دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارگردان پیشکسوت در گفت‌وگو با آنا:

تئاتر محل ارتزاق نیست، اما نباید محل ضرر و زیان هم باشد

تئاتر محل ارتزاق نیست، اما نباید محل ضرر و زیان هم باشد
بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر گفت: چند سال است که تئاتر را کنار گذاشته‌ام، این موضوع ارتباطی با شرایط امروز ندارد، چون هیچ حمایتی از تئاتر نمی‌شود، هرچند تئاتر محل ارتزاق نیست، اما دیگر نباید محل ضرر و زیان هم باشد.
کد خبر : 816008

«حسن باستانی» بازیگر و کارگردان پیشکسوت تئاتر در گفت‌وگو با خبرنگار تئاتر خبرگزاری آنا اظهار داشت: آخرین اجرایی که روی صحنه بردم نمایش «صبح یک روز لعنتی بود» که به دلیل اینکه هزینه‌های اجرا در نیامد و خستگی بر تنمان ماند، تصمیم گرفتم فعلا کار تئاتر نداشته باشم. البته درست است که من کارمند بودم والان بازنشسته شده‌ام و شاید کار اصلی‌ام تئاتر نباشد، اما این روزها به جرات می‌توانم بگویم که هیچکس از تئاتر نمی‌تواند ارتزاق کند.

** تئاتر محل ارتزاق نیست، اما نباید محل ضرر و زیان هم باشد

وی در ادامه افزود: شرایط تئاتر در سال‌های گذشته هم اصلا خوب نبوده و منوط به وضعیت فعلی هم نیست چرا که حمایت مادی و نه معنوی از آن نمی‌شود، اگر هم گروهی بخواهند اجرا بروند قطعا می‌خواهند کار تفننی انجام دهند آنهم به خاطر عشقشان نه ارتزاق.

باستانی با اشاره به اینکه در حال حاضر گروه‌ها باید از جیب خودشان هزینه کنند و آن هم مشخص نیست که در کار باز می‌گردد یا خیر، افزود: بنابراین درست است که تئاتر شاید محل ارتزاق نیست، اما دیگر نباید محل ضرر و زیان هم باشد. خوش‌بینانه‌ترین حالت برای این هنر آن است که گروه پس از اجرا هزینه کار را در بیاورد وگرنه سودی که دیگر وجود ندارد. درحالی که در هیچ کجای دنیا تئاتر یک فعالیت خودگردان نیست بلکه بخش فرهنگی جامعه حمایت‌گر آن است.

وی با تأکید بر اینکه حمایت‌های قطره چکانی کاری از پیش نمی‌برد، گفت: البته الان که همین حمایت هم وجود ندارد، مگر در سالنی دولتی اجرا برود که آن هم درصد انتخاب اثر خیلی کم است و نوبت‌ها طولانی است، از سویی مردم هم دل و دماغ تئاتر دیدن ندارند و این خود یک معضل دیگری است.

** پیشنهادی برای خروج تئاتر از مشکلات کنونی

باستانی در ادامه با تاکید بر این مطلب که هر گروه و هنرمندی که احساس نیاز داشته باشد در همین شرایط هم اجرا می رود اما باید دید که مردم هم احساس نیاز به دیدن تئاتر دارند یا خیر، ابراز داشت: مسئولین تئاتر خیلی وقت است که کار را تعطیل کرده و کرکره تئاتر را پایین کشیده‌اند، این چیزهایی که الان اجرا می‌رود یا کارهای دانشجویی است یا کسانی که هنوز خیلی جوان هستند و حرفه‌ای نشده‌اند وگرنه حرفه‌ای‌ها سراغ تئاتر نمی‌آیند و چراغی که الان روشن است فقط برای این است که بگوییم تئاتری هم هست، ولی از آن حمایتی نمی‌شود.

باستانی با ارائه پیشنهاداتی برای رفع مشکلات فعلی گفت: مسئولان اگر که می‌خواهند تئاتری قوی داشته باشیم باید تئاتر را جدی بگیرند و آنها را از عزلت خارج کنند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب