دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌و‌گو با آنا مطرح شد؛

طرح «نانوالیاف و بتن مستحکم» در مقاومت شیمیایی برابر گازها کارایی دارد

طرح «نانوالیاف و بتن مستحکم» در مقاومت شیمیایی برابر گازها کارایی دارد
نوجوان شرکت کننده در نمایشگاه ربع رشیدی گفت: طرح «نانوالیاف و بتن مستحکم» در مقاومت شیمیایی در محیط‌های قلیایی و نفوذپذیری کم در برابر گازها کارایی دارد.
کد خبر : 813290

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ امروزه تقریباً در هر جایی از مقالات و کتاب‌های علمی و تخصصی گرفته تا اخبار روزانه و حتی تبلیغ وسایل دست‌فروشان مترو با واژه «نانو» برخورد می‌کنیم؛ اما این واژه به چه معناست و چرا فناوری نانو از اهمیت خاصی برخوردار است؟ چرا وسایلی که با استفاده از فناوری نانو ساخته شده‌اند، دارای ویژگی‌های متمایزی در مقایسه با همنوعان معمولی خود هستند؟

از نگاه شیمی دانش نانو دانش جدیدی نیست. از صدها سال پیش با واردکردن ذرات نانو در ساختار شیشه، شیشه‌هایی به رنگ نارنجی، قرمز، بنفش یا سبز ساخته شده است.

یک نانومتر برابر با یک میلیاردم متر است (۱۰−۹m). برای درک بهتر ابعاد نانو می‌توان گفت اگر توپ تخم مرغی را برابر یک نانومتر در نظر بگیریم، کره زمین تقریباً یک متر خواهد بود.

واژه فناوری نانو نخستین‌بار توسط دانشمند ژاپنی Nario Taniguchi در سال ۱۳۵۳ برای توضیح ماشین‌هایی با دامنه کاربردی کوچک‌تر از یک میکرون استفاده شد؛ اما این شروع واقعی این مبحث نبود. رویدادها و کشف‌های دیگر موجب به وجود آمدن و پیشرفت اصلی این فناوری شدند.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه با وجود آزمایشگاه مرکزی «کنترل صنایع غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی» مجهز به دستگاه‌های پیشرفته، زمینه و فرصت مناسبی برای محققان و پژوهشگران عرصه فناوری است.

محدثه فرهودنیا، دانش‌آموز سال دهم تجربی با ارائه طرح فناورانه «نانو الیاف و بتن مستحکم» در نمایشگاه ربع رشیدی امسال شرکت کرد.

فرهودنیا در این‌باره به خبرنگار آنا گفت: نزدیک به دو سال است که روی این فناوری کار می‌کنم و هدفم استفاده از قابلیت و ظرفیت این فناوری در صنعت، علوم پزشکی و ساختمان‌سازی و ... است.

وی افزود: موادی که در نانوالیاف استفاده کردیم pva و cnt همان نانو لوله‌کربنی است که به‌دلیل خواصی مانند سازگاری با محیط‌زیست، انحلال‌پذیری در آب، مقاومت کششی زیاد، مقاومت شیمیایی در محیط‌های قلیایی، نفوذپذیری کم در برابر گازها، خواص نوری مطلوب و استفاده از این پلیمر درصنایعی نظیر نساجی، کاغذسازی، بسته‌بندی و پزشکی رواج دارد.

این نوجوان اضافه کرد: با افزایش سطح مطالعه خود، قصد دارم در المپیاد دانش‌آموزی نانو شرکت کنم و از مسئولان انتظار دارم علاوه بر مهیاکردن شرایط و فضای مناسب و در اختیار گذاشتن مواد اولیه در پیمودن این راه یاری‌ام کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب