دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان چای:

۳۰ درصد از چای داخل را تولید می‌کنیم/ برای احیای هر هکتار باغ چای، نیاز به ۴۰ میلیون تسهیلات کم بهره داریم

۳۰ درصد از چای داخل را تولید می‌کنیم  برای احیای هر هکتار باغ چای، نیاز به ۴۰ میلیون تسهیلات کم بهره داریم
رئیس سازمان چای در رابطه با نیاز داخل به چای، ارز دولتی را آفت تولید دانست و گفت: برای افزایش تولید و بهره وری نیاز به حمایت از کشاورز و باغدار داخلی برای بازگشت به چرخه تولید است.
کد خبر : 814644

حبیب جهانساز در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۱ به سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین»، گفت: ارتباط سازمان چای با شرکت‌های دانش بنیان برقرار است. ما در حال حاضر با دو شرکت دانش بنیان فعالیت می‌کنیم که یکی از آن‌ها کمباین مخصوص برداشت چای تولید می‌کند. ما سال گذشته به وسیله یک چایکار از این شرکت خرید داشتیم.

جهانساز افزود: کشاورزانی که قصد خرید کمباین را داشتند تسهیلات کم بهره ۴ درصد گرفتند. برای نمونه کشاورز اولی که این دستگاه را خریداری کرد یک میلیارد و دویست میلیون تسهیلات دریافت کرد. برای تولید انبوه کمباین نیاز به اصلاح باغات داریم تا تولید این نوع کمباین توجیه اقتصادی پیدا کند.

وی گفت: یکی دیگر از شرکت‌های دانش بنیان تیمی از دانشگاه آزاد بودند که دستگاهی داشتند که برگ سبز درجه یک و دو را تشخیص می‌داد. قرارداد ما با این شرکت هنوز نهایی نشده است، اما در ادامه همکاری هستیم.

جهانساز در رابطه با میزان نیاز داخلی به چای افزود: کشور سالانه به ۹۳ هزار تن چای نیاز دارد که ۷۰ درصد از آن با واردات تامین می‌شود. سالانه ۶۰ الی ۶۵ هزار تن چای وارد کشور می‌شود. در هفت ماهه اول سال ۴۵ هزار تن چای وارد شده است و ما توانستیم ۲۶ هزار تن چای در داخل تولید کنیم.

این مسئول ادامه داد: افرادی که چای وارد کرده اند با قیمت ارز سابق وارد کرده اند و گرانی حداقل برای ۱۴۰۱ بی معنا است. مصرف چای مردم برای یک سال تامین شده و نیاز‌های بازار بعد از افزایش قیمت ارز نباید تغییر چندانی داشته باشد.

جهانساز گفت: ما در حال حاضر ۳۰ درصد از نیاز کشور را تولید می‌کنیم و از لحاظ تکنولوژی تولید چای عقب ماندگی با دنیا نداریم. اما برنامه این است که به سمت دستاورد‌های جدید و فناوری‌های نو حرکت کنیم.

رئیس سازمان چای در ادامه گفت: ما در ایران ۵۰ هزار چای کار داریم که در ۹۰۰ روستا در استان‌های گیلان و مازندران در حال فعالیت باغداری هستند. چای کار‌ها عمدتا بیمه عشایری روستایی هستند که ۷۰ درصد بیمه را دولت تامین می‌کند و ۳۰ درصد را باغدار پرداخت می‌کند.

جهانساز در آخر در رابطه با ارز دولتی گفت: اختصاص ارز ارزان باعث شد تا در برهه‌ای تولید کار صرفه اقتصادی نداشته باشد، اما در حال حاضر چند سالی است که تولید چای توجیه اقتصادی دارد. نیاز امروز ما اصلاح و احیای باغاتی است که در برهه‌ی واردات بی رویه دست از تولید کشیده بودند. برای همین کشاورز ما نیاز به تسهیلات با سود پایین و تنفس دوساله دارد تا باغ خود را اصلاح کند. برای احیای هر هکتار باغ چای رها شده نیاز به ۳۰ الی ۴۰ میلیون تسهیلات داریم.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب