قیمت مرغ همچنان کاهشی/ تولید ۱۰ میلیون جوجه یک روزه مازاد بر نیاز آذر
محمدرضا صدیق پور در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا گفت: تولید روزانه جوجه گوشتی یک روزه کشور به ۷ الی هفت و نیم میلیون جوجه در روز است. ما چهار روز در هفته تولید جوجه یک روزه داریم و در آبان ماه تولید جوجه گوشتی یک روزه به ۱۲۰ میلیون خواهد رسید.
وی افزود: صادرات ماهیانه جوجه یکروزه کمتر از میلیون است و عمدتا به عراق، افغانستان و ارمنستان صادر میشود.
وی ادامه داد: بعد از تغییر نرخ ارز، قیمت نهادههای ذرت و کنجاله سویا افزایش پیدا کرد و به تبع آن قیمت مرغ نیز رشد قیمتی داشت. تقاضای جوجه یک روزه بعد از اعمال این سیاست ارزی به حدود ۹۰ الی ۱۱۰ میلیون در ماه رسید. البته تقاضا در مناسبتهای خاص مانند عید و ماه مبارک متفاوت میباشد. اما نقطه تعادل بازار ۱۱۰ میلیون جوجه در ماه است که با افزایش میزان تولید از این مقدار مشخص، قیمت مرغ به شدت تحت تاثیر قرار میگیرد و به سمت کاهش قیمت میرود.
رئیس انجمن جوجه یک روزه گوشتی گفت: در حال حاضر قیمت مد نظر واحدهای مرغداری گوشتی ۴۸ الی ۴۹ هزار تومان است که قیمت ۴۳ تا ۴۴ هزار تومان برای آنها مصوب شده است. اما امروز به سبب مازاد تولید مرغ زنده، این محصول به قیمت ۳۶ تا ۳۹ هزار تومان هم خریدار ندارد.
صدیق پور در رابطه با امحاء جوجههای یک روزه گفت: در حال حاضر همه جوجههای یکروزه جذب مرغداریها میشوند و امحاء نداریم؛ و چند مورد مربوط به سال ۱۳۹۹ بود که به علت کرونا و کاهش تقاضا این اتفاق افتاد. این نکته هم حائز اهمیت است که اگر جوجه یکروزه بیش از ۲۴ ساعت در جوجه کشی بمانند دیگر این جوجه قابلیت پرورش و رشد در شرایط مرغداری را نخواهد داشت و اتفاقات سال ۹۹ نیز از همین حیث موارد بود. جوجه یکروزه باید بعد از نهایتا چند ساعت به سالنهای صنعتی مرغداری برسد. امسال نیز در زمان شروع طرح تغییر نرخ ارز مقدار زیادی از جوجههای یکروزه جذب مرغداریها نگردید که برای جلوگیری از معدوم سازی، جوجههای جذب نشده به وسیله بسیج به دست روستائیان رسید.
صدیق پور در رابطه با طرحهای ایجاد اشتغال روستایی در صنعت مرغ گفت: در شرایط روستایی تولید تخم مرغ و مرغ تا ۵ الی ۶ مرغ ممکن است، اما در تولید انبوه، بدون شرایط صنعتی با توجه به گرانی دان (هر کیلو ۱۵ هزار تومان) تولید توجیه اقتصادی ندارد. مرغ فقط در شرایطی که صنعتی باشد ارزش تولید انبوه را دارد و این در صورتی است که مرغ همانند شرایط مرغداری در ۴۰ روز به دو و نیم کیلو برسد وگرنه تولید ضررده خواهد بود.
وی ادامه داد: در حال حاضر روزانه حدود ۷ هزار تن مرغ در کشور توزیع میشود و برای افزایش تولید جهت صادارت برنامههایی جدی داریم. برای نمونه بازار مرغ عراق شرایط مناسبی دارد، اما این بازار عمدتا در اختیار ترکیه است. در خصوص صادرات و گرفتن بازار عراق میبایست برنامه ریزی بلند مدت صورت گیرد. متاسفانه یکی از مواردی که صادرات ما را دچار مشکل کرده فشار مقطعی دولت در میزان عرضه است.
صدیق پور در رابطه با مرغهای تخم گذار گفت: مرغ تخم گذار تا ۲۰ ماه تولید بهینه دارد و در یک دوره حدود ۳۰۰ عدد تخم مرغ تولید میکند. اگر یک مرغ تخم گذار ۲۰ درصد کمتر از میزان نرمال تخم مرغ تولید کند تولید تخم مرغ دیگر توجیه اقتصادی ندارد.
وی ادامه داد: بخشی از ذرت مورد نیاز خوراک دام و طیور از روسیه تامین میشود، اما عمده واردات ذرت مرغداریها از کشور برزیل تامین میشود و در حال حاضر حدود ۷ تا ۸ میلیون تن ذرت در سال وارد کشور میشود.
انتهای پیام/
انتهای پیام/