ایجاد فرصت استخدام برای دانشجویان و فارغالتحصیلان دیار کوچک جنگلی
گروه استانهای خبرگزاری آنا؛ پیشرفت جوامع بشری بیش از هر امری مرهون اراده آهنین مردان و زنانی است که فعل خواستن را به درستی صرف کردهاند. خواستن فردایی بهتر برای خود و فرزندانشان. در هر سرزمینی نسلی این وظیفه را بیش از سایرین بر دوش خود احساس میکند و در آن راه گام برمی دارد.
دانشگاه آزاد اسلامی بدون هیچ تردیدی از محصولات خالص انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ است. پسوند اسلامی آن بدون شک برآمده از رویکرد مردان انقلابی است که هیئت مؤسس این دانشگاه را تشکیل میدادند و در عین حال از ارکان نظام جمهوری اسلامی بودند.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت پس از راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۱۳۶۱ همزمان با ۱۰ واحد دانشگاهی دیگر مانند واحدهای دانشگاهی تهران، تبریز، زاهدان، اهواز، کرمان، جیرفت، مشهد، یزد، قائمشهر، شاهرود و رودهن ۱۳۶۱/۹/۳۰ به ریاست ابوالقاسم کمالی در رشت آغاز به کار کرد. نخستین رشته مصوب این واحد دانشگاهی رشته ریاضی بوده که با تعداد ۱۰۰ دانشجو از اول مهر ۱۳۶۲ فعالیت خود را آغاز کرد.
کمالی سال ۱۳۶۳ به دلیل دریافت حکم ریاست در گرگان از طرف وزارت علوم، نصرتالله ضرغام که همزمان رئیس دانشگاه گیلان بود را به جای خود جهت تصدی پست ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت معرفی کرد و این امکانی بود برای بهرهمندی واحد تازه تأسیس رشت از امکانات و مساعدتهای دانشگاه گیلان آن هم در چارچوب مقدورات. وی در نخستین گام دو نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه گیلان را با خود به دانشگاه آزاد آورد.
نخستین ساختمان دانشگاه آزاد اسلامی رشت به صورت ملکی، ساختمان دو طبقه پشت صدا و سیما بود که در طبقه اول آن خانوادههای جنگ زده زندگی میکردند. این ساختمان چهار اتاق داشت که که اتاق رئیس و معاون و دو کلاس بیشتر در آن مهیا نبود.
سومین رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، سعید فرزانه کازرونی بود که ۱۳۶۸/۱۰/۳۰، حکم سرپرستی واحد رشت را از رئیس وقت دانشگاه دریافت کرد. این دوره با زلزله سال ۱۳۶۹ شمال کشور مصادف و باعث تخریب یکی از ساختمانهای تحت اجاره این واحد دانشگاهی شد و سرگردانی دانشجویان را در پی داشت.
این موضوع باعث شد که دانشگاه به خرید دو قطعه زمین در منطقه پل تالشان و دیگری در انتهای روستای سلکی سر لاکان اقدام کند. کلنگ ساخت این دو مجموعه با حضور زئیس وقت دانشگاه آزاد و مرحوم آیتالله احسانبخش نماینده، ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت به زمین زده شد که این سرآغاز فصلی نوین از توسعه و احداث ساختمانهای جدید در واحد رشت بود و این واحد دانشگاهی در توسعه اقتصادی و عمرانی شهر نقش بسزایی را ایفا کرد.
نخستین ساختمانی که در این مجموعه، به بهرهبرداری رسید، مجموعه تربیت بدنی بود و اکنون این مجموعه، قطبی در ورزش کشور محسوب میشود و در رشتههای بسیاری موفقیتهای فراوانی کسب کرده است.
در راستای توسعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت، مهر ۱۳۷۲ با مجوز معاونت سمای دانشگاه آزاد اسلامی، مدارس سما در واحد رشت با ۲۷ دانش آموز در مقطع اول دبیرستان فعالیت خود را آغاز کرد.
در دهه ۷۰ با ورود دانشجویان غیربومی به ویژه دانشجویان دختر نیاز به خوابگاه احساس میشد تا سال ۱۳۷۲ خوابگاهی برای استفاده دانشجویان وجود نداشت و با کمک مردم معتمد محلی و در اختیار قراردادن خانه هایشان محل امنی برای دانشجویان فراهم شد و الان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت افتخار آن را دارد که با دو باب خوابگاه ملکی به ظرفیت بالغ بر ۷۰۰ نفر پذیرای دانشجویان دختر مشغول به تحصیل در این واحد دانشگاهی باشد.
در بخش عمرانی شرایط واحد رشت به گونهای بود که ساخت و ساز و توجه به کارهای عمرانی امری لازمالاجراء و ضروری به نظر میرسید. در این راستا جذب نیروهای با تجربه در دستور کار قرار گرفت. ساخت و ساز در مجموعه پل تالشان از سال ۱۳۷۵ آغاز شد و ساختمانها یکی پس از دیگری به بهرهبرداری رسید و با هر مشکلی که بود کمبود فضا رفع میشد.
اکنون دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت با مجموعهای با مساحت بالغ بر ۵۶۰ هزار متر مربع و بالغ بر ۵۶ هزار متر مربع فضای آموزشی، ورزشی، خوابگاه و دارابودن آزمایشگاههای مجهز به دستگاهها و تجهیزات فوق پیشرفته با زیربنای بالغ بر ۵۲۰۰ متر مربع در حال آموزش فرزندان این مرز و بوم است.
از این واحد دانشگاهی با داشتن بالغ بر ۱۴۰۰۰ دانشجو در بیش از ۱۵۰ رشته تحصیلی در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی، تعداد ۶۸۰۰۰ نفر فارغالتحصیل شده که به عنوان مدیران نظام مقدس جمهوری اسلامی مشغول خدمت به جامعه اسلامی هستند.
**چشماندازها
آموزش، تولید علم نافع، نظریه پردازی و توسعه فناوری، تربیت کننده انسانهای مؤمن، فرهیخته و کارآفرین در راستای رشد و توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور از طریق تعاملی پویا و سازنده با مراکز علمی و فرهنگی ملی و فراملی.
ایجاد فرصتهای استخدامی برای دانشجویان و فارغ التحصیلان از طریق ایجاد کانونهای تخصصی با برقراری ارتباط با مجامع صنعتی در قالب طرح پویش کارآفزینی
سازماندهی و اجرای دورههای آموزشی تئوری عملی تخصصی و هدفمند بر اساس نیاز بازار کار
فراهمسازی امکان اخذ پژوهانه خارج از دانشگاه برای حمایت از پژوهشهای مسئلهمحور
استفاده از ظرفیت استادان برجسته برای انجام فعالیتهای پژوهشی و ارائه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی به خارج از دانشگاه
راهاندازی مرکز اسناد دانشگاه بر پایه تاریخ شفاهی و اسناد هویتی دانشگاه
تشکیل گروههای تحقیقاتی و حمایت از گروههای تحقیقاتی فعال با تمرکز بر فعالیتهای انجمنهای علمی دانشجویی
ایجاد انجمنهای علمی دانشجویی جدید و بین رشتهای متناسب با شرایط جامعه
حضور مؤثر و تأثیرگذار اعضای هیئت علمی در جامعه در قالب فرصت مطالعاتی در صنعت
حل مسائل و مشکلات جامعه و سازمانهای پیرامونی از طریق طرحهای برون دانشگاهی، مراکز تحقیقاتی، مرکز رشد واحدهای فناور و سرای نوآوری دانشگاه
ارائه دانش فنی در راستای ارتقای تولید در صنایع
قرارگیری دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در جمع ۵ واحد دانشگاهی برتر دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه فناوری و خلاقیت
قرارگیری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، مرکز رشد واحدهای فناور و سرای نوآوری واحد رشت در جمع برترینها در بخش فناوری دانشگاه آزاد اسلامی
استقرار شرکتهای دانشی و دانشبنیان در مراکز رشد و سراهای نوآوری
حرکت در راستای تحقق شعار هر دانشجو یک کارآفرین
قرارگیری واحد رشت در سطح دانشگاههای اثرگذار استان بر صنعت و جامعه
تکمیل زیرساختهای فناوری و نوآوری به طور کامل در استان برای هدایت دانشآموزان، دانشجویان، دانشآموختگان و اعضای هیئت علمی به تولید محصولات دانش محور
افزایش هرم دانشجویان و اعضای هیئت علمی فناور
هدایت پایاننامههای ارشد و دکتری در راستای حل مشکلات صنعت و جامعه و خلق فناوریهای نوین
استقرار واحدهای تحقیق و توسعه صنایع استان در دانشگاه به منظور اثرگذاری در راستای رفع مشکلات صنایع
**مأموریتها
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت به عنوان دانشگاهی جامع، برخوردار از قطبهای علمی ممتاز با رعایت اخلاق حرفهای و بهبود مستمر و با اتکا به سرمایههای انسانی و اجتماعی کارآمد و با بهکارگیری از پیشرفتهترین نظامهای آموزشی، پژوهشی و دارابودن فضای فیزیکی مناسب به ارائه خدمات باکیفیت به جامعه علمی، متقاضیان آموزش عالی، صنعت و حوزهای فرهنگی و اجتماعی در راستای تربیت انسانهای مستعد، خلاق، متخصص، پژوهشگر و کارآفرین و همچنین حل مسائل و مشکلات حوزههای مختلف جامعه میپردازد.
**اهداف
تمرکز بر دانشجویان و افزایش رضایت آنها از طریق توسعه و ارتقا کیفیت خدمات آموزشی و دانشجویی
مدیریت صحیح و کارآمد منابع مالی واحد و تلاش جهت ایجاد منابع مالی جدید پایدار
اصلاح ترکیب ساختار کارکنان و اساتید در جهت بهبود و توسعه نظام نیروی انسانی با رویکرد توانمند سازی و بالندگی مستمر
گسترش و توسعه دورههای تحصیلات تکمیلی منطبق بر نیازهای کشور
توسعه زیر ساختهای فیزیکی و ایجاد فضاها و عوامل محیطی مناسب منطبق با استانداردهای علمی و آموزشی روز دنیا
ارتقای سطح تولید دانش کاربردی از طریق انجام پژوهشها و تحقیقات منطبق بر نیازهای اساسی کشور
افزایش سهم تولیدات علمی دانشگاه در سطح ملی، منطقهای و بین المللی
افزایش همکاری با مراکز علمی، پژوهشی و فرهنگی ملی و فراملی
تجاری سازی و به کارگیری دستاوردهای پژوهشی و فناوری دانشگاه از طریق توسعه شرکتهای دانش بنیان
ارتقای سطح خدمات به کارکنان و اساتید به عنوان منابع ارزشمند سازمان
ارتقای هویت دینی و ملی دانشجویان، کارکنان و اساتید به عنوان پایهها و ستون اصلی حرکت به سمت چشم انداز دانشگاه
ایجاد شرایط لازم برای تبدیل به دانشگاهی سبز برای کمک به حفظ محیط زیست
**افتخارات و دستاوردهای پژوهش و فناوری در ۲ سال اخیر
کسب رتبه ۱۰۰ توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت بین دانشگاههای آزاد اسلامی کشور در سایت Scimago Institutions Rankings ۲۰۲۰
انتشار بالغ بر ۴۰۰۰ مقاله در مجلات معتبر بینالمللی ISI و علمی پژوهشی توسط اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت (به عنوان نمونه ۳۴۲ مقاله از سال ۱۳۹۹ تا شهریور ۱۴۰۰)
کسب رتبه ششم توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت در هشتمین جشنواره فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی کل کشور و کسب سه عنوان برگزیده از سوی پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت-سال ۱۴۰۰
مقاله برتر در گروه کشاورزی و منابع طبیعی
طرح پژوهشی برون دانشگاهی برتر در گروه علوم انسانی
مدیر مدرسه پژوهشی برتر (مدرسه سما رشت)
راهاندازی سرای نوآوری فناوری ماشین آلات کشاورزی و صنایع تبدیلی و تکمیلی در حوزه کشاورزی و مواد غذایی
طراحی و اجرای دو نرمافزار جامع (محاسبه حق الزحمه پایان نامه و رسالهها و نرم افزار جامع اطلاعات پژوهشی اساتید)
گزارش: حمید اصغری عطار
انتهای پیام/