مشکلات معیشتی با سازوکارهای موجود قابلحل است
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، سعید جلیلی روز پنجشنبه در سلسله نشستهای جهاد تبیین با موضوع «امید به آینده انقلاب؛ واقعی یا موهوم» در قم با تاکید بر شکست دشمنان در جنگ سخت و فشار حداکثری نظام تحریمها، افزود: ملت ایران به نقطه شتاب در پیشرفت رسیده و این چیزی است که دشمنان نمیتوانند آن را تحمل کنند.
وی اظهار داشت: پیروزی ایران در این جنگ در مزیت نسبیش که همان قدرت نرم است، نهفته میباشد و دشمن امروز تمام همت خود را گذاشته تا قدرت نرم و نظام محاسباتی ملت ایران را دچار تغییر کند؛ آمریکا نمیخواهد ملتی در جهان ظهور و بروز نماید که با قواعد حاکم بر کشورهای مستکبر در تضاد باشد و به همین خاطر تمام تلاش خود را به کار گرفته تا قدرت نرم و ادراک عمومی را منحرف نماید.
جلیلی تاکید کرد: مزیت ایران در قدرت نرم است و همانگونه که در جنگ سخت آنها را شکست دادیم در جنگ نرم هم بهطریق اولی میتوانیم آنها را شکست دهیم، اما لازمه آن حفظ قدرت نرم، اشراف و جلوگیری از تحریف و انحراف آن است و اینجاست که رسالت سترگ و بزرگ حوزههای علمیه در حفظ و تقویت مؤلفههای قدرت نرم ظهور و بروز مجدد پیدا میکند.
وی یادآور شد: بهرغم تمام تلاشهای دشمن و برقراری نظام ظالمانه تحریم، اما امید به زندگی در ایرانیان از حدود ۵۵ سال در دوران قبل از انقلاب به بیش از ۷۰ سال در سال ۱۴۰۰ رسیده و صادرات غیرنفتی ۵۴۰ میلیون دلار سال ۵۶ به ۴۸ میلیارد دلار در سال گذشته رسیده و تولیدات کشاورزی ۲۵ تنی نیز از مرز ۱۲۵ میلیون تن گذشته است، این موفقیتها برای آنها پیام دارد.
جلیلی با تاکید مجدد بر اهمیت و تأثیرگذاری پیشرفتهای ایران در نظام محاسباتی آمریکا، گفت:باوجود فشار حداکثری آمریکا در جلوگیری از دستیابی ایران به دانش هستهای، امروز جمهوری اسلامی جزو ۱۳ کشوری است که دارای چرخه کامل هستهای میباشد.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا و دشمنان بهدرستی متوجه این شدهاند که پیشرفتهای ایران، مبتنی بر حرکت تمدنی بزرگ و متکی به یک اندیشه سترگ شکلگرفته و این مساله آنها را نگران کردهاست.
وی با تاکید دوباره بر اینکه پیشرفتهای ایران مرهون ایمان و عمل صالحه بودهاست، گفت:ما نباید در هیچ شرایطی از مزیت نسبی خود که مصادیق ایمان و عمل صالح است کوتاه بیاییم بلکه باید خطاهای رفتاری و ضعفهای کاری گذشته را جبران کنیم.
جلیلی بیان داشت: چاقوکشی، دروغهای واضح و فحاشیهای رکیک اغتشاشگران در حوادث اخیر نشانه شکست دیگر دشمنان در جنگ نرم در برابر ایران است.
حوزه علمیه زراد خانه قدرت نظام است
وی در ادامه با تاکید بر اینکه قدرت اصلی ایران سایتهای هستهای و مسائل مشابه نیست، تصریح کرد: اگر امروز جمهوری اسلامی قدرتی دارد، زرادخانه آن در حوزههای علمیه است، قدرت ملی ایران را حوزه علمیه تولید و ارائه میدهد و به همین دلیل برای تداوم قدرت لازم است تا پشتیبانی و تولید علم و معرفت توسط حوزه علمیه پیرامون انقلاب اسلامی تداوم پیدا کند.
جلیلی با اشاره به سیر حرکتی ملت ایران از سال ۴۲ و مخالفت با قانون کاپیتولاسیون و تبعید امام راحل، خاطرنشان کرد: از سال ۴۲ به بعد دشمنان در مقابل اراده ملت ایران قرار گرفتهاند و طی این سالها آنها با حمایت از رژیم پهلوی، پشتیبانی از رژیم بعث، تحریم و فشار حداکثری، دشمنی خود را با سیر حرکتی مردم ایران نشان داده اند و خود آنها نیز نسبت به هزینهها، پشتیبانیها و اقدامات خود کاملا آگاه هستند و برخی مواقع نیز به آن اعتراف علنی کردهاند.
وی اضافه کرد: برخی از مقامات آنها چند مرتبه بهصراحت بیان کردند که بهرغم فشار حداکثری به ایران، شکست فاحشی را متحمل شدند، این اعتراف مقامات آمریکا حاکی از استیصال آنهاست.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی گفت: آنها در جلوگیری از همکاری شرکتها و کشورها با ایران در قالب نظام تحریم، فشار بسیاری زیادی به آنها وارد میکردند و اجازه همکاری نمیدانند و حربههای خود را نیز در صورت تخطی این شرکتها، اعمال میکردند. به اعتراف برخی از مقامات کشورهای دیگر، اگر این فشارها به هر ملتی جز ایران وارد میشد نمیتوانستند تحمل کنند.
وی با بیان اینکه دشمن امروز تمرکز خود را بر پوشاندن نقاط قوت گذاشته، اظهار داشت: دشمنان بهخوبی این را فهمیدهاند که ایران به نقطهای رسیده که دیگر نمیتوانند در روند پیشرفت و تاثیرگذاری آن مداخلهگری کنند.
وی در ادامه با اشاره به سئوالی در خصوص نابسامانی بازار بورس، افزایش قیمت دلار و تورم افسارگسیخته کشور، گفت: این امور دردهای مزمنی است که نیاز به گفتگو و تبادلنظر دارد.
جلیلی با اشاره به برخی مسائل مطرحشده در کتاب "برنامهریزی در ایران" منتشرشده در سال ۱۳۴۱ شمسی توسط گروهی از پژوهشگران و اندیشمندان، بیان داشت: بسیاری از مسائل و موضوعات مطرحشده در آن سالها هنوز باقی است و برخی معضلات مانند تورم و اموری از ایندست مشکلات ریشهای و کلانی در جغرافیای ایران دارد و اختصاصی به جمهوری اسلامی ندارد.
وی ادامه داد: ملتی که سخن از حیات طیبه میکند و داعیهدار آن در جهان است باید بتواند در ابعاد مختلف حرف برای گفتن داشته باشد که یکی از مصادیق مهم آن رفاه اقتصادی است.
مشکلات معیشتی با سازوکارهای موجود قابلحل است
جلیلی در ادامه در پاسخ به سئوالی در خصوص درخواست برخی از افراد برای برگزاری رفراندوم، گفت: اصلاح مشکلات اقتصادی و معیشتی که گاهی منشا این درخواستها میشود با سازوکارهای موجود و تصحیح رفتارها و قوانین موجود امکانپذیر است.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: قدرت جمهوری اسلامی ایران از ابتدای شکلگیری همراهی مردم بوده و دشمنان نیز باوجود تمام فشارها نتوانستهاند به اهداف خود برسند و مردم را از انقلاب جدا کنند.
وی یادآور شد: بااینوجود در قانون اساسی جمهوری اسلامی، امکان اصلاح برخی موضوعات خاص و مشخص در قالب فرآیندهای مشخص و رفراندوم وجود دارد.
۵۰ درصد مردم یک ریال هم تسهیلات بانکی دریافت نکردهاند
جلیلی در پاسخ به سئوالی در توزیع ناعادلانه در نظام پرداخت دستمزد و حقوق و فاصله زیاد بین کف و سقف حقوق، گفت: نبود تبعیض و عدالت یکی از وجوه مهم در نظام حکمرانی است که اجرای عدالت در این امور نیازمند اصلاح و نگارش قوانین عادلانه است.
وی ابراز داشت: طبق آمار سال ۱۳۹۹، ۵۰ درصد از مردم ایران تاکنون یک ریال تسهیلات بانکی دریافت نکردهاند درحالیکه بخش عمده معوقات بانکی مربوط به یک جمع قلیل است و ۲۳ هزار میلیارد تومان از معوقات بانکی مختص به ۱۱ نفر میباشد.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، یادآور شد: دولت طی سالهای گذشته ۵۰ میلیارد دلار ارز ترجیحی در کشور توزیع نموده که محل هزینه کرد آن محل مناقشه و تامل دارد.
وی در پاسخ به سئوالی در مورد نظر نظام در به رسمیت شناخته شدن اعتراضات و پیشبینی روند مشخص جهت تجمع و اعتراضات عمومی، گفت: اعتراض به تضییع حقوق مردم، یکی از مصادیق امربهمعروف و نهی از منکر است و درصورتیکه این اعتراضات منجر به نتیجه شود میتواند در کاهش خطا در تصمیمگیریها و عملکرد مسوولان موثر باشد.
نظام به هر قیمتی حاضر به تثبیت آرامش نیست
وی در ادامه در پاسخ به نحوه برخورد شورای امنیت ملی با لیدرها و جهتدهی برخی سلبریتیها در داغ نگهداشتن تنور اعتراضات، تاکید کرد: آن چیزی که برای نظام اسلامی اهمیت دارد رفع شبههها و هدایت مردم به سمت حقیقت و واقعیتهاست و اولویت خود را بر بصیرت افزایی و زدودن غبار شبهات قرار داده و تمایلی به اینکه به هر قیمتی ثبات و آرامش را مستقر نماید، ندارد.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، گفت: طلاب حوزههای علمیه جزو اقشاری است که در شدیدترین وضع معیشتی قرار دارند و بهعبارتدیگر تولیدکنندگان محتوای موردنیاز نظام، کمترین برخورداری را دارند.
جلیلی با اشاره به سئوالی در خصوص علت تعلل نظام در انتقام از عوامل خارجی حوادث اخیر، یادآور شد: واقعیت این است که آنها در حال انتقام از ملت ایران به خاطر بروز و ظهوری میباشد که جمهوری اسلامی در مسیر پیشرفت و تعالی برداشته است و کار بهجایی رسیده که آنها به چنین اعمال سخیفی دست میزنند؛ البته بااینوجود لازم است بااقتدار از منافع کشور در برابر این افراد دفاع شود.
وی در ادامه با اشاره به کاهش فاصله اعتراضات در کشور در مقایسه با دهههای گذشته، تاکید کرد: علت این امر نزدیک شدن ملت ایران به درجه تثبیت و عبور از شرایط گذشته و نگرانی و ترس دشمنان از وضعیت جدید میباشد.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با اشاره به فعالیت ۲۵۰ شبکه ماهوارهای علیه ملت ایران، تصریح کرد: در جبهه مقابل نیز نظام تلاش و برنامههای زیادی در مقابله با جنگ نرم و شناختی دشمنان داشته و دارد.
جلیلی در ادامه با پاسخ به سئوالی درخصوص مماشات نظام با مسوولان گذشته برغم ترک فعل های اثبات شده، بیان داشت: رویه نظام اسلامی بر رشد و بلوغ عمومی مردم است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تورم بالای ۴۰ درصد جاری در کشور قابلپذیرش نیست و حتما این معضل باید در اولویت اقدامات و برنامهریزیهای دولت سیزدهم قرار گیرد ، اظهار داشت: یکی از تمایزات اندیشه دینی این است که وقتی تکلیفی به دولت اسلامی تعریف میشود، آحاد جامعه هم باید با دنبال کردن روند تحولات و تصحیح خطاها، ایفای نقش کند.
جلیلی بیان داشت: دانشگاهها و حوزههای علمیه باید نقش دولت سایه را ایفا کرده و بهصورت مرتب اشکالات و خطاها را تذکر دهند.
وی بابیان اینکه تعالیم دینی پیشبینی یکروند را به ما آموخته است، بیان کرد: در علوم طبیعی نیز نتیجه بسیاری از حوادث و پدیدهها قابل پیشبینی است هرچند قطعی و یقینی نیست اما پیشبینی تعالیم دینی مانند سنن الهی قطعی و خدشهناپذیر است و نمیتوان از کنار آنها بسادگی عبور کرد.
جلیلی اضافه کرد: اشتباه در پیشبینیهای علوم طبیعی مانند پزشکی و مهندسی جمع کوچکی را دچار خسران میکند اما خطا و اشتباه در مسائل اجتماعی، یک ملت را گرفتار میکند که فروپاشی شوروی و اندیشه مارکسیسم نمونه بارز آن در دوران معاصر است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بابیان اینکه جمع شدن ایمان و عمل صالحه پیششرط بوجود آمدن حیات طیبه، است، یادآور شد: برای بدست آمدن حیات طیبه در زندگی دنیوی و اخروی باید مصادیق ایمان و عمل صالحه در جامعه محقق شود.
انتهای پیام/