرا اظهار کرد: «این‌یک پروژه منحصربه‌فرد، اولین نیروگاه بادی در جهان است که تأسیسات تولید نفت و گاز را تأمین می‌کند.» نویسنده مقاله در ادامه عنوان می‌کند: «افتتاح این تأسیسات برای شرکت‌های نفت و گاز خوش‌بینانه است که به‌جای ترک کامل سوخت‌های فسیلی، به دنبال راه‌هایی برای کربن‌زدایی فعالیت‌های خود هستند.»

همانطور که پیش از این اشاره شد، تقاضای جهانی برای نفت و گاز همچنان در حال افزایش است، برادستاک می‌نویسد: «چندین شرکت در حال ارزیابی این هستند که چگونه می‌توانند به فشار دولت و جامعه بین‌المللی برای کاهش انتشار کربن پاسخ دهند و درعین‌حال دسترسی جهان به نفت و گاز را تضمین کنند. علاوه بر پروژه‌های کربن ممکن است این روش یکی از راه‌های شرکت‌های انرژی برای کاهش ردپای کربن خود باشد.»

وی در ادامه می‌افزاید: «همچنین به شرکت‌های انرژی‌های تجدید پذیر که قصد توسعه پروژه‌های بادی در مقیاس بزرگ رادارند، امیدواری می‌دهد و ظرفیت باد شناور بسیار بیشتری برای اروپا در سال‌های آینده برنامه‌ریزی می‌کند.»

بانک سرمایه‌گذاری اروپا نیز امسال اعلام کرد که تأمین مالی سه نیروگاه بادی شناور در سواحل مدیترانه فرانسه را انجام می‌دهد. هر پروژه حول یک فناوری نوآورانه متفاوت متمرکز خواهد شد و تمام توربین‌ها از طریق کابل‌های زیرآب به بستر دریا متصل می‌شوند. این به توربین‌ها اجازه می‌دهد تا در آب‌های عمیق‌تر برای شرایط باد بهینه قرار بگیرند.

نویسنده در ادامه با اشاره به اینکه برآورد‌های اوایل سال جاری نشان داد که اروپا ممکن است تا سال ۲۰۳۰ تا ۱۰ گیگاوات ظرفیت بادی شناور نصب کند، می‌نویسد: «بااین‌حال، بسیاری از موارد به این بستگی دارد که دولت‌ها چارچوب‌های سیاستی مناسبی را برای حمایت از توسعه مزارع شناور در کنار نهاد‌های نظارتی که نظارت خواهند کرد، ایجاد کنند.»

وی در پایان خاطرنشان می‌کند: «این نوع پروژه‌ها افتتاح اولین پروژه‌های بادی شناور در مقیاس بزرگ احتمالاً هم شرکت‌های انرژی‌های تجدید پذیر و هم شرکت‌های نفت و گاز را تشویق می‌کند تا در توسعه ظرفیت بادی شناور بیشتر برای حمایت از اهداف کربن‌زدایی و تغییر مسیر از سوخت‌های فسیلی به جایگزین‌های سبز سرمایه‌گذاری کنند.»

انتهای پیام/۴۱۶۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب