دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 آبان 1401 - 08:36
عرب‌صادق در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

برنامه خانه احزاب برای تجمیع احزاب «برگه‌ای»/ گلایه احزاب از دولت بی‌جا است

برنامه خانه احزاب برای تجمیع احزاب «برگه‌ای»  گلایه احزاب از دولت بی‌جا است
عضو شورای مرکزی خانه احزاب ایران برنامه این نهاد حزبی در دوره جدید برای ساماندهی احزاب به اصطلاح «برگه‌ای» را تشریح کرد.
کد خبر : 814453

مهدی عرب‌صادق معاون سیاسی حزب مؤتلفه اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاست و حکمرانی خبرگزاری آنا در پاسخ به اینکه خانه احزاب جلسه‌ای درباره اغتشاشات برگزار کرده است یا خیر؟ گفت: لازم می‌بینیم که همایشی برگزار شود، اما آنطور که باید احزاب در این زمینه پای کار نبودند و مؤتلفه تنها حزبی بود که در این ایام مواضع خود را صریح اعلام و پیگیری کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا خانه احزاب به وزارت کشور و دولت نامه‌ای پیرامون اتفاقات اخیر و ارائه راهکاری ارسال کرده است؟ گفت: رئیس هیئت مجمع عمومی خانه احزاب جلساتی را با وزارت کشور داشته است  و همچنین حزب موتلفه بیانیه ۱۰ بندی درمورد اغتشاشات صادر و پیشنهاداتی را به معاونت سیاسی وزارت کشور ارسال کرد.

معاون سیاسی حزب موتلفه به تحرکات اخیر حزب متبوعش درباره رویدادهای مهم اشاره کرد و افزود: ما در حزب موتلفه کارگروه‌هایی درمورد حجاب و عفاف برگزارکردیم و اخیرا درمورد اصلاح امور پزشکان  با وزیر بهداشت جلسه‌ای داشته‌ایم همچنین درمورد برنامه‌های اقتصادی و صنعتی  پیشنهادهایی ارائه و نامه‌ای نیز به رئیس جمهور نوشته‌ایم که ضرورت دارد به این موارد رئیس جمهور توجه کنند؛ متاسفانه دولت تمایلی به کمک گرفتن از احزاب را ندارد.

عرب صادق با بیان اینکه در ایران ۱۲۷ حزب تایید شده داریم که خیلی از آنها فقط در حد یک برگه مجوز در دست یک خانم یا آقا هستند، که ممکن است حتی این برگه مجوز را هم فراموش کنند که کجا گذاشته اند،تصریح کرد: هرجا که سمت و منصب و جایگاهی تقسیم می‌کنند این احزاب زنیبل خودرا برمی‌دارند و در صف می‌ایستند، لازم است احزاب واقعی که دارای کارکرد هستند و یا دفاتر شهرستانی دارند و به لحاظ محتوایی می‌توانند به نظام و دولت کمک کنند و یا مطالبات مردم را رهبری کنند نقش آفرین باشند.

وی در تبیین فعالیت احزاب فعال در سپهر سیاست، تاکید کرد: احزاب باید مطالبات را شناسایی و نیازمندی‌هایی که در کف جامعه وجود دارد را احصاء کنند و برای حل مسئله به دولت راهکار ارائه دهند، اگر این اتفاق رخ دهد طبیعتا دولت و مجموع حاکمیت نیز به سراغ احزاب خواهند آمد؛ اینکه الان احزاب گلایه می‌کنند دولت مارا بازی نمی‌دهد به نظرم توقع بیجایی است که احزاب دارند، چون احزاب کارکردی ندارند.

عضو شورای مرکزی خانه احزاب با بیان اینکه لازم است، تعداد احزاب کاهش پیدا کنند و آن احزابی که هدف و آرمان و گفتمان یکسانی دارند، همگرا شوند تا در جامعه اثرگذار باشند،افزود: اگر این اتفاق می‌افتاد، ما شاهد این شکاف‌های اجتماعی در سطح جغرافیایی، اقتصادی و طبقاتی نبودیم.

عرب صادق اضافه کرد: بنا داریم در دوره جدید خانه احزاب از هر دو طیف اصولگرا و اصلاح‌طلب دعوت کنیم و خانه احزاب را محل تضارب آرا قرار دهیم تا به راهکار‌های مشترک برسیم؛ می خواهیم در خانه احزاب رویه‌ای را در پیش بگیریم که اگر حزبی فقط محدود به یک برگه مجوزشده است و هیچ صدایی از آن بلند نمی‌شود با احزاب دیگر تجمیع شود.

وی درباره نقش احزاب برای خنثی سازی اغتشاشات اخیر و برنامه هایی که در این راستا می توانند ارائه دهند، بیان کرد:اغتشاشات فتنه است و در آن شکی نداریم، اما اینکه این فتنه چگونه به خیابان کشیده شد و چگونه دشمنان از تروریسم رسانه‌ای استفاده می‌کنند، ناشی از شکاف‌های اجتماعی است.

این فعال سیاسی با طرح این سؤال که شکاف اجتماعی چه زمانی ایجاد می‌شود؟، اظهار کرد: شکاف اجتماعی، زمانی ایجاد می‌شود که گروهی و یا سازمانی برای راهبری مطالبات مردمی وجود نداشته باشد. در دولتِ روحانی ارتباط جامعه با دولت کامل قطع شده بود و دولت قبل این نگاه را به مردم داشت که فقط وسیله‌ای هستند که ما را به صندلی قدرت برسانند، همین نگاه باعث شد شکاف‌های اجتماعی تعمیق و آن فضای رسانه‌ای که دشمن پیگیری می‌کرد در کشور ایجاد شود.

عرب صادق تصریح کرد: اغتشاشات اخیر به بهانه زن و حجاب بود، در صورتی که ۹۰ درصد دستگیرشدگان آقا و حدود ۱۰ درصد خانم بودند و این یعنی صرفا فوت مرحومه «مهسا امینی» و یا شعار «زن، زندگی، آزادی» بهانه‌ای برای هدف قرار دادن اصل نظام بود.

وی با تأکید بر اینکه در حال حاضر کنشگرانی مدعی اصلاح‌طلبی شدند که خودشان قدر سرمایه اجتماعی‌شان را نمی دانند و حتی با سرمایه اجتماعی خودشان گفتگو نکردند  و همین افراد مدعی گفتگوی حاکمیت با تمام جامعه شده اند،تاکید کرد: معتقدم باید گفتگو صورت گیرد، اما چنین افرادی نمی‌توانند در این گفتگو جایی داشته باشند، زیرا اگر گفتمان داشتند، نقش خود را در سرمایه اجتماعی خود ایفا می‌کردند، نه اینکه اصلاح‌طلبان در انتخابات ۹۸ و همچنین انتخابات ۱۴۰۰ از مردم سیلی بخورند.

معاون سیاسی حزب موتلفه درباره گمانه‌زنی‌ها پیرامون ائتلاف حزب اعتدال و توسعه با علی لاریجانی در انتخابات مجلس نیز گفت: حزب اعتدال و توسعه یک حزب شکست خورده است که همه از آن دوری می‌کنند، اما «لاریجانی» عقل اصیل انقلابی را به میدان خواهد آورد و برمبنای این عقل اصیل گفتمان‌سازی می‌کند و شورای وحدت و شورای ائتلاف با این وضعیت که گفتمان مشخصی برای حضور در انتخابات ۱۴۰۲ ندارند، اما آقای لاریجانی می‌تواند این گفتمان اصیل را رهبری کند، لاریجانی از سرمایه‌های اصلی نظام است و باید حفظ شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب