دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 ارديبهشت 1395 - 08:54

جزئیات ابلاغیه اقتصاد مقاومتی در بخش حمل ونقل

معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با اشاره به ابلاغیه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گفت: وزارت راه و شهرسازی تلاش دارد تا پایان سال ۱۳۹۵ براساس برنامه‌ای منظم پروژه‌های محوله را به اتمام برساند.
کد خبر : 81370

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، امیر امینی درباره برنامه‌های تحقق اقتصاد مقاومتی در راه و شهرسازی افزود: با توجه به ماموریت و شرح وظایف هر دستگاه در کشور٬ اجرای اقتصاد مقاومتی برای وزارت راه و شهرسازی نیز مبین اهدافی اختصاصی خواهد بود که افزایش ترانزیت در تمامی شقوق حمل ونقل و توجه به زیرساخت‌ها٬ افزایش سهم حمل‌ونقل عمومی حومه‌ای با رویکرد انتقال جابه‌جایی مسافران از جاده به ریل٬ نوسازی ناوگان حمل و نقل٬ کاهش شدت مصرف انرژی در حمل و نقل و ساختمان٬ مدیریت دارایی‌های غیرمولد و مردمی کردن اقتصاد از جمله مقاصد این هدف‌گذاری هستند.


وی تصریح کرد: سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در تاریخ ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد. مفاهیم متعددی از این واژه در اذهان متصور می‌شود که از جمله آن تشخیص حوزه‌های فشار در شرایط تحریم و تلاش برای رفع آسیب‌پذیری، داشتن اقتصادی رو به رشد، سازماندهی الگوی اقتصادی و علمی و به ویژه خروج از وابستگی را می‌‌توان نام برد.


معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی یادآور شد: با عنایت به بدیعی بودن موضوع اقتصاد مقاومتی برای دولت برنامه‌هایی بر پایه توسعه کشور تدوین و در اواخر تابستان سال ۱۳۹۳ مصوب و به دستگاه‌ها ابلاغ شد.


وی ادامه داد: از آنجایی که اکثر پروژه‌های مصوب جزء مأموریت دستگاه‌ها بود، نمود چشمگیری در مفاهیم اقتصاد مقاومتی پیدا نشد و نیل به منویات مقام معظم رهبری حاصل نگردید. بر این اساس طبق فرمان مجدد ایشان در شهریور سال ۱۳۹۴ ستادی با همکاری هر سه قوه با عنوان «ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی» تشکیل و در جلسه پنجم ستاد یازده برنامه ملی تصویب شد.


معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: براساس مصوبه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی وزارت راه و شهرسازی مکلف به پیشبرد طرح توسعه زیرساخت‌های تجارت خارجی و ترانزیت شد که تحت برنامه ملی دوم با عنوان پیشبرد برون‌گرایی اقتصاد قرار دارد.


وی افزود: با برگزاری جلسات کارگروه داخلی وزارت راه و شهرسازی به صورت مستمر و همکاری لازم با ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، ‌پروژه‌‌های اولویت‌دار سال ۱۳۹۵ وزارت راه و شهرسازی از سوی معاون اول رییس‌جمهوری در فروردین ماه سال‌جاری ابلاغ شد.


امینی توضیح داد: در این ابلاغیه وزارت راه و شهرسازی موظف است تا پایان سال ۱۳۹۵ نسبت به ساخت و بهره‌برداری ۵۹۱ خط ریلی، ۱۲۰ کیلومتر آزادراه، ۱۰۷۰ کیلومتر بزرگراه و ۴۵ کیلومتر راه اصلی در بخش حمل و نقل و همچنین رونق مسکن و بهسازی حاشیه کلان‌شهرها و بافت‌های فرسوده در بخش ساختمان اقدام کند.


وی افزود: حسب نظر مقام عالی وزارت٬ با عنایت به اینکه وزارت راه و شهرسازی مصرف‌کننده بیش از دو سوم انرژی شده است و ناوگان حمل و نقل نیز فرسوده است٬ همکاری وزارت راه و شهرسازی در ۱۷ پروژه دیگر نیز پیشنهاد شده است.


معاون برنامه‌ریزی و اقتصاد حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی گفت: با عنایت به ابلاغیه اخیر معاون اول رییس‌جمهوری٬ جلسه تشریح و تبیین پروژه‌های مصوب به مجریان زیربخش وزارتخانه در پنجم فروردین ماه تشکیل شد و امیدواریم با برنامه زمان‌بندی منظم٬ رفع چالش‌های منابع مالی و اعمال اصلاحات مورد نیاز در موارد قانونی٬ پروژه‌های محوله را تا پایان سال به اتمام برسانیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته