دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خبرداد؛

افزایش ۲۷ میلیون تن تولید ظرف ۴ سال با سند الگوی کشت

افزایش ۲۷ میلیون تن تولید ظرف ۴ سال با سند الگوی کشت
رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی هدف از سند الگوی کشت را دستیابی به امنیت غذایی پایدار دانست گفت: چنانچه این طرح به خوبی اجرا شود ۲۷ میلیون تن افزایش تولید ظرف چهار سال تأمین می‌شود.
کد خبر : 813799

به گزارش گروه اقتصاد و کارآفرینی خبرگزاری آنا، سید مجتبی خیام نکویی عصر امروز در آیین رونمایی از سند ملی الگوی کشت در استان با بیان اینکه اقدامات بزرگ و ملی در راستای تحقق فرمایشات رهبری و شعار سال انجام شده است اظهار کرد: شماری از این اقدامات عبارتند از راه‌اندازی اولین پارک علم و فناوری کشاورزی و ایجاد ۱۰ دهکده فناوری و نوآوری در راستای استقرار هزار شرکت در ۱۰ استان.

وی با اشاره به اینکه امنیت غذایی مسئله اول کشور است افزود: در اوایل پیروزی انقلاب ۲۵ میلیون تن محصول کشاورزی تولید می‌شد در حالی که هم اکنون این میزان به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است.

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی یادآور شد: بخش اعظمی از افزایش محصولات کشاورزی با افزایش بهره‌وری محقق شده است.

وی با تاکید بر اینکه سالانه ۱۰ تا ۱۵ میلیارد دلار برای تامین ۲۰ درصد مواد غذایی مورد نیاز از کشور ارز خارج می‌شود بیان کرد: ضریب خودکفایی محصولات کشاورزی در کشور حدود ۸۰ درصد است، اما ما قابلیت تامین ۲۰ درصد باقی را داریم.

خیام‌نکویی خاطرنشان کرد: شرط خودکفایی صد درصدی تامین غذا در گرو همکاری همه دستگاه‌ها و ارگان‌های متولی است به نحوی که نظام نوآوری در بخش کشاورزی اجرا شود.

وی با بیان اینکه تاکنون تمام بار بر دوش وزارت جهاد کشاورزی بوده است افزود: همکاری همه‌جانبه باعث استقلال غذایی کشور خواهد شد چراکه سفره مردم نباید به خارج از کشور گره بخورد؛ سفره مردم طبق گفته رئیس جمهور خط قرمز ماست.

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با تاکید بر اینکه بر اساس پیش‌بینی‌ها تا سال ۱۴۳۰ جمعیت کشور به ۱۰۳ میلیون نفر خواهد رسید گفت: این میزان جمعیت ۱۷۵ تا ۱۸۰ میلیون تن غذا نیاز دارند.

وی یادآور شد: با یک حساب سرانگشتی معادل ۵۵ میلیون تن باید تولیدات کشاورزی افزایش یابد اگرچه این مهم از طریق علم و فناوری نتیجه خواهد داد به نحوی که افزایش بهره‌وری با کشاورزی مدرن محقق می‌شود.

خیام‌نکویی با بیان اینکه اجرای الگوی کشت و افزایش بهره‌وری در صورتی موفق خواهد شد که اولویت اول استان‌ها باشد ادامه داد: هدف ما از الگوی کشت دستیابی به امنیت غذایی پایدار است به این معنا که در تامین محصولات استراتژیک به نقطه‌ای برسیم که علیرغم محدودیت‌ها مشکلی نداشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه هدف بلندتر اقتدار غذایی و تولید فراتر از نیاز کشور است عنوان کرد: اجرای الگوی کشت صرفه‌جویی میلیارد متر مکعبی آب، حفظ و ارتقای تولید با الگوی مصرف فعلی، افزایش ضریب نفوذ دانش بنیان با ارتقای عملکرد در هکتار و کاهش ضایعات و افزایش کشت گلخانه‌ای و دانه‌های روغنی را در پی دارد.

رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی خاطرنشان کرد: چنانچه این طرح به خوبی اجرا شود ۲۷ میلیون تن افزایش تولید و ضریب نفوذ دانش‌بنیان ۱۰۰ درصدی ظرف چهار سال ایجاد می‌شود.

وی از اجرای طرح الگوی کشت در اراضی زارعی در سال جاری خبر داد و گفت: اراضی باغی در سال آینده زیر پوشش طرح اصلاح الگوی کشت قرار خواهد گرفت و انقلاب بهره‌وری ایجاد خواهد شد تا جایی که چهره شهر دگرگون می‌شود.

معاون امور زارعت وزارت جهاد کشاورزی نیز با بیان اینکه الگوی کشت بر سه پایه طراحی شده است اظهار کرد: مورد اول بر مبنای نیاز کشور نهاده شده، دوم بر مبنای اقلیم باید مشخص شود محصول مورد نظر در چه اقلیمی کاشته شود و سوم ایجاد درآمد پایدار برای کشاورزان است.

علیرضا مهاجر افزود: الگوی کشت از سال ۱۳۵۰ روی زمین مانده بود، اما آینده به تفکر و تعقل و اجرای امروز ما نگاه و قضاوت می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب