دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 آذر 1401 - 04:43
گزارش آنا |

حال دانشگاه ۳۵ ساله نخستین شهر نفتی کشور چگونه است؟

حال دانشگاه ۳۵ ساله نخستین شهر نفتی کشور چگونه است؟
بزرگ‌ترین مرکز آموزش عالی در مسجدسلیمان به عنوان نخستین شهر نفتی کشور در چرخش خود به سمت رشد کیفی، اکنون در اندیشه ارتقای آموزش و جذب رشته‌های مورد نیاز ازجمله نفت است.
کد خبر : 817008

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ بنا به درخواست‌های متعدد مسئولان شهرستان مسجدسلیمان و استقبال مردم در راستای راه‌اندازی دانشگاه و پیگیری‌های متعدد، پس از تصویب سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد دانشگاهی مسجدسلیمان ۹ آذر ۱۳۶۶ در ساختمانی با فضا و امکانات بسیار محدود متعلق به آموزش و پرورش شهرستان مسجدسلیمان واقع در منطقه کلگه با ۵ رشته پرستاری، زبان، حسابداری، آموزش ابتدایی و علوم تجربی فعالیت خود را آغاز کرد.

پس از چند سال فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مسجدسلیمان در ساختمان استیجاری آموزش و پرورش با توجه به افزایش تعداد دانشجویان و نیاز به فضای آموزشی بزرگ‌تر، مسئولان وقت به‌ناچار، سال ۷۲ مجبور به جابه‌جایی این واحد دانشگاهی به ساختمانی استیجاری چهار طبقه متعلق به هوانیروز شهرستان مسجدسلیمان شدند که باز هم امکلنات مناسبی در این مجموعه وجود نداشت؛ بنابراین از آنجاکه هر سال گسترش رشته‌های تحصیلی در دستور قرار گرفت و افزایش دانشجویان هم پیش‌بینی شده بود از همان سال با خرید قطعه زمینی به مساحت ۲۳۰۰۰۰ متر مربع در منطقه فعلی، عملیات ساختمان مرکزی این واحد دانشگاهی آغاز و سال ۷۳ مورد بهربرداری قرار گرفت.

آموزش¬های مهارت محور و اشتغال آفرین

به مرور با بالارفتن استقبال عمومی مردم از دانشگاه آزاد اسلامی، ساخت و ساز ساختمان‌ها و دانشکده‌های مختلف واحد مسجدسلیمان آغاز شد و اکنون امور این دانشگاه در زیربنایی حدود بیش از ۴۲۰۰۰ متر مربع انجام می‌شود.

** فارغ‌التحصیلی ۲۹۰۰۰ دانشجو از واحد مسجدسلیمان

برخی از قسمت‌های مهم فضای آموزشی و غیرآموزشی واحد دانشگاهی مسجدسلیمان که به زیباترین ساختمان‌های اداری و آموزشی شهرستان تبدیل شده است می‌توان سه دانشکده آموزشی، ۶۵۸۲ متر مربع فضای ورزشی (مجتمع ورزشی با سه سالن مجزا و مجهز، زمین چمن)، خوابگاه دانشجویی با ظرفیت پذیرش ۶۲۰ نفر دانشجو دختر، سلف سرویس دانشجویی با سه سالن، مجتمع رفاهی دانشجو، هتل سه ستاره فرهیختگان در سه طبقه دارای ۴۲ اتاق دوتخته و ۱۱ اتاق سه تخته به امکانات کامل و مجهز اقامتی، حسینیه حضرت علی ابن ابیطالب علیه السلام، ۲۵۰۰ مترمربع فضای آزمایشگاهی و کارگاهی و تحقیقاتی که بعضی در منطقه به نظیر هستند، دو کتابخانه مجزا با حدود ۷۰۰۰۰ عنوان کتاب، یک سالن اجتماعات و دو سالن کنفرانس، ساختمان اداری و آموزشی،۸۰۰۰۰ متر مربع فضای سبز و … را ذکر کرد.

اکنون ۱۳۱ کارمند، ۷۵ عضو هیئت علمی، ۱۲۷ استاد حق التدریس، ۳۹۰۹ دانشجو در ۶۴ رشته تحصیلی مقاطع کاردانی، کارشناسی کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل هستند و از بدو راه‌اندازی واحد مسجدسلیمان حدود ۲۹۰۰۰ دانشجو فارغ‌التحصیل شده‌اند.

