دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 آذر 1401 - 11:32
وال استریت ژورنال:

جنگ اوکراین روند تسلیح تایوان را به چالش می‌کشد

جنگ اوکراین روند تسلیح تایوان را به چالش می‌کشد
گزارش‌ها حاکی از نگرانی مقامات آمریکا بابت به تعویق افتادن تحویل سفارشات تسلیحاتی تایوان به واسطه تمرکز بیش از اندازه بر تأمین نیاز‌های اوکراین است.
کد خبر : 817153

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «وال استریت ژورنال» در گزارشی نوشت: مقامات آمریکایی از اینکه مبادا تمرکز روی تجهیز اوکراین، تعهد آن‌ها مبنی بر تأمین تسلیحاتی تایوان را تحت الشعاع قرار دهد، نگران هستند.

در دسامبر ۲۰۲۱، ارزش سفارشات معوقه تایوان به بیش از ۱۴ میلیارد دلار می‌رسید، اما با گذشت نزدیک به یک سال از این تاریخ، این رقم به ۱۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار افزایش یافته است.

به گفته منابع آگاه، ۲۰۸ فروند موشک ضدتانک «جاولین» که سفارش آن‌ها به دسامبر ۲۰۱۵ باز می‌گردد و ۲۱۵ فروند موشک سطح به هوای «استینگر» که همان سال به آمریکا سفارش داده شد، هنوز به تایوان نرسیده است.

حتی پیش از آغاز جنگ اوکراین، به دلیل شیوع ویروس کرونا و اخلال در زنجیره عرضه کالا، تحویل سفارشات تسلیحاتی تایوان به تعویق افتاده بود.

البته، وزارتخانه‌های دفاع و خارجه آمریکا اظهارنظری درباره تعویق ارسال محموله‌های تسلیحاتی به تایوان ارائه نکرده اند.

اگرچه طبق اصل چین واحد، آمریکا حق برقراری روابط دیپلماتیک مستقل با تایوان را ندارد، اما طبق برخی الزامات تعریف شده از سوی کنگره، با ادعای حراست از خودمختاری این جزیره، فروش تسلیحات به تایپه را مجاز می‌داند.

تأمین تسلیحاتی تایپه بخشی از راهبرد آمریکا برای افزایش هزینه‌های پکن در رعایت خط قرمزی است که در محدوده آن، بازگشت تایوان به سرزمین اصلی چین یک ضرورت تلقی می‌شود.

در ماه میلادی می، «جان کربی» که در آن زمان سخنگوی پنتاگون بود، مدعی شد که تسلیح کی یف ربطی به تعویق تحویل سفارش‌های تایپه ندارد چراکه شیوه تأمین ادوات نظامی برای اوکراین و تایوان متفاوت است.

اما کارشناسان می‌گویند که حتی اگر جنگ اوکراین دلیل اصلی نباشد، یکی از فاکتور‌های مهم در تعویق روند تحویل تسلیحات سفارشی تایوان است.

روز گذشته، «نیویورک تایمز» در گزارشی هشدار داد که دو سوم از کشور‌های پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، ظرفیت تأمین تسلیحات اوکراین را از دست داده اند.

از زمان آغاز جنگ در فوریه ۲۰۲۲، کشور‌های عضو ناتو در مجموع تسلیحاتی به ارزش ۴۰ میلیارد دلار به اوکراین ارسال کرده اند که این رقم با بودجه نظامی فرانسه برابری می‌کند.

همزمان، وبگاه «پولیتیکو» در گزارشی نوشت: تعدادی از مقامات رسمی اروپا نسبت به رویکرد «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا خشمگین هستند و دولت واشنگتن را به منفعت بردن از جنگ اوکراین متهم می‌کنند.

این رسانه به نقل از برخی منابع اروپایی،نوشت: واقعیت این است که اگر با دقت نگاه کنید، می‌بینید کشوری که بیشترین سود را از این جنگ می‌برد، ایالات متحده آمریکاست، زیرا آن‌ها از زمان آغاز جنگ اوکراین، نفت بیشتر با قیمت‌های بالاتر و تسلیحات و مهمات بیشتری می‌فروشند.

گفته می‌شود که کشور‌های اروپایی در تأمین سلاح و مهمات به اوکراین کمک کردند و اکنون برای پر کردن زرادخانه‌های خود باید قطعات و تسلیحات نظامی مورد نیاز را بسیار گرانتر از قبل از آمریکا خریداری کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب