پیشنهاد وزیر آموزش و پرورش به فیلمسازان دانشآموز
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری آنا، پنجاه و دومین جشنواره بین المللی فیلمهای علمی، آموزشی و تربیتی رشد پیش از ظهر امروز با برگزاری آیین افتتاحیه در مدرسه تاریخی دارالفنون آغاز شد.
** یزدانی: اکران فیلمهای جشنواره رشد از فردا در سینما فلسطین؛ صبح و عصر
در ابتدا صادق یزدانی دبیر این دوره از جشنواره بینالمللی فیلم رشد ضمن خوش آمدگویی به حضار عنوان کرد: سالهای گذشته در سه قالب فیلم دریافت میکردیم، داستانی، مستند و پویانمایی، امسال دو بخش فیلمهای وبسری که در فضای مجازی منتشر میشوند و بخش دوم فیلمنامه را داریم که انتخاب بخش دوم به خاطر اهمیت موضوع فیلمنامه در تولیدات سینمایی است.
دبیر این دوره از جشنواره خاطر نشان کرد: تا نوزدهم آبان که پایان موعد ارسال آثار بود، ۲ هزار و ۴۷۳ اثر خارجی و ۹۵۰ اثر داخلی و ۵۳ فیلمنامه به دبیرخانه جشنواره رسید.از بین این آثار دریافتی، ۱۰۴ اثر بین الملل، شش فیلمنامه هم برای داوری نهایی انتخاب شدند. در بین آثار دانش آموزی و دانشجو معلمان نیز حدود سی اثر انتخاب شده تا مورد داوری نهایی قرار بگیرند.
وی افزود: اکران فیلمها از فردا در سینما فلسطین در دو بخش صبح و عصر برگزار میشود. در نوبت صبح از ساعت ۹، اکرانها ویژه دانش آموزان مدارس ابتدایی است که در کنار تماشای فیلم با تلاش آموزش و پرورش استان تهران فضای شاد تفریحی و فرهنگی هم در نظر گرفته شده است. از سه بعد از ظهر هم اکران فیلمها برای دانش آموزان دوره خواهد بود، که قالبهای مختلف فیلمها از مستند و پویانمایی و داستانی را میبینند.
به گفته یزدانی، امسال کارگاههای آموزشی خواهیم داشت، که آموزش فیلمنامه نویسی برای فیلمهای آموزشی و روش نقد فیلم در فیلمهای آموزشی برای دانش آموزان دوره متوسطه از آن جمله است.(این کارگاهها و نشستها هر روز عصر در محل سینما فلسطین برپا میشود) و روز یکشنبه سیزدهم آذر هم مراسم اختتامیه برگزار خواهد شد.
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم رشد با اشاره به بخشهای ویژه جشنواره، با ارائه توضیح درباره جوایز ویژه جشنواره، بیان کرد: نشان ویژه مدرسه مبدا آموزش و تربیت است زیرا محوریت جشنواره امسال مدرسه است. عرصهای که فضای رشد کودکان است و سعی کردیم محتوای اصلی فیلمها با این رویکرد باشد. همچنین نشان ویژه معلم با تاکید بر جایگاه معلم و نشان ایثار و از خودگذشتگی (شهید علی لندی) نیز اهدا خواهد شد.
پس از پخش کلیپی از شهید دانشآموز آرشام سرایداران که در واقعه تروریستی حمله به حرم شاهچراغ به شهادت رسیده بود، ارتباط تصویری با مدرسه محل تحصیل این شهید در شیراز برقر و یکی از همکلاسی های او متنی را به یاد آرشام قرائت کرد.
** تلاش جشنواره فیلم رشد برای ترکیب «هنر» و «تربیت»
در ادامه حجتالاسلام علی لطیفی معاون پژوهش و برنامه ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به این که جشنواره فیلم رشد فرصتی برای دور هم جمع شدن دو گروه اثرگذار جامعه یعنی فرهنگیان و هنرمندان است افزود: ترکیب دو مقوله «هنر» و «تربیت» معنای اثرات مثبت متقابلی برای هر دوی این عرصهها دارد. یعنی هم به هنر معنای دیگری می دهد و هم «تربیت» را اثرگذار میکند.
وی گفت: سرشت آموزش و پروش و هنر مشترک است. معلم در عمیقترین لایههای فعالیت خود یک هنرمند است و هنرمند هم در خلق هر اثر هنری، بر مخاطب خود تأثیر می گذارد. ما باید در حوزه فیلمهای آموزشی و تربیتی این تعامل را تقویت کنیم. در جشنواره فیلم رشد مجموعهها و جریان های مختلف برای برقراری این پیوند مهم بسیج می شوند.
معاون پژوهش و برنامهریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: ما برای تولید آثار فاخر سینمایی و مستند به ایدهپردازی نیاز داریم تا اثرگذاری پیام را بیشتر کنیم. بسیاری از مطالبات تربیتی که امروز از مجموعه آموزش و پرورش توقع می رود صرفاً از کتابهای درسی برنمی آید بلکه منابع موادی را نیاز داریم که برای دانشآموزان کشش بیشتری داشته باشند. فیلم از همین دسته منابع است که باید آن را جدی بگیریم.
لطیفی عنوان کرد: در سال جاری علاوه بر جشنواره رشد اقداماتی را در سینما فلسطین شروع کردهایم که بتوانیم به بدنه هنرمندان و آموزش و پرورش تلنگری بزنیم. برای تأثیرگذاری در جامعه باید به نقش معلمان توجه ویزه ای داشته باشیم. گاهی میبینیم در فرهنگهای دیگر فیلمهای برجستهای درباره اثرگذاری نفش معلم ساخته می شود که متاسفانه حجم فیلمهای تولدی در کشور ما در این زمینه معمولا خیلی کم است.
** پیشنهاد وزیر آموزش و پرورش به دانشآموزان فیلمساز
وزیر آموزش و پرورش نیز با گرامیداشت هفته بسیج، تبریک میلاد حضرت زینب(س) و یاد و خاطره شهدای انقلاب به ویژه دانشآموزان، معلمان و هنرمندان شهید اظهار داشت: یکی از ویژگیهای بسیج احیای هنر بود که این مکتب را شهید آوینی بنیانگذاری کرد و در این مسیر آثار فاخری تولید شد.
وی با اشاره به افتتاح پنجاه و دومین جشنواره فیلم رشد که از مدرسه شهید آرشام سرایداران انجام شد افزود: شهید سرایداران نیز با توجه سن و سالش یک هنرمند است و حاصل همین نظام تعلیم و تربیت به شمار میآید.من به خانه او سر زدم و دیدم که داستانهایی را نوشته و بازنویس کرده که قرار است به همان شکلی که نوشته به چاپ هم برسد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: عرصه هنر و فیلمسازی آنقدر مهم است که به عنوان هنر هفتم نامگذاری شده و در نظام تعلیم و تربیت برای تنوعبخشی به محیطهای یادگیری بهترین وسیله برای انتقال مفاهیم است. در دنیا هم میبینیم که سینما یا ابزار سلطه است مثل هالیوود و یا مانند آن چه در بالیوود می گذرد وسیلهای برای هویتآفرینی است.
نوری با بیان اینکه فیلم و آثار هنری میتواند نقش بسزایی در رشد و اعتلای فرهنگ جامعه داشته باشد، تصریح کرد: جشنواره فیلم رشد به عنوان یکی از باسابقهترین، خوشنامترین و محبوبترین جشنوارههای بینالمللی محسوب میشود؛ همچنین در سند تحول بنیادین خاطرنشان شده است که باید بهره مناسب را از فناوریهای نوین به ویژه موضوعات رسانهای داشته باشیم.
وی تاکید کرد: این نکته که جشنواره فیلم رشد در سایر استانها نیز به طور همزمان در حال برگزاری است اتفاق خوب و مناسبی محسوب میشود.
وزیر آموزش و پرورش با ارائه پیشنهاداتی برای این جشنواره اظهار کرد: برای تهیه فیلمها باید سوژهیابی را بدانیم؛ بنابراین لازم است دانش آموزان فیلمساز ما باید به این موضوع مسلط شوند و به پیدا کردن سوژهها حساس باشند تا بتوانیم آثار فاخر و مناسبی را تولید و حتی این آثار را در شبکه شاد بارگذاری کنیم. از سوی دیگر، شیوههای درست سناریونویسی توجه به پایان مناسب در فیلمنامهها نیز باید موردتوجه قرار بگیرد.
لازم به یادآوری است، آثار منتخب پنجاه و دومین جشنواره بینالمللی فیلم رشد از هشتم تا سیزدهم آبان در سینما فلسطین اکران خواهد شد.
انتهای پیام/