آموزش¬های مهارت محور و اشتغال آفرین

یکی از مشکلات اساسی و کنونی دانشگاه آزاد اسلامی در اکثر واحد‌های دانشگاهی کاهش آمار دانشجویان است که به دلیل وابسته بودن بخش عمده بودجه به شهریه دانشجویی، این امر باعث مشکلات متعدد شده است؛ بنابراین در کنار برنامه ریزی برای حرکت به سمت فعالیت‌های درآمدزای غیرشهریه برای بالابردن جذب دانشجو در نظر داریم در کنار افزایش رشته‌های تحصیلی، دانشکده‌های تحصیلات تکمیلی و پزشکی را توسعه دهیم.

امروزه سیستم آموزش محور صرف، دیگر جوابگوی نیاز جامعه نیست؛ بنابراین نخستین برنامه راهبردی که در دستور کار واحد دانشگاهی مسجدسلیمان قرار گرفته «چرخش از آموزش محض به آموزش‌های مهارت محور و اشتغال‌آفرین» است که برای همین منظور در کنار اقدام فوری که برای راه‌اندازی مدارس عالی مهارت مد نظر بوده تشکیل و راه‌اندازی دانشکده مهارت و کارآفرینی در دستور کار قرار گرفته است.

** مهم‌ترین برنامه‌های راهبردی

با توجه به سند تحول و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی و برنامه پنج ساله راهبری عملیاتی در واحد دانشگاهی مسجدسلیمان هم جلسات متعدد برگزار شد که حاصل این جلسات درنظرگرفتن چند برنامه راهبردی بود که علاوه بر «چرخش از آموزش محض به آموزش‌های مهارت محور و اشتغال‌آفرین»، چهار برنامه راهبردی دیگر برای واحد دانشگاهی مسجدسلیمان مد نظر است که عبارتند از:

*چرخش تحول‌محور در زمینه پژوهش و تغییر پژوهش‌های کاغذی به سمت حل مسایل بومی منطقه‌ای که در این رابطه، سیاست‌های تغییر رویکرد پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی به سمت حل مسئله و در حقیقت مسئله‌محور بودن ابلاغ شده است.

آموزش¬های مهارت محور و اشتغال آفرین

*چرخش از ناکارآمدی فرهنگی به سمت اثرگذاری اجتماعی و فرهنگی که برای این منظور سعی کرده‌ایم با تشکیل کمیته‌های دانشگاه و خانواده و کانون‌های مشاوره دانشجویی و... به عنوان راهبرد‌های علمی ارتقای کیفیت تأثیرگذاری اجتماعی و فرهنگی، هدف مد نظر محقق شود.

*چرخش از درآمد‌های شهریه‌ای به سمت درآمد غیرشهریه‌ای که با تکیه بر منابع موجود از جمله هتل فرهیختگان، کارگاه‌های مهارت‌افزایی، امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی، امکانات ورزشی و... واحد دانشگاهی مسجدسلیمان در راستای ایجاد بستر پایدار اقتصادی در حال حرکت و رشد است.

*چرخش از رشد کمی به سمت رشد کیفی که با درنظر گرفتن آمایش سرزمینی و بررسی وضعیت منطقه و صنایع موجود، ارتقای دوره‌های آموزشی و جذب رشته‌های مورد نیاز مانند نفت و... می‌تواند در رشد کیفی دانشگاه مؤثر باشد و به همین منظور فعالیت‌هایی انجام شده است.

آموزش¬های مهارت محور و اشتغال آفرین

واحد دانشگاهی مسجدسلیمان در کنار تولید علم و اهمیت به چاپ مقالات و اجرای طرح‌های پژوهشی، اکنون به دنبال تبدیل به دانشگاه نسل سوم و قرارگرفتن در زمره دانشگاه‌های دانش‌بنیان و ایجاد اشتغال و تولید ثروت و حل معضلات جامعه به کمک علم است که برای رسیدن به این جایگاه، نیازمند حمایت و پشتیبانی و یاری مادی و معنوی مسئولان دانشگاهی و دولتی نیز هست.

گزارش از کورش اکبری

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب