هدف همکاری علمی، تحقیقاتی و آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان پزشکی قانونی کشور منافع برای مردم است
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی در مراسم امضای تفاهم نامه با سازمان پزشکی قانونی کشور با تبریک 5 آذر روز بسیج، گفت: اگر غرب یک دهه است که به شبکه روآورده است و می خواهد جنگ بین تمدن ها راه انداخته و فرهنگ را تحت تأثیر قرار دهد، امام راحل بیش از 40 سال پیش شجره طیبه و شبکه عظیمی به نام بسیج را خلق کردند که امروز نه تنها در ایران اسلامی بلکه در صحنه مقاومت بسیار تأثیرگذار و مؤثر است. در اتفاقات اخیر دیدیم که غرب چگونه دعوای سبک زندگی و منازعه تمدنی ایجاد کرد و تلاش دارد تا ساختار خود را از طریق شبکه پیگیری کند، اما شبکه بسیج به نیکی توانست مقابل آن ایستادگی کند که این موضوع نشان از عظمت اندیشه امام راحل و این شجره طیبه است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه اکنون در دنیایی قرار داریم که شبه علم به جنگ علم آمده است، افزود: جریان غرب می خواهد افکار عمومی را با سطحی نگری و اطلاعات ناقص در خدمت خود بگیرد و به تعبیر مقام معظم رهبری می خواهند مغزها را در اختیار بگیرند که نتیجه آن تصرف کشورها باشد. در پایان جنگ جهانی دوم اتفاق قابل تأملی که رخ داد این بود که نشست اعلام پایان جنگ را در تهران برگزار کردند و روزولت، استالین و چرچیل به این نتیجه رسیدند که ایران یک کشور چند هزار ساله تمدنی است و هر که بخواهد پیروزی خود را اعلام کند، باید در این منطقه حضور داشته باشد. واقعیت این است آمریکا از آنچه در سال 1946 خوف داشت و به تهران آمد، اکنون از همان جا ضربه خورده و در این 70 روز عصبانیت خود را بروز داده است.
وی ادامه داد: با توجه به حوادث اخیر و اتفاقات پیش آمده مرجعیت نهادهای علمی بسیار مهم است و سازمان پزشکی قانونی کشور یکی از نهادهایی است که مردم در مسائل مختلف به آن رجوع می کنند و مراجعه بیش از 2 میلیون و 500 هزار نفر به این سازمان حاکی از این است که مردم مرجعیت سازمان پزشکی قانونی کشور را پذیرفته اند، بنابراین پاسخ های این سازمان هر چه قوی تر و عالمانه تر باشد، بهتر می تواند علم را از شبه علم، منطق را از بی منطقی و خبر صحیح را از خبرسازی دروغ تفکیک کند که بحمدالله سازمان پزشکی قانونی تاکنون در این امر موفق بوده و امیدواریم در این مسیر استوار بماند.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اهمیت جهت گیری فناوری از نگاه قرآن خاطرنشان کرد: خداوند به حضرت داوود می فرماید که به او فناوری فلزکاری و زره بافی را آموخت، اما جهت این فناوری منافع للناس است. با اشاره به این آیات شریفه سوره سبا جهت فناوری باید برای مردم باشد نه شرکت و قشر خاص و اینکه ما به سمت فعالیت های فناورانه می رویم، برای منافع للناس است.
وی با بیان اینکه حکمرانی دینی، علم بنیان و حکمت بنیان است، اظهار کرد: تفاوت حکمرانی دینی با حکمرانی غرب در این است که غرب فقط مردم را می بیند، اما حکمرانی دینی براساس منافع مردم و رابطه با خدا تنظیم می شود. بنابراین در اسلام حکمت و علم چگونگی به کارگیری فناوری را تعیین می کند، به عنوان نمونه سلاح هسته ای منافع للناس است، اما به خاطر حکمت حرام است. یکی از افتخارات فقه شیعه این است که با صلبیت برخورد نمی کند و دوگانه حکمی علمی و «اثم کبیر» و «منافع للناس» در عالمان شیعه وجود دارد و براساس این چارچوب فکری است که مقوله مانند پیوند اعضا و استفاده از استخوان و قلب جسد در فقه شیعه راه حل پیدا می کند تا منافع للناس رعایت شود.
دکتر طهرانچی هدف همکاری علمی، تحقیقاتی و آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان پزشکی قانونی کشور را منافع برای مردم عنوان کرد و افزود: جهت گیری این دو سازمان که به دنبال منافع مردم است، بسیار مبارک است. دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یک دانشگاه گسترده شهرپایه که دارای مرجعیت علمی در شهرهاست و سازمان پزشکی قانونی کشور که در نقاط مختلف کشور حضور داشته و در حوزه خود نیز دارای مرجعیت علمی است، می تواند همکاری های مثمرثمری با یکدیگر داشته باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: این دانشگاه با دارا بودن یک میلیون و 200 هزار دانشجو، 22 هزار عضو هیأت علمی و 32 هزار مدرس به صورت یکپارچه در حوزه های مختلف علمی فعالیت دارد که می توانیم در موضوع پزشکی قانونی یک دانشکده موضوعی مشترک با سازمان پزشکی قانونی داشته باشیم که در این دانشکده رشته های علوم پزشکی، حقوق، جامعه شناسی و ... به موضوعات و مسائل حوزه پزشکی قانونی بپردازد.
وی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی وظیفه خود می داند به عنوان بخشی از حاکمیت که در برگیرنده 40 درصد آموزش عالی کشور است، برای توسعه روابط با سازمان پزشکی قانونی کشور که سازمانی علمی و متعهد است، قدم بردارد و در این زمینه آمادگی کامل برای همکاری دو سازمان وجود دارد.
دکتر طهرانچی در پایان به پروژه مشترک مهندسی بافت بین دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان پزشکی قانونی کشور اشاره کرد و گفت: امیدواریم با کار توأمان این دو مجموعه بتوانیم اثرگذاری مناسبی در مرجعیت علمی و فناورانه کشور خلق کنیم.
در مراسم امضای این تفاهم نامه دکتر مجید مشکینی معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر سعید صابونی رئیس مرکز عمرانی، املاک و مستغلات، دکتر سید محمدجواد صدری مهر رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر عسگری غلامزاده مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از معاونان، مشاوران و مدیران سازمان پزشکی قانونی کشور حضور داشتند.
انتهای پیام/