دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
پایان گام نخست فعالیت قطب علمی شمال‌غرب کشور

۴۰ سال تلاش دانشگاهیان در شهر اولین‌ها چگونه گذشت؟

۴۰ سال تلاش دانشگاهیان در شهر اولین‌ها چگونه گذشت؟
قطب علمی شمال‌غرب کشور به عنوان نخستین واحد دانشگاهی دانشگاه آزاد در شهرستان‌ها در نظر دارد به مناسبت چهلمین سالروز راه‌اندازی این مرکز علمی، مدرسه عالی مهارتی قالب‌سازی را راه‌اندازی کند.
کد خبر : 814308

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی تبریز پس از اعلام راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در نماز جمعه ۲۱ خرداد ۱۳۶۱ تهران و تشکیل سازمان مرکزی دانشگاه، نخستین واحد دانشگاه آزاد اسلامی در کشور است که ۲۳ آبان ۱۳۶۱ شمسی راه‌اندازی شد و سال ۶۳-۶۲ از طریق برگزاری آزمون محلی در سه رشته ریاضی، فیزیک و عمران با پذیرش ۱۵۰ دانشجو فعالیت آموزشی خود را آغاز کرد و در بدو راه‌اندازی فاقد هرگونه امکانات بود؛ اما با مساعدت رئیس وقت دانشگاه تبریز، یک اتاق ۱۲ متری به آن اختصاص یافت و تجهیز شد.

کریم زارع، سیدجواد انگجی، محمدعلی نژاد سارخانی، فرهاد فرح‌وش، محسن رنجبر، عزیز جوانپور، صادق ملکی آوارسین، علی رضایی و شادروان اسماعیل رفیعیان رؤسای اسبق واحد دانشگاهی تبریز هستند و اکنون آرش رنجبران سکاندار این دانشگاه در شهر اولین‌هاست.

**نتایج ۴۰ سال تلاش و بالندگی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در طول این سال‌ها با تلاش و کوشش مدیران، استادان و کارمندان خود با برنامه‌ریزی دقیق و راهبرد‌های مناسب بر اساس شاخص‌های علمی و فرهنگی توفیقات چشمگیری به‌دست آورده است که ازجمله آن می‌توان کسب رتبه چهار بین نزدیک به ۴۰۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی، رتبه ۴۱ بین کل دانشگاه‌های ایران بر اساس گزارش پایگاه رتبه‌بندی «سایماگو»، انتخاب به‌عنوان واحد برتر پژوهشی در ششمین جشنواره ملی فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی (سال ۱۳۹۷)، آزمایشگاه برتر در هفتمین جشنواره ملی فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی (سال ۱۳۹۸)، آزمایشگاه تقدیری در هشتمین جشنواره ملی فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی (سال ۱۴۰۰)، مرکز خدمات آزمایشگاهی و تحقیقاتی برتر در نهمین جشنواره ملی فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی (سال ۱۴۰۱)، اخذ گواهی استاندارد مدیریت آزمایشگاه مبتنی بر الگوی استاندارد ISO/IEC ۱۷۰۲۵، اخذ گواهی استاندارد مدیریت کیفیت مبتنی بر الگوی استاندارد ISO/IEC ۹۰۰۱، اخذ گواهی همکار سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در دو شاخه آموزش کشاورزی و علوم فنون و ارائه خدمات کشاورزی غیر دولتی، احراز رتبه نخست در بین واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی در رتبه بندی شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های کاربردی معاونت علمی ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ را ذکر کرد.

۴۰ سال تلاش دانشگاهیان در شهر اولین‌ها چگونه گذشت؟

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز به‌عنوان دانشگاهی جامع با برخورداری از سرمایه انسانی متعهد و باانگیزه، اکنون دارای هزار و ۱۰۰ استاد (تمام‌وقت، نیمه‌وقت و مدعو)، بیش از ۲۲ هزار دانشجو، ۷۱۶ کارمند و ۱۳۰ هزار دانش‌آموخته است.

این قطب علمی شمال‌غرب کشور در راستای رسیدن به اهداف بلند دانشگاه آزاد اسلامی؛ تولید و گسترش دانش و فناوری‌های نوین را در مسیر نیل به مرجعیت علمی، توسعه پایدار، دانش‌محور و ثروت‌آفرین سرلوحه امور خود قرارداده و از این رو اکنون دارای ۱۱ دانشکده، ۴۳۲ رشته – مقطع تحصیلی، سه دانشکده فنی و مهارتی و هشت مدرسه از مقطع ابتدایی تا پیش‌دانشگاهی (سما)، بیمارستان امام‌سجاد (ع)، یک کتابخانه مرکزی با بخش‌های امانت، مرجع، فنی و کتابخانه دیجیتال (دارای بیش از ۲۲۰ هزار جلد کتاب)، ۵۸ باب آزمایشگاه و کارگاه تخصصی (در قالب مجتمع آزمایشگاهی شهید باکری و آزمایشگاه‌های مستقر در دانشکده‌های زبان و کشاورزی)، ۶ مرکز تحقیقاتی (در قالب مجتمع مراکز تحقیقاتی)، یک مرکز رشد، سه سرای نوآوری (اجتماعی، قطعه سازی صنعتی، چرم و کفش)، سه مدرسه عالی مهارتی اقتصاد دیجیتال، رباتیک و چرم و کفش، پنج نشریه دارای امتیاز علمی وزارت علوم و هشت نشریه علمی دارای امتیاز دانشگاه آزاد اسلامی،۱۳سایت اینترنت، سالن‌های همایش و کنفرانس، مرکز مشاوره، سلف‌سرویس، دو سالن چندمنظوره ورزشی، چهار خوابگاه دانشجویی، دو مهمانسرا و ... است.

واحد دانشگاهی تبریز با راه‌اندازی مجتمع بین‌الملل و با استفاده از ظرفیت موجود ازجمله وجود راه‌های ارتباطی زمینی و هوایی با کشور‌های منطقه و موقعیت همسایگی با کشور‌های آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و عراق آمادگی جذب و تبادل دانشجو با کشور‌های همسایه را نیز فراهم کرده است.

اکنون ۴۵۱ عضو فعال در باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، ۲۹ انجمن علمی، چهار تشکل دانشجویی و ستاد امور دانشجویان شاهد و ایثارگر در دانشگاه آزاد تبریز فعالیت می‌کنند. واحد تبریز سال ۹۱ افتخار میزبانی دو شهید گمنام جنگ تحمیلی را نیز کسب کرده که گلزارشان در حسینیه مسجد امیرالمؤمنین (ع) این دانشگاه است.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی تبریز سال گذشته به صورت مستقل فعالیت خود را آغاز کرد. مجتمع امام خمینی (ره) واحد تبریز دارای سه ورودی، دو پارکینگ بزرگ دانشجویی، بوفه دانشجویی (خواهر- برادر)، ساختمان اداری، کتابخانه مرکزی شهید آیت الله قاضی طباطبایی، مرکز مشاوره و راهنمایی، درمانگاه، سلف سرویس دانشجویی، کارمندی و اساتید با ارائه غذای گرم، بانک ملی شعبه دانشگاه، مسجد امیرالمومنین(ع)، حسینیه شهدای گمنام، مجتمع فرهنگی شهید فرهنگی والا، انتشارات، کتابفروشی، سه سالن همایش، سالن‌های ورزشی چند منظوره منیر سرابی و سالن ورزشی شهید فرساد، زمین چمن طبیعی و زمین چمن مصنوعی، بوستان دانشجویی، ساختمان سرانه نوآوری، ساختمان علامه امینی، ساختمان علامه جعفری و ساختمان علامه طباطبائی است.

۴۰ سال تلاش دانشگاهیان در شهر اولین‌ها چگونه گذشت؟

ساختمان علامه جعفری شامل دانشکده‌های ادبیات و زبان‌های خارجی، دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی، دانشکده علوم انسانی و تربیتی، ساختمان علامه امینی شامل دانشکده‌های مدیریت، اقتصاد و حسابداری، دانشکده علوم پایه و دانشکده هنر و معماری و ساختمان علامه طباطبائی شامل دانشکده فنی و مهندسی است.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز به عنوان واحد جامع درجه الف با دارابودن ۱۱ دانشکده تخصصی و بیش از ۲۲ هزار دانشجو از سال ۱۳۹۷ به صورت رسمی به جذب دانشجو از کشور‌های مختلف اقدام کرده است و اکنون بیش از ۵۳۰ دانشجو از کشور‌های عراق، اقلیم کردستان، جمهوری آذربایجان، جمهوری ترکیه، نخجوان، افغانستان مشغول تحصیل در مقاطع کارشناسی تا دکتری تخصصی و حرفه‌ای هستند. این دانشجو‌یان در بیش از ۵۰ رشته مختلف از رشته‌های پزشکی، پیراپزشکی و پرستاری، هنر و معماری، فنی و مهندسی، علوم انسانی و حقوق و ادبیات و زبان‌های خارجی مشغول تحصیل هستند.

در بخش بین‌الملل واحد تبریز، مرکز آموزش زبان فارسی به دانشجویان غیرایرانی مشغول به تحصیل، زبان فارسی به دانشجویان خارجی آموزش داده می‌شود و تاکنون بیش از ۱۵ دوره آموزشی ۳۶۰ ساعته برای ۵۳۰ دانشجو در دو سطح مقدماتی و تکمیلی (کل دوره آموزشی فارسی در دو سطح ۷۲۰ ساعت می‌باشد) برگزارکرده است.

**افتخارات واحد تبریز

کسب مقام دوم مسابقات بین‌المللی اسکان زائران بیت الله الحرام

راه‌اندازی نخستین مرکز باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در دانشگاه آزاد اسلامی

کسب مقام دوم مسابقات جهانی مکعب بتنی آمریکا

کسب مدال نقره هیجدهمین جشنواره اختراعات و ابتکارات وزارت علوم مالزی

۴۰ سال تلاش دانشگاهیان در شهر اولین‌ها چگونه گذشت؟

کسب مقام سوم هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی اختراعات و تکنولوژی جدید در کشور کرواسی

دریافت نشان طلا توسط دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در مسابقات بین‌المللی سوئیس

کسب دو مدال طلا، تندیس و دیپلم افتخار زنان مخترع جهان توسط عضو باشگاه پژوهشگران جوان تبریز در بین ۲۰۰ کشور جهان در کره جنوبی

کسب یک مدال طلا و یک نقره دوازدهمین جشنواره بین المللی اختراعات کشور کرواسی توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز در شهر زاگرب کرواسی

کسب مقام اول لیگ ربات‌های پرنده توسط تیم رباتیک تبریز در مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران ۲۰۱۷

درخشش دانشجویان علوم پزشکی واحد تبریز در نهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی

قبولی سالانه به طور متوسط ۴۰ نفر از دانش آموختگان علوم پزشکی این دانشگاه در آزمون دستیاری تخصصی

کسب عنوان دانش‌بنیانی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ۲ واحد فناور

کسب عنوان واحد دانشگاهی برتر پژوهشی توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در سال ۹۷

کسب استاد نمونه کشوری دانشگاه آزاد اسلامی توسط دکتر سلیمان ایران زاده استاد تمام رشته مدیریت صنعتی در سال ۹۸

۴۰ سال تلاش دانشگاهیان در شهر اولین‌ها چگونه گذشت؟

** چشم‌انداز

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز نخستین واحد دانشگاهی کشور است که در نظر دارد به مناسبت چهلمین سالروز راه‌اندازی این مرکز علمی، مدرسه عالی مهارتی قالب‌سازی را راه‌اندازی کند.

مدرسه عالی مهارتی قالب‌سازی با تجهیزات و امکانات مناسبی مانند دستگاه cnc دستگاه spark و قالب‌های اهدایی از سوی شرکت ریخته‌گری و شرکت تراکتورسازی است. در این مدرسه دوره‌های کوتاه مدت برگزار و مدرک معتبر صادر خواهد شد.

مهر ۱۴۰۱ یک واحد دانش‌بنیان صنعتی شامل خطوط کامل تولید و تست و آزمون مخازن کامپوزیتی با قابلیت فشار بالا در دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی راه‌اندازی شده است که از سطح دانش و تکنولوژی بالایی برخوردار بوده و می‌تواند علاوه بر اشتغال‌زایی پاسخگوی بخش عمده‌ای از نیاز‌های کشور در حوزه مخازن تحت فشار باشد. این محصول استراتژیک می‌تواند سوددهیی بالایی داشته و گامی مهم در راستای درآمد‌های غیرشهریه‌ای محسوب شود.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در حال عقد قراردادی برای طراحی و ساخت خط مونتاژ رباتیک با گروه صنعتی تراکتورسازی بوده و مراحل پایانی خود را طی می‌کند. پروژه مشترک مهندسی معکوس گیربکس دایناشیفت تراکتور‌های MF۶۰۰۰ هم در حال انجام است.

گزارش: صفیه طاهرخانی

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته