مصرف زاناکس نقشی در بروز اوتیسم ندارد
به گزارش خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری آنا، نتایج به دست آمده از تازهترین تحقیقات نشان داد، مصرف داروی زاناکس در دوران بارداری خطر ابتلا به اوتیسم را در نوزادان افزایش نمیدهد.
این دارو برای تسکین اضطراب، اختلالات خواب و اختلال هراس تجویز میشود.همچنین آلپرازولام یکی از قویترین بنزودیازپینهای موجود در بازار است؛ قرص زاناکس با ایجاد فعل و افعالات شیمیایی در مغز انسان سعی در متوازن کردن اتفاقاتی میکند که در نهایت به بروز اضطراب در فرد شده است.
توصیه به عدم استفاده از داروهای ضد اضطراب در بارداری به دلیل احتمال ارتباط آن با اختلالات رشد در نوزادان است. تجویز داروهای ضد اضطراب در بارداری و میزان بروز اوتیسم کودکان در سالهای اخیر افزایش یافته است و مطالعات قبلی نشان میدهد که این دو ممکن است با هم مرتبط باشند.
محققان تایوانی سوابق پزشکی نزدیک به ۱.۵ میلیون مادر و فرزندانشان را که تا 14 سال سن داشتند و بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷ در تایوان به دنیا آمده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. پس از تنظیم سایر عوامل خطر، مانند سابقه ژنتیکی و اختلالات رشد عصبی، «هیچ مدرکی» وجود نداشت که نشان دهد داروهای اضطراب با خطر بالاتر اوتیسم در کودکان مرتبط است.
وینسنت چن، اپیدمیولوژیست و سرپرست این تیم تحقیقاتی گفت: «نتایج ما فرضیات کنونی را در مورد ارتباط بالقوه اختلالات رشد عصبی با مصرف بنزودیازپین مادر قبل یا در طول بارداری به چالش میکشد».
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) میگوید زنان باید از خطرات مصرف بنزودیازپینها آگاه باشند. اما ارتباط آنها با اوتیسم هرگز به طور کامل ثابت نشد.
اختلال طیف اوتیسم (ASD) یک اختلال عصبی و تکاملی است که بر نحوه تعامل فرد با دیگران، برقراری ارتباط، یادگیری و رفتار او تأثیر میگذارد.
این بیماری در اوایل دوران کودکی شروع می شود، اگرچه برخی از موارد ممکن است تا زمانی که کودکان در سنین نوجوانی یا اوایل بزرگسالی نباشند، تشخیص داده نشود.
براساس آمارها، حدود ۵ میلیون نفر در ایالات متحده به این عارضه مبتلا هستند.
انتهای پیام/